Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post general topics related to Nuendo 7 here.
Post Reply
SnjaR
New Member
Posts: 20
Joined: Thu Nov 13, 2014 4:45 am
Contact:

Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by SnjaR » Wed Dec 06, 2017 5:10 am

I found a bug! Nuendo 7.1.40 spoils the beginning of the file when you import audio from a video file.

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3255
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by MattiasNYC » Wed Dec 06, 2017 5:48 am

What do you mean by "spoil"? Can you be more specific?
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

SnjaR
New Member
Posts: 20
Joined: Thu Nov 13, 2014 4:45 am
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by SnjaR » Wed Dec 06, 2017 12:35 pm

MattiasNYC wrote:
Wed Dec 06, 2017 5:48 am
What do you mean by "spoil"? Can you be more specific?
the first two seconds of the sound file corrupted dropout on Windows 10-64

Alex Motylev
New Member
Posts: 7
Joined: Wed Mar 09, 2011 2:42 pm
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by Alex Motylev » Thu Dec 07, 2017 8:27 am

Same here. I have never experienced something like that before 7.1.40

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2292
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by Fredo » Thu Dec 07, 2017 8:32 am

Yup, can happen with crappy mp4 or H264 files.
They are looking into it.


But I can't stress enough that only a few codecs are good enough to work with video.
(And that goes for ALL DAW's)

Dndx
ProRes
Photo Jpeg.

Any other codec can -and probably will- cause you troubles. Both in performance and accuracy.
So, convert your video first and then import audio.

Fredo

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3255
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by MattiasNYC » Thu Dec 07, 2017 2:59 pm

So it's restricted to mp4 and H264?
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

drorh4
Member
Posts: 293
Joined: Wed Oct 02, 2013 3:31 pm
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by drorh4 » Sun Dec 10, 2017 7:09 pm

Since I updated I have huge problems with the Videos.
the companies Im working with send only MP4 in H264...its heavy, glitchy slow..what not
Win10 - Nuendo 8.1.10 - Wavelab 7
RME multiface2
Waves/ plugin Alliance/Sound toys

drorh4
Member
Posts: 293
Joined: Wed Oct 02, 2013 3:31 pm
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by drorh4 » Sun Dec 10, 2017 9:10 pm

Fredo,

I think SB announced it will be the last update for 7. Do you think the 7 will stay with this problem?
Win10 - Nuendo 8.1.10 - Wavelab 7
RME multiface2
Waves/ plugin Alliance/Sound toys

drorh4
Member
Posts: 293
Joined: Wed Oct 02, 2013 3:31 pm
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by drorh4 » Sun Dec 10, 2017 11:15 pm

Wow,

Im sorry but after going through another project, the video engine is very bad, unusable.
Steinberg, do something please!
Win10 - Nuendo 8.1.10 - Wavelab 7
RME multiface2
Waves/ plugin Alliance/Sound toys

Dog and Pony
Member
Posts: 333
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by Dog and Pony » Mon Dec 11, 2017 10:10 pm

I'm curious as to whether or not you all have converted to another codec and then tried the video? I haven't had luck with MP4's ever so I have always converted to ProRes. john
5 systems with N7, N8, Cubase 9.5, Nuage, Artist Series, Faderport 16, Windows 10, MacOSX 10.12 and many more toys.

drorh4
Member
Posts: 293
Joined: Wed Oct 02, 2013 3:31 pm
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by drorh4 » Mon Dec 11, 2017 10:59 pm

Hey.
I can only convert on my mac. My main is PC and I can find good alternative for converting,
Can someone recommand on a good converting tool for PC?
Win10 - Nuendo 8.1.10 - Wavelab 7
RME multiface2
Waves/ plugin Alliance/Sound toys

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2292
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by Fredo » Tue Dec 12, 2017 9:39 am

XMedia Recode is the very best.

Fredo

User avatar
lemix
Member
Posts: 338
Joined: Fri Dec 28, 2012 2:01 pm
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by lemix » Tue Dec 12, 2017 10:49 pm

Beside being an old man..I have other more important crap to worry about...so I remain at status quo..N 7.1.30 with the QT engine. Can't say I come across any showstopping issues.
This is our main tool, so stay put at whatever combination of OS and DAW works best would be my choice.
FWIW... ;)
cheers,
Andrew

W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.30 & PT 12.4------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx-----WXP, Wavelab, Plextor Premium, Hofa DDP
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_McDSP
1.0_2.0 and 5.1 monitoring

drorh4
Member
Posts: 293
Joined: Wed Oct 02, 2013 3:31 pm
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by drorh4 » Tue Dec 12, 2017 11:17 pm

lemix wrote:
Tue Dec 12, 2017 10:49 pm
This is our main tool, so stay put at whatever combination of OS and DAW works best would be my choice.
FWIW... ;)
So true. I might go back to the 7.1.35 - and stay there for a while. I really want to try the 8.1 with those new features but the "price" is too high.
Win10 - Nuendo 8.1.10 - Wavelab 7
RME multiface2
Waves/ plugin Alliance/Sound toys

drorh4
Member
Posts: 293
Joined: Wed Oct 02, 2013 3:31 pm
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by drorh4 » Tue Dec 12, 2017 11:28 pm

Thank you Fredo.
I will try it. Is there any other format that will work easily with the new engine? Other than NDxHD
Win10 - Nuendo 8.1.10 - Wavelab 7
RME multiface2
Waves/ plugin Alliance/Sound toys

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2292
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Bug in Nuendo 7.1.40. New video engine - new bug.

Post by Fredo » Wed Dec 13, 2017 8:34 am

As said:

Dndx
Apple ProRes
Photo Jpeg

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests