frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
zooterman
Member
Posts: 334
Joined: Mon Jan 16, 2017 12:35 pm
Contact:

frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by zooterman » Sun Jul 23, 2017 10:44 am

grrrrrr....!

Workflow killer

:(
Cubase Pro 9.5 latest | Mac Pro 6-core 3.5GHz 32GB RAM | macOS
MH LIO-8 converter/interface

Puma0382
Senior Member
Posts: 1515
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by Puma0382 » Sun Jul 23, 2017 12:25 pm

Its a pain - I know this...

Sorry to sound blunt but, you know how the next bit goes:-

Repeatable with any/specific project..? Is there a small sample project they could look at..? Crash log(s) available..? System resource issue..? Any bridged plugins in use..? Etc, etc...
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, 2 x 1Tb HDD storage, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" LCD monitors at Full HD; Steinberg UR44; Cubase Pro v9.5.40, WaveLab Pro v9.5.30, Studio One v3.5.6, Addictive Drums 2, Komplete 10, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

User avatar
peakae
Senior Member
Posts: 2642
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by peakae » Sun Jul 23, 2017 4:24 pm

Works perfectly well on my projects, I don't think it's a general thing.
More likely something system specific.
Any controllers involved ?
Cubase Pro 9.5.30, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

-steve-
External Moderator
Posts: 7798
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by -steve- » Sun Jul 23, 2017 5:03 pm

No crash here...
Cubase Pro, Nuendo, and Dorico Pro; latest versions available.
Windows Pro 10 | i7-3770k | GA-77x-UD5h | 32 Gb | UR-RT2 | MOTU Ultralite mk3 hybrid
Macbook Pro 2011 | Mac OS 10.11

Evertone
Member
Posts: 219
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by Evertone » Sun Jul 23, 2017 5:10 pm

This also happens to me and I first noticed this bug in Cubase 8.5. Never happened in prior versions. Unfortunately, this it a random bug and it makes it hard to reproduce, but it's there. I have seen others complain about this in other threads. I got in the habit of saving my project right before using the command, cause I have no idea what I'm gonna get. Basically a coin toss, haha.
Cubase Pro 9.5.30
Mac Pro - Sierra OS 10.12.5 - 6700k - Z170x UD5 TH - 16gb - GTX 750 TI
2008 Mac Pro - El Capitan 10.11.6 - 32gb - ATI 5770

-steve-
External Moderator
Posts: 7798
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by -steve- » Sun Jul 23, 2017 5:37 pm

So two users in the thread see the crash, but one of them doesn't post OS or VST plugin info. :?
Cubase Pro, Nuendo, and Dorico Pro; latest versions available.
Windows Pro 10 | i7-3770k | GA-77x-UD5h | 32 Gb | UR-RT2 | MOTU Ultralite mk3 hybrid
Macbook Pro 2011 | Mac OS 10.11

zooterman
Member
Posts: 334
Joined: Mon Jan 16, 2017 12:35 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by zooterman » Sun Jul 23, 2017 10:57 pm

macOS... Not using plugins at this stage just recording
Cubase Pro 9.5 latest | Mac Pro 6-core 3.5GHz 32GB RAM | macOS
MH LIO-8 converter/interface

Evertone
Member
Posts: 219
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by Evertone » Fri Jul 28, 2017 2:35 am

So check this out. I went to the Nuendo 8 forum section out of curiosity and so happen to stumble across this thread(see 2nd post):

viewtopic.php?f=275&t=121088

This is also happening in Nuendo 8. Definitely a bug on both ends, and should be seriously looked into.
Cubase Pro 9.5.30
Mac Pro - Sierra OS 10.12.5 - 6700k - Z170x UD5 TH - 16gb - GTX 750 TI
2008 Mac Pro - El Capitan 10.11.6 - 32gb - ATI 5770

zooterman
Member
Posts: 334
Joined: Mon Jan 16, 2017 12:35 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by zooterman » Fri Jul 28, 2017 8:02 am

thanks for the validation. Yes, still happening on my end. Maybe 25% of the time using the 'hide all automation'.

It is not ideal!!!
Cubase Pro 9.5 latest | Mac Pro 6-core 3.5GHz 32GB RAM | macOS
MH LIO-8 converter/interface

Evertone
Member
Posts: 219
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by Evertone » Sat Jul 29, 2017 4:32 pm

zooterman wrote:
Fri Jul 28, 2017 8:02 am
thanks for the validation. Yes, still happening on my end. Maybe 25% of the time using the 'hide all automation'.

It is not ideal!!!
You're welcome! Yeah, same here, it occurs at random times. Hopefully Steinberg come across this and at least becomes aware of the bug.
We should submit a direct issue ticket to Steinberg so that it can be logged in and not completely forgotten in the forum.
Cubase Pro 9.5.30
Mac Pro - Sierra OS 10.12.5 - 6700k - Z170x UD5 TH - 16gb - GTX 750 TI
2008 Mac Pro - El Capitan 10.11.6 - 32gb - ATI 5770

zooterman
Member
Posts: 334
Joined: Mon Jan 16, 2017 12:35 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by zooterman » Sun Jul 30, 2017 1:38 am

I have posted it in the Issues forum as well.
I have tried to issue direct tickets in the past but cannot seem to do that, maybe because in Australia. It leads me through a circular spiral through their website and I always end up on my account page.
Cubase Pro 9.5 latest | Mac Pro 6-core 3.5GHz 32GB RAM | macOS
MH LIO-8 converter/interface

Evertone
Member
Posts: 219
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by Evertone » Mon Jul 31, 2017 5:32 pm

I see, that's too bad. I went ahead and submitted one this morning, and linked this thread. This is a tough one to reproduce since it's random and not a lot of people are report this issue. At this point I'm hoping it gets fixed on it's own within the the next update/s.

Are you by any chance using a template you created in an older version prior to Cubase 9?
Cubase Pro 9.5.30
Mac Pro - Sierra OS 10.12.5 - 6700k - Z170x UD5 TH - 16gb - GTX 750 TI
2008 Mac Pro - El Capitan 10.11.6 - 32gb - ATI 5770

J-S-Q
Member
Posts: 929
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:45 pm
Location: London, UK
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by J-S-Q » Mon Jul 31, 2017 5:52 pm

I notice that the two people in this thread having the problem and the guy in the Nuendo thread are all Mac users. Everyone else in this thread who doesn't experience this problem is on Windows. I'm running Windows and never have a problem despite using 'Hide All Automation' dozens of times every day. Might well be a Mac specific issue.
Cubase Pro 9, Win10
CPU: AMD Threadripper 1920X. MOTHERBOARD: Gigabyte Aorus X399. RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX. GRAPHICS CARD: Gigabyte GV-N96TSL GeForce 9600GT. SYSTEM DRIVE: Samsung 950 Pro M.2 SSD. AUDIO INTERFACE: Steinberg MR816-CSX CONTROLLER: Avid S3, Avid Artist Transport

Evertone
Member
Posts: 219
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by Evertone » Tue Aug 01, 2017 4:59 pm

J-S-Q wrote:
Mon Jul 31, 2017 5:52 pm
I notice that the two people in this thread having the problem and the guy in the Nuendo thread are all Mac users. Everyone else in this thread who doesn't experience this problem is on Windows. I'm running Windows and never have a problem despite using 'Hide All Automation' dozens of times every day. Might well be a Mac specific issue.
Agree, this seems to only affect Cubase on Mac. Thanks for pointing it out.
Cubase Pro 9.5.30
Mac Pro - Sierra OS 10.12.5 - 6700k - Z170x UD5 TH - 16gb - GTX 750 TI
2008 Mac Pro - El Capitan 10.11.6 - 32gb - ATI 5770

Evertone
Member
Posts: 219
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by Evertone » Tue Aug 29, 2017 7:16 pm

