Question about Chord Playback/Octaves

Discussions about our next-generation scoring application, Dorico.
Post Reply
User avatar
Robby Poole
Member
Posts: 455
Joined: Sat Jul 09, 2016 3:35 am
Location: Albuquerque, New Mexico USA
Contact:

Question about Chord Playback/Octaves

Post by Robby Poole » Mon Oct 09, 2017 5:39 pm

I have a score that I have input Chord Symbols above the staff using my QWERTY keyboard. In playback, the chords are correct, but a few of them I'd like to have it play down an octave. Is there a way to have the chord playback move a specific chord into another octave?

Robby
Dorico 1.2
Finale (since v2.2), Sibelius (v1.2 through 7.3),
Mac Pro 2.7 GHz 12-core Intel Xeon E5, 64 GB RAM, 1 TB HDD

User avatar
PaulWalmsley
Steinberg Employee
Posts: 762
Joined: Tue May 17, 2016 9:24 pm
Location: Steinberg, London
Contact:

Re: Question about Chord Playback/Octaves

Post by PaulWalmsley » Mon Oct 09, 2017 8:16 pm

The chords will play back using the notes that were used for MIDI input. So if you want a custom voicing then the best way is to re-enter it using MIDI.
Architect & Developer - Steinberg London

User avatar
Robby Poole
Member
Posts: 455
Joined: Sat Jul 09, 2016 3:35 am
Location: Albuquerque, New Mexico USA
Contact:

Re: Question about Chord Playback/Octaves

Post by Robby Poole » Tue Oct 10, 2017 5:55 am

Thanks Paul, I will reapply the chords when I get a chance!

Robby
Dorico 1.2
Finale (since v2.2), Sibelius (v1.2 through 7.3),
Mac Pro 2.7 GHz 12-core Intel Xeon E5, 64 GB RAM, 1 TB HDD

Post Reply

Return to “Dorico”

Who is online

Users browsing this forum: andyjh and 8 guests