Audio selection wants USB driver

Post questions and find answers on our latest WaveLab releases here.
Post Reply
spyder
Member
Posts: 243
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:25 pm
Location: UK
Contact:

Audio selection wants USB driver

Post by spyder » Sat Sep 08, 2018 11:08 pm

I load a montage and press play and Windows tries to load a steinberg USB driver. It then hangs on this and I have to close Wavelab. Thinking I may have to reset the audio device to get my RME I re-open Wavelab and go to prefs. In setting the audio from there I get the same thing.

I have the RME set in Cubase and it has always been fine before in Wavelab. I guess this has changed in a recent update, but any suggestions as to what is wrong?
Win 10 64 bit, Cubase 10.0.5, Wavelab Elements 9.5.35, CC121, RME FF800, Kontakt 5, Omnisphere 2, EWSO, SupDr2, CH, Pianoteq, 8dio, Ozone, Ethera

PG
Moderator
Posts: 6331
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Audio selection wants USB driver

Post by PG » Sun Sep 09, 2018 5:50 am

Look in the registry at this key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ASIO

WaveLab will try to load these drivers.
You could try to temporarily remove these keys to see if that changes something.
One solution is to erase the CLSID variable.
Later, whether you paste the values again, to restore the info. You could also reinstall the drivers.
Philippe

spyder
Member
Posts: 243
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:25 pm
Location: UK
Contact:

Re: Audio selection wants USB driver

Post by spyder » Mon Sep 10, 2018 8:07 pm

PG, I just realised this also happened last year and you gave me that same advice which solved the problem. Thanks!
Win 10 64 bit, Cubase 10.0.5, Wavelab Elements 9.5.35, CC121, RME FF800, Kontakt 5, Omnisphere 2, EWSO, SupDr2, CH, Pianoteq, 8dio, Ozone, Ethera

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 9 | WaveLab Elements 9”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests