Cant activate cubase 9

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
vaikl
New Member
Posts: 8
Joined: Sat Dec 28, 2013 1:13 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by vaikl » Tue Dec 27, 2016 9:28 am

Come on Steinbergers, today is a normal working day in Hamburg and someone should be able to kick-ass your license server in no time!! Or should we make banners on our websites with "Don't buy from Steinberg at years end!!"??

erik.smeets
Junior Member
Posts: 112
Joined: Wed Aug 10, 2011 9:39 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by erik.smeets » Tue Dec 27, 2016 10:33 am

Same here.... :(

chongjee
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Mar 10, 2013 4:10 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by chongjee » Tue Dec 27, 2016 10:57 am

it's same here in south korea too.
and the downloading cubase 9 even takes 3 hours..
I think I will just stick to 8.5 for a while.
Windows 7 ultimate x64 / Cubase 3, 5, 7 / Intel i7 2600k / 32GB RAM / 256GB SSD x 4ea / Motu 828mk2 / Yamaha MO8 / Mackie HR824 / Dual 30inch Monitor / Nord electro 2 / Moog voyager / Roland XV-3080 / Korg TR-Rack / Motu MIDI express 128 / Monster Cable pro 2500

azbe
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Dec 27, 2016 8:15 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by azbe » Tue Dec 27, 2016 11:05 am

can't activate licence pb server to uploaded licence on e-licencer since 2 days minimum

User avatar
ZeroZero
Senior Member
Posts: 1019
Joined: Sat Jan 08, 2011 10:58 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by ZeroZero » Tue Dec 27, 2016 11:10 am

Sad for you guys!
Cubase 9, 64 bit Intel 5820K Corei7, Asus x99a, 32 gig RAM PC, Win10, Focusrite Liquid 56 Running in Surround 5.1 British Rail sandwich circa 1967, a singing fish and an inert K9.

http://memory-alpha.org/wiki/Zero_Zero

shachaf
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Dec 27, 2016 11:51 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by shachaf » Tue Dec 27, 2016 11:57 am

same here! since yesterday it says that the elicenser server having issues or something like that

chris995
Junior Member
Posts: 149
Joined: Mon Mar 26, 2012 4:02 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by chris995 » Tue Dec 27, 2016 11:59 am

its *flower* for the people that get these licenses for christmas.

toomby
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Dec 27, 2016 11:52 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by toomby » Tue Dec 27, 2016 12:00 pm

Server maintenance for how long Steinberg ? :?

russ1974
Junior Member
Posts: 56
Joined: Fri Sep 13, 2013 2:01 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by russ1974 » Tue Dec 27, 2016 12:02 pm

Well I've decided, as a direct result of this outage, NOT to upgrade my 3 x 8.5 licences to 9.0. So that's just cost Steinberg £240. Happy Christmas!
Cubase (3 copies of 8.5, purposely haven't upgraded to 9.0 because of the Steinberg server outage over Christmas!), on Windows 10. Some Waves plugins, VSTs, Korg Kronos 2 61.

chris995
Junior Member
Posts: 149
Joined: Mon Mar 26, 2012 4:02 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by chris995 » Tue Dec 27, 2016 12:06 pm

i purchased an update licence for wavelab 9 today hoping to integrate into the work i have on but i guess its back to wl8.5 until the server comes back. that is disappointing as i spent all yesterday watching the SWA wavelab 9 course lol. Im not upgrading to c9 for a while because I'm still on 32bit 8.5 and I'm going to start using 8.5 64bit and get used to it i.e make sure y plugs are all working before making the move. + i don't think cpro 9 is all that great to be honest so i might wait till the next .5 update. i think the steiny were more interested in dorico than cubase this time round.
Last edited by chris995 on Tue Dec 27, 2016 12:16 pm, edited 1 time in total.

