9.5 Colours On Automation Lanes Look Grayed Out

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1579
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

9.5 Colours On Automation Lanes Look Grayed Out

Post by suntower » Tue Nov 28, 2017 9:06 am

In previous versions of Cubase.... when there was automation on a lane it appeared in black. AND the nodes always appeared.

=Now= in 9.5 lanes appear in the same grayish colour whether they have automation points or not. And the nodes do NOT appear unless you hover over the lane. So at first glance, you can't tell if a lane has automation or not without hovering over the lane.

This is BAD.
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 9, iCPro, WL7, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

The Oracle
Junior Member
Posts: 75
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:10 pm
Location: Frankfurt
Contact:

Re: 9.5 Colours On Automation Lanes Look Grayed Out

Post by The Oracle » Tue Nov 28, 2017 3:48 pm

You can choose the color for the automation lane on the left side of the track where you usually choose colours. I have run into the same problem.

In_Stereo
Member
Posts: 931
Joined: Wed Oct 12, 2016 6:21 pm
Contact:

Re: 9.5 Colours On Automation Lanes Look Grayed Out

Post by In_Stereo » Tue Nov 28, 2017 5:24 pm

suntower wrote:
Tue Nov 28, 2017 9:06 am
In previous versions of Cubase.... when there was automation on a lane it appeared in black. AND the nodes always appeared.

=Now= in 9.5 lanes appear in the same grayish colour whether they have automation points or not. And the nodes do NOT appear unless you hover over the lane. So at first glance, you can't tell if a lane has automation or not without hovering over the lane.

This is BAD.
Agreed, I've noticed this as well. Let's hope there's a fix coming up, as any additional unnecessary hovering is a significant workflow killer, as is needing to change the color of every automation lane yourself in order to make it easily visible like it was.

I advise reporting it in the Issues forum. Things actually do get reported and confirmed there...sometimes. :-)
Cubase 9.5, Trashcan Mac 6-core 3.7ghz, High Sierra 10.13.4 OS, AMD FirePro D300 Dual, 64 gig RAM, plugins galore, some hardware, a bunch of real instruments and synths, Apollo 8 TB, etc., etc., and two cats

User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1579
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

Re: 9.5 Colours On Automation Lanes Look Grayed Out

Post by suntower » Thu Feb 08, 2018 6:55 am

The Oracle wrote:
Tue Nov 28, 2017 3:48 pm
You can choose the color for the automation lane on the left side of the track where you usually choose colours. I have run into the same problem.
?????? How exactly? When I change the colour of a parameter (eg. 'Volume') it changes the colour for the entire parent track.
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 9, iCPro, WL7, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: beanstalk40, greggybud, GregMalick, tomboymedia and 4 guests