I have not experienced this issue since I updated to 9.0.30. It's been over a week and so far it's been good.
I will report back if anything changes.
Cubase Pro 9.5.30
Mac Pro - Sierra OS 10.12.5 - 6700k - Z170x UD5 TH - 16gb - GTX 750 TI
2008 Mac Pro - El Capitan 10.11.6 - 32gb - ATI 5770

zooterman
Member
Posts: 334
Joined: Mon Jan 16, 2017 12:35 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by zooterman » Thu Aug 31, 2017 4:38 am

great to hear, thanks for the update!
I have been too scared to use it but will try again with some new found confidence.
Cubase Pro 9.5 latest | Mac Pro 6-core 3.5GHz 32GB RAM | macOS
MH LIO-8 converter/interface

Evertone
Member
Posts: 219
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by Evertone » Mon Oct 30, 2017 5:32 pm

Quick update.... I thought this bug was fixed/gone, but it is unfortunately still crashing Cubase when using the "Hide All Automation" command.

Steinberg, please look into this. As the title says, it's frustrating to have this crash Cubase and affect workflow.

I just found someone else having this issue here:

viewtopic.php?f=253&t=125449
Cubase Pro 9.5.30
Mac Pro - Sierra OS 10.12.5 - 6700k - Z170x UD5 TH - 16gb - GTX 750 TI
2008 Mac Pro - El Capitan 10.11.6 - 32gb - ATI 5770

-steve-
External Moderator
Posts: 7798
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by -steve- » Mon Oct 30, 2017 7:31 pm

Evertone wrote:
Sat Jul 29, 2017 4:32 pm
We should submit a direct issue ticket to Steinberg so that it can be logged in and not completely forgotten in the forum.
Yes, yes, yes. Posting about crashes without including details needed to reproduce the crash is almost useless.
Cubase Pro, Nuendo, and Dorico Pro; latest versions available.
Windows Pro 10 | i7-3770k | GA-77x-UD5h | 32 Gb | UR-RT2 | MOTU Ultralite mk3 hybrid
Macbook Pro 2011 | Mac OS 10.11

djw
Senior Member
Posts: 1669
Joined: Sun Mar 15, 2015 2:49 am
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by djw » Mon Oct 30, 2017 8:46 pm

-steve- wrote:
Mon Oct 30, 2017 7:31 pm
Posting about crashes without including details needed to reproduce the crash is almost useless.
A crash dump would be useful too.
🥕

CubaseUserName0001
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Feb 08, 2018 1:53 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by CubaseUserName0001 » Thu Feb 08, 2018 1:57 pm

Hi, I'll look into getting some more details, but just registered to say i've been experiencing the same thing for quite a while now and am glad i'm not the only one. I'm on a Mac.

Evertone
Member
Posts: 219
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by Evertone » Sat Feb 10, 2018 7:22 pm

CubaseUserName0001 wrote:
Thu Feb 08, 2018 1:57 pm
Hi, I'll look into getting some more details, but just registered to say i've been experiencing the same thing for quite a while now and am glad i'm not the only one. I'm on a Mac.
Are you on CB 9.5 or latest 9.5.10 version? Cause I used to have this problem all the time, up until I installed 9.5. I have not encountered this bug at all.
Cubase Pro 9.5.30
Mac Pro - Sierra OS 10.12.5 - 6700k - Z170x UD5 TH - 16gb - GTX 750 TI
2008 Mac Pro - El Capitan 10.11.6 - 32gb - ATI 5770

zooterman
Member
Posts: 334
Joined: Mon Jan 16, 2017 12:35 pm
Contact:

Re: frustrating as hell - crash on 'hide all automation'

Post by zooterman » Sun Feb 11, 2018 10:34 am

I encountered it once out of about 100 times so far using Hide All Automation. That was when I had a LOT of automation lanes open. My guess is 9.5 improved the capacity Cubase can handle to close all automation at once but it still has its limit.

Just a guess. Could be totally random.
Cubase Pro 9.5 latest | Mac Pro 6-core 3.5GHz 32GB RAM | macOS
MH LIO-8 converter/interface

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: dfhagai, G-row12, peakae, pliktro and 9 guests