User avatar
PulsePsycle
New Member
Posts: 40
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:20 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by PulsePsycle » Tue Dec 27, 2016 12:16 pm

Almost one day since this thread started and still not able to activate. This is a real bummer.
http://www.pulsepsycle.com
Latest version x64 - Win7 x64 - 12GB - i7 - M-Audio 2626 x 3 - ESI M8U XL x 3.
Favorite synths: Doepfer A100 System ,Oberheim SEM Pro, Moog Voyager, Korg Odyssey.

chris995
Junior Member
Posts: 149
Joined: Mon Mar 26, 2012 4:02 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by chris995 » Tue Dec 27, 2016 12:17 pm

i was reading this forum, this has been happening over this period since 2013 lol. someone said they turn them off to they can plug their christmas lights in lol :D

st33l
New Member
Posts: 46
Joined: Fri Jan 31, 2014 12:30 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by st33l » Tue Dec 27, 2016 12:19 pm

Ive tried to come in contact to some moderators yesterday about this issue and today i got 1 answer
"Hi,

I am an external Nuendo moderator, you better contact support.
Might be that they are closed for the Holidays though."

So i guess maybe we cant activate the softwares even today :(
Cubase 9.530 Pro, Fireface 800, 32gb corsair 3000 mhz ram, i7 7820x skylake x @4200mhz, samsung ssd:s and nvme.2 drives, 2x UAD2 solo, audient 880, rane hc6, LA-610 MKII, warm audio EQP-WA, Presonus central station, Kramer guitars, Esp guitars, Axe FX II, Kempers, Matrix and Mesa amps, Marshall and Randall 4x12 cabinets, Ebs basspreamp,Roland td12 ddrumkit, Superior Drummer 3.

vaikl
New Member
Posts: 8
Joined: Sat Dec 28, 2013 1:13 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by vaikl » Tue Dec 27, 2016 12:29 pm

st33l wrote: So i guess maybe we cant activate the softwares even today :(
If customer support consists of the same people who are managing and monitoring their servers then it's time to say goodbye :? :x

Must be a couple of issues with customer accounts that they have now. Logging into my "MySteinberg" account prompts me with a "We’re preparing the Cubase 9 launch and will be back soon!"-labeled single page with no access to my profile or my products. Was redirected during login to https://www.steinberg.net/maintenance/ :?: :?: :?: What the f..k is going on there? Hacked?? :evil:

morli
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Dec 27, 2016 10:44 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by morli » Tue Dec 27, 2016 12:52 pm

It´s a great desaster. No server works - Hotline is out in the holidays.
I don´t believe that Cubase9 will work in this year.

-steve-
External Moderator
Posts: 7717
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by -steve- » Tue Dec 27, 2016 12:54 pm

viewtopic.php?f=34&t=109421
Uwe Huebner, Deputy Support Manager wrote:Due to technical issues, our license server is currently unavailable.
Product activations and other license transactions cannot be processed right now.

We are working tirelessly to remedy the problem and apologize for any inconveniences caused.
Of course, we'll keep you informed.
Cubase Pro, Nuendo, and Dorico Pro; latest versions available.
Windows Pro 10 | i7-3770k | GA-77x-UD5h | 32 Gb | UR-RT2 | MOTU Ultralite mk3 hybrid
Macbook Pro 2011 | Mac OS 10.11

russ1974
Junior Member
Posts: 56
Joined: Fri Sep 13, 2013 2:01 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by russ1974 » Tue Dec 27, 2016 1:04 pm

Good start, at least they know now.
Cubase (3 copies of 8.5, purposely haven't upgraded to 9.0 because of the Steinberg server outage over Christmas!), on Windows 10. Some Waves plugins, VSTs, Korg Kronos 2 61.

talkToTheHat
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Dec 27, 2016 12:01 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by talkToTheHat » Tue Dec 27, 2016 1:05 pm

Having the same problem with activation servers here. It's really infuriating, particularly as I'm hainvg to reactivate following a failure when I bought the product 2 weeks ago and had to wait for a support ticket to be answered. Complete waste of time.

