Transport always returns to start position on stop

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
User avatar
Champagne Brute
New Member
Posts: 21
Joined: Tue Nov 29, 2016 6:11 pm
Contact:

Transport always returns to start position on stop

Post by Champagne Brute » Sun Mar 19, 2017 4:56 am

Hi- I've searched the board(s) but haven't found anything conclusive and posted this under issues also.

When I go to: Preferences->Transport->Return to Start Position on Stop, checked or unchecked the cursor always returns to start position.
Spacebar, numberpad +enter/0 combination or clicking stop in Cubase -- it always returns to start.
On an Avid MC Control- the transport controls always return to start, QC controller Start/Stop also always returns cursor to start...
BUT on an iPad/Lemur the start/stop buttons (MIDI 115 & 116) function as expected.

Cubase 8.5 64bit does not exhibit the same issue- selecting/deselecting 'Return to Start Position on Stop' in preferences->transport functions as expected.

This has been driving me slightly crazy but now, in tedious editing mode, it's growing legs. :cry: Any help is appreciated!!!
Cubase 9| Win 7 64 | Lemur | Avid MC Control | QC controller | etc, etc, etc.

User avatar
DLearyUS
Member
Posts: 318
Joined: Sun Nov 25, 2012 3:27 am
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by DLearyUS » Sun Mar 19, 2017 5:12 am

i believe that's covered in the operations manual under "preferences/transport"

cheers
Cubase v9.5 Pro / Win10-64 Pro/ Tascam FW-1884+FE8+FE8 / ART TubeOpto8 Xpander

User avatar
Champagne Brute
New Member
Posts: 21
Joined: Tue Nov 29, 2016 6:11 pm
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by Champagne Brute » Sun Mar 19, 2017 2:11 pm

Thanks for the reply!
I'll revisit the manual, again-
Which page do you believe it's on?
Cubase 9| Win 7 64 | Lemur | Avid MC Control | QC controller | etc, etc, etc.

User avatar
DLearyUS
Member
Posts: 318
Joined: Sun Nov 25, 2012 3:27 am
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by DLearyUS » Sun Mar 19, 2017 2:51 pm

1100
Cubase v9.5 Pro / Win10-64 Pro/ Tascam FW-1884+FE8+FE8 / ART TubeOpto8 Xpander

User avatar
Grim
Grand Senior Member
Posts: 5064
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by Grim » Sun Mar 19, 2017 3:40 pm

Have you tried Cubase safe start?
i7 5820k @3.7Ghz, 16Gb, W10Pro, Cubase 9.0x, Cubase 8.5.x, Audient iD22, Zoom UAC-2, Wavelab Elements 9.x, Nektar Impact GX61

User avatar
Champagne Brute
New Member
Posts: 21
Joined: Tue Nov 29, 2016 6:11 pm
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by Champagne Brute » Sun Mar 19, 2017 7:24 pm

Sorted- The problem was something to do with Lemur's transport. If anyone else runs into this: I reprogrammed the stop button as a switch instead of a button & oua la.
Cubase 9| Win 7 64 | Lemur | Avid MC Control | QC controller | etc, etc, etc.

User avatar
Champagne Brute
New Member
Posts: 21
Joined: Tue Nov 29, 2016 6:11 pm
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by Champagne Brute » Sun Mar 19, 2017 7:27 pm

DLearyUS wrote:1100
This explains how it works-which I understand. Thanks for trying though.
Cubase 9| Win 7 64 | Lemur | Avid MC Control | QC controller | etc, etc, etc.

dinobose
Junior Member
Posts: 85
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:14 am
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by dinobose » Mon May 06, 2019 1:46 pm

Champagne Brute wrote:
Sun Mar 19, 2017 7:24 pm
Sorted- The problem was something to do with Lemur's transport. If anyone else runs into this: I reprogrammed the stop button as a switch instead of a button & oua la.
How did you do this? I have the same issue.... Checked or Unchecked, it always returns to start position on stop

Sorry I just noticed Lemur...which is something I don't use. My issue is with my computer keyboard space bar

Thanks

D

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3795
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by Prock » Mon May 06, 2019 2:45 pm

dinobose wrote:
Mon May 06, 2019 1:46 pm
... My issue is with my computer keyboard space bar

Thanks

D
viewtopic.php?f=283&t=159656

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Revelaion
Junior Member
Posts: 158
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:48 pm
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by Revelaion » Fri Jul 12, 2019 1:29 am

dinobose wrote:
Mon May 06, 2019 1:46 pm
Champagne Brute wrote:
Sun Mar 19, 2017 7:24 pm
Sorted- The problem was something to do with Lemur's transport. If anyone else runs into this: I reprogrammed the stop button as a switch instead of a button & oua la.
How did you do this? I have the same issue.... Checked or Unchecked, it always returns to start position on stop

Sorry I just noticed Lemur...which is something I don't use. My issue is with my computer keyboard space bar

Thanks

D
I have the same problem, if I check or uncheck "Return to stop positon on stop it goes back to the beginning. I didnt have this problem until I updated to the latest 9.5 version
Glenn Bucci
revelationsoundstudio.com

dinobose
Junior Member
Posts: 85
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:14 am
Contact:

Re: Transport always returns to start position on stop

Post by dinobose » Sat Jul 20, 2019 10:53 pm

Revelaion wrote:
Fri Jul 12, 2019 1:29 am
dinobose wrote:
Mon May 06, 2019 1:46 pm
Champagne Brute wrote:
Sun Mar 19, 2017 7:24 pm
Sorted- The problem was something to do with Lemur's transport. If anyone else runs into this: I reprogrammed the stop button as a switch instead of a button & oua la.
How did you do this? I have the same issue.... Checked or Unchecked, it always returns to start position on stop

Sorry I just noticed Lemur...which is something I don't use. My issue is with my computer keyboard space bar

Thanks

D
I have the same problem, if I check or uncheck "Return to stop positon on stop it goes back to the beginning. I didnt have this problem until I updated to the latest 9.5 version

This only happened to me in Cubase 10 and it was due to this:
viewtopic.php?f=283&t=159656#p855941

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: SledDriver and 1 guest