Page 1 of 1

Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Mon Feb 06, 2017 5:25 pm
by alexis
When I have closed all my projects but Cubase is still open, I can see my normal desktop, with the only sign that Cubase itself is still open being that ribbon up at the top. Sometimes I forget it's there, and close the computer down before closing Cubase, which I don't like to do.

Is there a way to have a grey background showing whenever Cubase is open, instead of the "no background" that is currently there?

Re: Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Mon Feb 06, 2017 6:10 pm
by Dave Nicholson
Hi,

When no window is maximized, double click the menu bar at the top of the monitor.

Re: Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Mon Feb 06, 2017 7:21 pm
by alexis
Dave Nicholson wrote:Hi,

When no window is maximized, double click the menu bar at the top of the monitor.
Hi, Dave, thank you, that is exactly the effect I'm looking for!

Now - can that be set as a default, so Cubase "wakes up" with that gray screen showing from the beginning?

Thanks again!

Re: Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Tue Feb 07, 2017 11:13 am
by Dave Nicholson
hi,

it is saved as a preference. is it not working?, or haven't you tried it?

Re: Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Tue Feb 07, 2017 12:47 pm
by alexis
Dave Nicholson wrote:hi,

it is saved as a preference. is it not working?, or haven't you tried it?
I thought I had my preferences set up properly, but perhaps they got changed inn the transition from C7.5. I will go check, thank you.

Re: Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Wed Feb 08, 2017 12:15 pm
by islandmusicpro
Alexis,
set the Cubase shortcut in it's properties to "start maximized"... That will do the trick!

Cheers,
Benji

Re: Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Sat Feb 11, 2017 6:52 pm
by alexis
islandmusicpro wrote:Alexis,
set the Cubase shortcut in it's properties to "start maximized"... That will do the trick!

Cheers,
Benji
Hi Benji -

Thanks, I think that worked (so far, fingers crossed)!

In detail: Task Manager > Process > Options. Then uncheck "Minimize on use"

Thanks again!

Re: Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Sun Jun 24, 2018 4:48 pm
by busker991
alexis wrote:
Sat Feb 11, 2017 6:52 pm
islandmusicpro wrote:Alexis,
set the Cubase shortcut in it's properties to "start maximized"... That will do the trick!

Cheers,
Benji
Hi Benji -

Thanks, I think that worked (so far, fingers crossed)!

In detail: Task Manager > Process > Options. Then uncheck "Minimize on use"

Thanks again!
Didn't work for me. Starts up briefly full screen then instantly switches back to transparent background (Cubase 9.5)

Re: Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Sun Jun 24, 2018 8:48 pm
by kobana
busker991 wrote:
Sun Jun 24, 2018 4:48 pm
alexis wrote:
Sat Feb 11, 2017 6:52 pm
islandmusicpro wrote:Alexis,
set the Cubase shortcut in it's properties to "start maximized"... That will do the trick!

Cheers,
Benji
Hi Benji -

Thanks, I think that worked (so far, fingers crossed)!

In detail: Task Manager > Process > Options. Then uncheck "Minimize on use"

Thanks again!
Didn't work for me. Starts up briefly full screen then instantly switches back to transparent background (Cubase 9.5)
Yes this have not worked since the last windows 10 1803 update.. I have reported this to steinberg, but they have not confirmed it yet.

Re: Is there a way to not have a transparent window?

Posted: Sun Jun 24, 2018 9:46 pm
by peakae
Yes does not work as it used to, I updated both win10 and cubase about the same time, Soo.
Good to know it has been reported.