shachaf
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Dec 27, 2016 11:51 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by shachaf » Tue Dec 27, 2016 1:26 pm

so anoyying

chris995
Junior Member
Posts: 149
Joined: Mon Mar 26, 2012 4:02 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by chris995 » Tue Dec 27, 2016 2:01 pm

its working now

russ1974
Junior Member
Posts: 56
Joined: Fri Sep 13, 2013 2:01 pm
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by russ1974 » Tue Dec 27, 2016 2:02 pm

Working now for me (eLicense / Maintenance)
Cubase (3 copies of 8.5, purposely haven't upgraded to 9.0 because of the Steinberg server outage over Christmas!), on Windows 10. Some Waves plugins, VSTs, Korg Kronos 2 61.

DjRavix
Junior Member
Posts: 68
Joined: Thu Dec 16, 2010 1:41 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by DjRavix » Tue Dec 27, 2016 2:06 pm

In Maintenance it could now reach the servers So Upgrading my License Also Worked
At least this one was pretty short unlike a few years ago ... so it seems like steinberg is giving more attention to this kind of issues
PC Related Hardware:
Intel 3930K, 64GB Ram, SSD + Lot of HDD Space
Audio Related Hardware:
828MK3,61SL MKII,Virus A,Ultra Nova,Perception 200,Se Reflexion Filter,Nano Patch+,KRK RP8
Audio Related Software:
Cubase9,WavelabElements9,HSO,Grand3,HALion5,Korg LCAE,RPExplorer3,FF Bundle,Inflator,Sylenth1,Z3TA+2,Nexus2,VengeancePlugins,Various Sample Packs

User avatar
PulsePsycle
New Member
Posts: 40
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:20 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by PulsePsycle » Tue Dec 27, 2016 2:07 pm

Fixed! Here in Holland I can activate again! :-)
http://www.pulsepsycle.com
Latest version x64 - Win7 x64 - 12GB - i7 - M-Audio 2626 x 3 - ESI M8U XL x 3.
Favorite synths: Doepfer A100 System ,Oberheim SEM Pro, Moog Voyager, Korg Odyssey.

vaikl
New Member
Posts: 8
Joined: Sat Dec 28, 2013 1:13 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by vaikl » Tue Dec 27, 2016 3:36 pm

Yep!! It works now. Thank you, Uwe, and have a dazzling happy new year! :ugeek: 8-)

User avatar
mroekalea
Senior Member
Posts: 1365
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:12 am
Contact:

Re: Cant activate cubase 9

Post by mroekalea » Tue Dec 27, 2016 5:10 pm

PulsePsycle wrote:Fixed! Here in Holland I can activate again! :-)

:P the Netherlands are using the same German servers! But congrats anyway!
Menoj

If nothing goes right, go left!


Win10, 3930K@3.2Ghz, 32GB, 2 x DELL u2713hm monitors (5120 x 1440), monitoring: ADAM P22A with SUB8, Audient ID14 & Behringer XR18 & Focusrite safire pro 26IO, Cubase 9.5 pro & artist 8.5, wavelab 9.5 elements, HSO, RND Portico 5033, CC121, Cubase IC pro, Halion 6, GA4, VG2, Arturia Analog Lab, TRacks CS grand + all custom elements, BFD3, Amplitube 3&4 (fender, orange, SVX collections, slash), Z3TA+2, HSO library, many Waves plugs, Plugin Alliance plugins (BX, SPL, Maag & Elysia), NI Komplete 11 Ultimate, AIR instrument expansion pack v3, Melodyne Studio v4, Soundtoys 5, Lexicon native PCM reverb bundle, UJAM Virtual Guitarist complete bundle, SoniVox Premium collection, Ezkeys upright & Vintage Fender Jazz basses, Fender Bassman 100, Markbass TTE500 , FMC Neo 2128 cab

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests