Page 1 of 2

No Flux? Poss fix here

Posted: Wed Nov 15, 2017 10:14 pm
by dancetiger
After updating to 9.5 Pro I was looking forward to trying the new Flux instrument for HS3, but I can't find any! Anyone else having this?

Re: No Flux?

Posted: Wed Nov 15, 2017 10:53 pm
by judemiller
Same problem. I have no solution to offer. We need an :ugeek: in here.

Re: No Flux?

Posted: Wed Nov 15, 2017 10:56 pm
by mykejb
Same here - looks like none of the .vstsound files from the Additional Content/VST Sound installation folders have been copied to the content folder.

This is on Windows, upgrading from Cubase 9 Pro to 9.5 Pro. Content folder is not in the default location

Mike

Re: No Flux?

Posted: Wed Nov 15, 2017 10:59 pm
by judemiller
(Temporary?) fix? Copied FCP_SMT_232_HSSE_Flux_Presets.vstsound to where I store my Halion Sonic SE libraries. Double-clicked, registered it with the Halion Library Manager, restarted Cubase, and they show up.

The .vstsound is in the update files at Steinberg\WIN64\Cubase Pro 9.5 - Update from 9.0\Cubase 9.5\Cubase for Windows\Additional Content\VST Sound\PresetVSTSound

Re: No Flux?

Posted: Wed Nov 15, 2017 11:23 pm
by meta-redundant
Same problem here - it's completely missing.

Re: No Flux?

Posted: Wed Nov 15, 2017 11:24 pm
by cheveyo
Must be a Windows Installer problem.
On OS X the vst-files are installed in the last installation phase.
Flux is usable.

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Wed Nov 15, 2017 11:34 pm
by meta-redundant
Thanks @jude - your solution totally worked, at least I can play now...

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Wed Nov 15, 2017 11:45 pm
by Peter
No Flux here either after upgrade from 9 pro to 9.5 pro.
How can it be so hard to get a paid upgrade to work correctly? :x

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Wed Nov 15, 2017 11:50 pm
by Keith99
This missing preset thing seems to happen every time there is a new update, some kind of paths issue

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Wed Nov 15, 2017 11:52 pm
by misohoza
Same here.

I run the installer second time and reinstalled only Halion Sonic SE and Content updater.
It worked.

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 12:00 am
by Peter
misohoza wrote:
Wed Nov 15, 2017 11:52 pm
Same here.

I run the installer second time and reinstalled only Halion Sonic SE and Content updater.
It worked.
Thank you! It worked for me to. :)

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 12:45 am
by etchell
Tried the re-install but did not work :(
Flux is listed but nothing to choose from.

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 12:48 am
by etchell
I have checked the (German?) Source files and there is even no Flux VSTSound file :(
NoVSTSound.PNG
(9.56 KiB) Not downloaded yet

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 12:57 am
by etchell
How did you choose to install Cubase? For the current user or for all users?
Unfortunately Cubase installer never uses the choice which was initially made, which can end up in a folder mess with every update if you do not remember your first choice and then may change from Every / All Users to the current.
I found now the Flux vstsound file in my profile path but somehow it cannot be loaded or accessed. It seems as a bug like HSE does not like the Roaming profile path :(

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 3:32 am
by MovingWaves
misohoza wrote:
Wed Nov 15, 2017 11:52 pm
Same here.

I run the installer second time and reinstalled only Halion Sonic SE and Content updater.
It worked.
Worked for me too. Thanks for the tip.
:D

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 3:57 am
by dancetiger
misohoza wrote:
Wed Nov 15, 2017 11:52 pm
Same here.

I run the installer second time and reinstalled only Halion Sonic SE and Content updater.
It worked.
Did this and now it works. Flux is there, thanks!

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 7:26 am
by DaveAbbott
Hi All

Thanks to Judemiller, solution worked, did have to restart Cubase though.

Best Regards

Dave

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 9:09 am
by Jochen Schmidt
Hi,

If you have installed the free HALion Sonic SE 3 before, the Cubase 9.5 Installer will not install HALion Sonic SE 3 again and also not the new Flux Synthesizer.
Like already mentioned above, running the Cubase 9.5 Installer again will allow you to reinstall HALion Sonic SE 3 and will also install Flux.

Cheers,
Jochen

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 10:19 am
by etchell
Well, I tried that already and do not get Flux in the right way.
Or, how is Flux supposed to be opened?
I can see it sometimes when I click the preset browser from within Halion SE. But it then shows as greyed out and when I try to highlight it, it vanishes and does not show up again.
I had indeed HSE 3 installed before. So I removed HSE & content completely and run the full installer of CB 9.5 Pro and it showed HSE & content to be reinstalled. Afterwards no difference. Flux is fluctoating...

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 10:27 am
by NoMad92
reinstalling HS3 and content updater worked for me.

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Thu Nov 16, 2017 10:57 am
by Jochen Schmidt
Hi,

Here you can find a detailed description:
https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... Sonic-SE-3


Cheers,
Jochen

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Sat Nov 18, 2017 6:25 pm
by planarchist
Reinstalling HS3 and content updater worked for me too. Thanks.

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Sun Nov 19, 2017 5:02 am
by ultradust
https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... Sonic-SE-3

Windows: FLUX not available in HALion Sonic SE 3

Problem
On some Windows systems, the new FLUX wavetable synthesizer is not available in HALion Sonic SE 3 after the Cubase 9.5 installation.

Cause
This issue only occurs if the HALion Sonic SE 3 free player is installed on the system as well.

Workaround
Please start the Cubase 9.5 installation again and choose the entry "HALion Sonic SE" and "reinstall".

After the installation process, HALion Sonic SE 3 and FLUX should be installed correctly.

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Mon Nov 20, 2017 5:05 am
by udanax
Thanks to everyone here, and especially judemiller, I finally got my Flux working. The first part of the problem though is that Flux is not even in the full 11GB installer. I just looked in the Cubase for Windows\Additional Content\VST Sound\PresetVSTSound of the full installer and there is nothing inside. I then downloaded just the 1.43GB update and in that folder was the FCP_SMT_232_HSSE_Flux_Presets.vstsound .
So, as suggested by judemiller I then copied FCP_SMT_232_HSSE_Flux_Presets.vstsound to Halion Sonic SE libraries directory, double-clicked to registered it with the Halion Library Manager, restarted Cubase, and now it works.
So for those of you who are not even finding the files, download the update version and try again because that's where it is. Not in the full version. I guess Steinberg will address this in time. Cheers.

Re: No Flux? Poss fix here

Posted: Wed Nov 22, 2017 8:50 pm
by CUBASE6_USER
I had to manually copy files, such a 1988 move, this is some b&lllllllllllllllllls#it!
but I love 9.5 has some very useful features and is fast and stable!