[FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 can be posted here.
Locked
User avatar
islandmusicpro
Member
Posts: 746
Joined: Wed May 29, 2013 6:41 pm
Location: Rotenburg an der Fulda, Germany
Contact:

[FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by islandmusicpro » Wed May 13, 2015 3:34 pm

Hi all,
wouldn't it be necessary to show the Markers and other organizational items (Ruler tracks, Arranger, Tempo, etc.) in the Editors? I'm spending a lot of time placing Cymbal hits at the moment and switching back and forth between the Project Window and my editors IS a little tedious... ;)

Cheers,
Benji
Last edited by islandmusicpro on Sat Jun 06, 2015 5:21 pm, edited 1 time in total.
Cubase Pro 10, Windows 10
Synthogy Ivory 2, UAD2 Duo PCIe 9.1,
Superior Drummer 2, PLAY 5,
Kontakt 5, Ozone 7 Advanced
Sibelius 7.5.1, Dorico Pro 3
i7 3770K Gigabyte Z77-UD5H 32GB
http://www.yourmusic.pro

User avatar
islandmusicpro
Member
Posts: 746
Joined: Wed May 29, 2013 6:41 pm
Location: Rotenburg an der Fulda, Germany
Contact:

Re: [FR] Show Markers in Editors please!

Post by islandmusicpro » Wed May 27, 2015 3:39 am

Bump?
Cubase Pro 10, Windows 10
Synthogy Ivory 2, UAD2 Duo PCIe 9.1,
Superior Drummer 2, PLAY 5,
Kontakt 5, Ozone 7 Advanced
Sibelius 7.5.1, Dorico Pro 3
i7 3770K Gigabyte Z77-UD5H 32GB
http://www.yourmusic.pro

Jeff Hayat
Senior Member
Posts: 1183
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:46 am
Contact:

Re: [FR] Show Markers in Editors please!

Post by Jeff Hayat » Wed May 27, 2015 3:41 am

Show Markers in Editors please!

+1

User avatar
serenity
Member
Posts: 372
Joined: Thu Jan 06, 2011 10:35 pm
Contact:

Re: [FR] Show Markers in Editors please!

Post by serenity » Mon Jun 01, 2015 12:05 am

Or make edidors docked. So you can see editor and markers/tempo track/arranger and everything you need simultaneously at the same time. There is more - you will be able to edit events, solo/mute and whatever you'll need on different tracks as you want. What you think about that? Just look how it is work on Studio One 3 and others DAWs.
Pawel

Windows 10 64 bit / Cubase 10 Pro 64 Bit / RME Fireface 400
www.studiomuzyczne.com

jpm999
New Member
Posts: 45
Joined: Wed Nov 27, 2013 2:16 am
Location: Chicagoland!
Contact:

Re: [FR] Show Markers in Editors please!

Post by jpm999 » Fri Jun 05, 2015 5:10 am

+1
This feature would be great.

richlum
Junior Member
Posts: 104
Joined: Fri Apr 17, 2015 12:39 pm
Contact:

Re: [FR] Show Markers in Editors please!

Post by richlum » Fri Jun 05, 2015 7:01 am

+1
Yes please
Cubase 8.5 Pro 64 bit, Steinberg UR44, Surface Pro 3, Windows 10

vespesian
Member
Posts: 358
Joined: Fri Jun 14, 2013 1:58 am
Contact:

Re: [FR] Show Markers in Editors please!

Post by vespesian » Sat Jun 06, 2015 12:17 pm

+1.

Great idea.

djw
Senior Member
Posts: 1645
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: [FR] Show Markers in Editors please!

Post by djw » Sat Jun 06, 2015 2:58 pm

+1

This is how Studio One 3 does it, and it works well.

dmbaer
Member
Posts: 323
Joined: Fri Jul 05, 2013 7:30 pm
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by dmbaer » Sat Jun 06, 2015 9:10 pm

I would settle for an option that would cause the key editor (piano role view) and the tempo editor stay in sync with respect to position and zoom. It's easy enough to switch between them with a single keystroke, but maintaining position sync is very tedious. Auto-syncing the key editor and the tempo editor would be a *huge* productivity improvement ... so please, please, please!
David Baer

Hardware: Intel I7 4-core hyper-threaded; 8M RAM; Dual hard drives; Roland Quad Capture
OS: Win 7 64-bit
DAW: Cubase 7.5 64-bit (and SONAR X2 64-bit)
Synths and effects: More than I care to contemplate, but only the 64-bit stuff ever gets used

djw
Senior Member
Posts: 1645
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by djw » Sat Jun 06, 2015 9:37 pm

dmbaer wrote:I would settle for an option that would cause the key editor (piano role view) and the tempo editor stay in sync with respect to position and zoom. It's easy enough to switch between them with a single keystroke, but maintaining position sync is very tedious. Auto-syncing the key editor and the tempo editor would be a *huge* productivity improvement ... so please, please, please!
I think it's best if you create another topic for that one. (e.g. "Option to sync project and editor positions")

dmbaer
Member
Posts: 323
Joined: Fri Jul 05, 2013 7:30 pm
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by dmbaer » Mon Jun 08, 2015 9:10 pm

djw wrote:I think it's best if you create another topic for that one. (e.g. "Option to sync project and editor positions")
Great idea. Will do this.
David Baer

Hardware: Intel I7 4-core hyper-threaded; 8M RAM; Dual hard drives; Roland Quad Capture
OS: Win 7 64-bit
DAW: Cubase 7.5 64-bit (and SONAR X2 64-bit)
Synths and effects: More than I care to contemplate, but only the 64-bit stuff ever gets used

User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1721
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by suntower » Tue Jun 09, 2015 5:35 am

Waited 10 years. Any day now!!!!!!!!!!!!
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 10, iCPro, WL9.5, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

User avatar
islandmusicpro
Member
Posts: 746
Joined: Wed May 29, 2013 6:41 pm
Location: Rotenburg an der Fulda, Germany
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by islandmusicpro » Tue Jun 09, 2015 2:28 pm

suntower wrote:Waited 10 years. Any day now!!!!!!!!!!!!
Hihi... :D
Cubase Pro 10, Windows 10
Synthogy Ivory 2, UAD2 Duo PCIe 9.1,
Superior Drummer 2, PLAY 5,
Kontakt 5, Ozone 7 Advanced
Sibelius 7.5.1, Dorico Pro 3
i7 3770K Gigabyte Z77-UD5H 32GB
http://www.yourmusic.pro

User avatar
islandmusicpro
Member
Posts: 746
Joined: Wed May 29, 2013 6:41 pm
Location: Rotenburg an der Fulda, Germany
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by islandmusicpro » Mon Nov 09, 2015 5:33 am

Bumpity...
Cubase Pro 10, Windows 10
Synthogy Ivory 2, UAD2 Duo PCIe 9.1,
Superior Drummer 2, PLAY 5,
Kontakt 5, Ozone 7 Advanced
Sibelius 7.5.1, Dorico Pro 3
i7 3770K Gigabyte Z77-UD5H 32GB
http://www.yourmusic.pro

synthetic
Junior Member
Posts: 56
Joined: Sat Jun 25, 2011 4:37 am
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by synthetic » Sun Nov 29, 2015 11:22 pm

Yes please

User avatar
islandmusicpro
Member
Posts: 746
Joined: Wed May 29, 2013 6:41 pm
Location: Rotenburg an der Fulda, Germany
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by islandmusicpro » Tue Dec 08, 2015 2:23 am

Can I ask for this again: When I'm in a MIDI or audio editor, I need to see markers, tempo track, chord track and possibly the arranger track up top.
Please!

All the best and congrats for Cubase 8.5 so far! Let's make it even better!!

Cheers,
Benji
Cubase Pro 10, Windows 10
Synthogy Ivory 2, UAD2 Duo PCIe 9.1,
Superior Drummer 2, PLAY 5,
Kontakt 5, Ozone 7 Advanced
Sibelius 7.5.1, Dorico Pro 3
i7 3770K Gigabyte Z77-UD5H 32GB
http://www.yourmusic.pro

luiza177
Junior Member
Posts: 153
Joined: Tue Jul 05, 2011 6:43 pm
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by luiza177 » Tue Dec 08, 2015 5:11 am

YEEEEES! +100000000

User avatar
Starsprinkler
Member
Posts: 265
Joined: Sat Dec 29, 2012 2:35 pm
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by Starsprinkler » Tue Dec 08, 2015 3:23 pm

+1 for Markers and Chord track viewer in midi editor.

And/or for Dockable midi editor.

dbh
Junior Member
Posts: 94
Joined: Mon Feb 17, 2014 7:47 pm
Contact:

Re: [FR] Show Markers, Tempo, Arranger in Editors please!

Post by dbh » Thu Oct 20, 2016 7:04 am

+1

Locked

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests