Instrument names only in the first flow?

Discussions about our next-generation scoring application, Dorico.
Post Reply
Maximilian
Junior Member
Posts: 145
Joined: Fri May 27, 2016 9:36 am
Contact:

Instrument names only in the first flow?

Post by Maximilian » Thu Oct 12, 2017 12:10 pm

Is it possible to have the instrument names only in the first flow?

User avatar
Daniel at Steinberg
Moderator
Posts: 5934
Joined: Mon Nov 12, 2012 10:35 am
Contact:

Re: Instrument names only in the first flow?

Post by Daniel at Steinberg » Thu Oct 12, 2017 12:12 pm

Not easily, I'm afraid, but it will become somewhat easier in the next update, because you'll be able to create a system break at the start of each subsequent flow and set a property on the system break for how the staff labels should appear on that system, so you could set them to 'None' from that point.

If you need to do this in the meantime, I can't think of a better way than to have a duplicate set of players whose names are set to be empty, and put the music for all subsequent flows into those players' instruments, or to never show staff labels even in the first flow and add them manually as text for that first page. Neither of these is a good option (which is why the forthcoming update will make this a bit easier).

Maximilian
Junior Member
Posts: 145
Joined: Fri May 27, 2016 9:36 am
Contact:

Re: Instrument names only in the first flow?

Post by Maximilian » Thu Oct 12, 2017 12:15 pm

Thank you for your answer! I will wait for the next update.

Post Reply

Return to “Dorico”

Who is online

Users browsing this forum: aaronmcdermid, andgle, Chris Davey, JulianBennettHolmes, snakeeyes021 and 11 guests