Playback Issues

Discussions about our next-generation scoring application, Dorico.
Post Reply
User avatar
Hans Nel
Member
Posts: 218
Joined: Sun Jun 19, 2016 1:29 pm
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Playback Issues

Post by Hans Nel » Thu Jun 08, 2017 8:54 am

Ulf! my friend, how are you?

https://www.youtube.com/watch?v=cRHXQBxP9yU

Please check this video and PLEASE help if you can.

Thanks, and keep safe! :-)

Hans
Intel i7 3.60GHz , 16Gig DDR3 Ram,2 X SSD's, Focusrite Scarlett Solo Sound Device (USB), Carbon 49 USB MIDI Controller, 64bit OS (Windows 10) - Dorico 1.0.3, Sibelius 8, StaffPad, Notion 5, Finale 2011, Encore, MuseScore 2, Cubase Elements 9, Studio One 3, Sonar X3, EWQLSO Platinum, EWQL S. Choirs, QL Spaces, NotePerformer & EDIROL Orchestra.

User avatar
PaulWalmsley
Steinberg Employee
Posts: 691
Joined: Tue May 17, 2016 9:24 pm
Location: Steinberg, London
Contact:

Re: Playback Issues

Post by PaulWalmsley » Thu Jun 08, 2017 9:33 am

This looks to be the messed up portmapping issue that is known (and fixed in the next update). If you upload the file here then Ulf or I can fix it for you.
Architect & Developer - Steinberg London

User avatar
Hans Nel
Member
Posts: 218
Joined: Sun Jun 19, 2016 1:29 pm
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Re: Playback Issues

Post by Hans Nel » Thu Jun 08, 2017 10:25 am

Oh ok, can't wait for the next update.

Files attached as requested, but only pictures can be added...so a shared the Dropbox links.

https://www.dropbox.com/s/0ukcgqakznboj ... orico?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xl3o7hrigo0jm ... orico?dl=0

Regards
Hans
Intel i7 3.60GHz , 16Gig DDR3 Ram,2 X SSD's, Focusrite Scarlett Solo Sound Device (USB), Carbon 49 USB MIDI Controller, 64bit OS (Windows 10) - Dorico 1.0.3, Sibelius 8, StaffPad, Notion 5, Finale 2011, Encore, MuseScore 2, Cubase Elements 9, Studio One 3, Sonar X3, EWQLSO Platinum, EWQL S. Choirs, QL Spaces, NotePerformer & EDIROL Orchestra.

User avatar
Ulf
Steinberg Employee
Posts: 616
Joined: Wed Jul 31, 2013 9:44 am
Location: Steinberg Headquarter
Contact:

Re: Playback Issues

Post by Ulf » Thu Jun 08, 2017 10:42 am

Hello Hans,

indeed, as Paul suspected, it was that dreaded portmapping issue.
I've attached here a zip with both project files applied with a little magic.

Now, all you need to do is, load my modified project into Dorico, go to Play Mode and do Play > Apply Default Playback Template. Then your project shall sound again. And don't forget to save the project again, probably under a new name.

Cheers,
Ulf

P.S.: By the way, you can attach here anything if you first zip it up beforehand.
Attachments
ForHans.zip
(1.12 MiB) Downloaded 14 times
Steinberg employee

User avatar
Hans Nel
Member
Posts: 218
Joined: Sun Jun 19, 2016 1:29 pm
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Re: Playback Issues

Post by Hans Nel » Sat Jun 10, 2017 1:34 pm

Ulf wrote:Hello Hans,

indeed, as Paul suspected, it was that dreaded portmapping issue.
I've attached here a zip with both project files applied with a little magic.

Now, all you need to do is, load my modified project into Dorico, go to Play Mode and do Play > Apply Default Playback Template. Then your project shall sound again. And don't forget to save the project again, probably under a new name.

Cheers,
Ulf

P.S.: By the way, you can attach here anything if you first zip it up beforehand.
Hi Ulf, so good to hear from you again!

Thank you for your wizardry! Will this "magic" ONLY work for these files or did you somehow fix something in my Dorico?
Somehow I take it this was a stupid question...which means this anomaly will happen with future projects as well until the coming update. :-)

Thanks for the zip advice.

Keep well, my friend
Intel i7 3.60GHz , 16Gig DDR3 Ram,2 X SSD's, Focusrite Scarlett Solo Sound Device (USB), Carbon 49 USB MIDI Controller, 64bit OS (Windows 10) - Dorico 1.0.3, Sibelius 8, StaffPad, Notion 5, Finale 2011, Encore, MuseScore 2, Cubase Elements 9, Studio One 3, Sonar X3, EWQLSO Platinum, EWQL S. Choirs, QL Spaces, NotePerformer & EDIROL Orchestra.

User avatar
Daniel at Steinberg
Moderator
Posts: 5431
Joined: Mon Nov 12, 2012 10:35 am
Contact:

Re: Playback Issues

Post by Daniel at Steinberg » Sun Jun 11, 2017 12:03 am

This anomaly certainly can happen again in other projects, but you can always follow the steps I posted here to fix these projects for yourself, if you're careful.

Post Reply

Return to “Dorico”