Move mixer channels indepenently of project window layout

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
TheBaker
Junior Member
Posts: 95
Joined: Wed Oct 30, 2013 8:11 pm
Contact:

Move mixer channels indepenently of project window layout

Post by TheBaker » Thu Dec 08, 2016 11:28 am

Hi, the ability to move mixer channels independently of how the tracks are ordered in the project window, can this finally be done in C9?

Thanks.

User avatar
sonicstate
Member
Posts: 467
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:28 pm
Contact:

Re: Move mixer channels indepenently of project window layou

Post by sonicstate » Thu Dec 08, 2016 11:43 am

No. But you will surely be able to pay for that in C10 or C11. Surely you can wait two or four years more.
Cubase Pro 8.5, Win 64bit, i7-4770K @4.3GHz, ASUS Z87-K, 16Gb, RME HDSP 9652, BCF 2000, BCR 2000, Novation Launchpad Mini, M-Audio TriggerFinger, M-Audio Axiom AIR Mini 32, Korg NanoKey, plenty outboard synths and fx, 24ch Studiomaster mixer, Yamaha NS10s, Dynaudio BM5, Samson Rubicon R8a Ribbon, etc...

TheBaker
Junior Member
Posts: 95
Joined: Wed Oct 30, 2013 8:11 pm
Contact:

Re: Move mixer channels indepenently of project window layou

Post by TheBaker » Thu Dec 08, 2016 11:52 am

*Sigh* :|

User avatar
Raphie
Senior Member
Posts: 1319
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:20 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Move mixer channels indepenently of project window layou

Post by Raphie » Thu Dec 08, 2016 11:55 am

It might just be me, but I like the relation between arrangement and mixer window
things get messy if oyu align hem individually, i don't see it as a shortcoming, but more a feature.
especially on larger projects you exactly know where everything is at.
Analogue Mastering
MSI raider X299 - Intel i9 7940 - MSI Gaming X 1070GTX 8GB - OCZ RD400 nvme SSD - 16GB DDR4-3000
Windows 10 x64 up to date - Cubase Pro 9.5x - Wavelab Pro 9.5x
RME MadiFX and racks full of outboard

Everything you need to know about remote control editors

TheBaker
Junior Member
Posts: 95
Joined: Wed Oct 30, 2013 8:11 pm
Contact:

Re: Move mixer channels indepenently of project window layou

Post by TheBaker » Thu Dec 08, 2016 12:30 pm

Raphie wrote:It might just be me, but I like the relation between arrangement and mixer window
things get messy if oyu align hem individually, i don't see it as a shortcoming, but more a feature.
especially on larger projects you exactly know where everything is at.
I don't see why there can't be an option, the way I have my project window tracks layed out is not how I wish them to be ordered in the mixer(as Cubase naturally does it), especially due to the different track types, everything is all over the place and my order is messed up.

Is this really such a hard 'feature' to implement, seems like a pretty basic option to me and if you don't wish to re-order them simply leave it as is?

Laserkraft
Junior Member
Posts: 155
Joined: Sun Feb 08, 2015 12:50 am
Contact:

Re: Move mixer channels indepenently of project window layou

Post by Laserkraft » Thu Dec 08, 2016 12:39 pm

You could make use of the other features in the mix console to either pin chosen channels to the left or right and/or show only selected types of channels.
C 9.5 / Win 10 Custom PC / OS X MacBook Pro

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests