Could VST Transit not use FLIP??

Post all topics related to VST Transit here.
Post Reply
AndyMc
New Member
Posts: 41
Joined: Mon Aug 25, 2014 1:47 am
Contact:

Could VST Transit not use FLIP??

Post by AndyMc » Mon Feb 27, 2017 3:50 pm

VST Transit has grown but could it not now use FLIP instead, now it's been packaged up?

https://irisate.com

Would allow for Real Proper Collaboration, ohm studio is a basic daw but shows how well flip works, would be awesome seeing cubase do this.

Plus better than the old Rocket Control years back, which now probs would work better had it not been before its time.

User avatar
Tim Grunwald
Steinberg Employee
Posts: 27
Joined: Mon Aug 24, 2015 9:28 am

Re: Could VST Transit not use FLIP??

Post by Tim Grunwald » Tue Feb 28, 2017 4:50 pm

Hi Andy,

thanks for asking. Steinberg developed VST Transit to offer collaboration with the best possible performance and integration for all Cubase customers. We strongly believe in this technology and its further development. VST Transit is the most advanced collaboration technology any DAW has onboard nowadays and we work hard on making it better every day.

Nevertheless, as we are always keen on getting direct user feedback I’d be happy to hear your opinion on what exactly do you miss and why you think Flip might be a better option.

best,
Tim
Tim Grunwald - Project Manager Digital
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, SoundCloud and Google+!

Puma0382
Senior Member
Posts: 1515
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Could VST Transit not use FLIP??

Post by Puma0382 » Fri Apr 14, 2017 11:00 am

Tim Grunwald wrote:...why you think Flip might be a better option.

best,
Tim
Well, Andy has not come back; maybe this can help... the key words seem to be "Real-Time Collaborative Editing".

Reading on their website and the success of Ohmstudio... well, that's the winner for me; that's the most advanced collaborative technology inside a DAW today. That's what I and many, many others I reckon, would jump onboard with in a heartbeat if Cubase/Nuendo had it. Real-time, multiple users, same project, near instantaneous synchronisation, private undo/redo stack per user... Whats not to love.?

And, who is this other 'audio industry leader' they are currently working with I wonder (see their 'About' blog post).?
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, 2 x 1Tb HDD storage, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" LCD monitors at Full HD; Steinberg UR44; Cubase Pro v9.5.40, WaveLab Pro v9.5.30, Studio One v3.5.6, Addictive Drums 2, Komplete 10, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

User avatar
musicullum
Member
Posts: 514
Joined: Wed Dec 05, 2012 7:31 pm
Contact:

Re: Could VST Transit not use FLIP??

Post by musicullum » Fri Apr 21, 2017 10:49 am

VST Transit has no auto-sync feature (yet). Click the 'Sync' button when you decide to, and you're just as "realtime" as it gets. And what else that you listed isn't featured by Transit?
musi

Post Reply

Return to “VST Transit”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest