PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
SledDriver
Member
Posts: 202
Joined: Tue Jan 05, 2016 3:27 am
Contact:

PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post by SledDriver » Tue Jan 09, 2018 5:59 pm

Never had a prob with this before. Latest version of plug installed. Using VST3 version.

Every time I try to open the VW2 GUI to edit it it takes about 20 seconds to appear, locking up CB meantime until it loads, then all is fine again.

Not had this issue on previous CB versions. First mix I’ve used VW2 in CB9.5.10.

CB/PC otherwise performing perfectly.
DAW: Cubase Pro 9.5.50-SL3, OS: Win 10 Pro x64 Build 1083, CPU: Intel i7-8700K delidded O/C'd @ 5GHz (running at around 34°C on air!! in Cubase), RAM: 32GB/DDR4 @2666MHz, Mobo: Asus Prime Z370-A, SSD x4, Graphics: GeForce GTX 980Ti, 5 monitors, Audio Interface: FocusRite 18i20 Gen 2, Studio Monitors: Adam P11A+Sub8 with SonarWorks Reference calibration, MidiSport 2x2, Lexicon reverb. VST’s include FabFilter suite, Waves, Kjaerhus Classic, Syntorus, Eventide, R2, PositiveGrid, Focusrite Red, Softube, iZotope, Native Instruments, Nugen, PSP, SIR2. VSTi’s include Arturia V6, Addictive Keys, FXpansion, Kiev Legacy, MinimogueLuxus, MusicLab, Native Instruments, Sonivox, Spectrasonics, Synthogy. Others include zPlane, jBridge, Sleepy-Time, Voxengo, YouLean.

SledDriver
Member
Posts: 202
Joined: Tue Jan 05, 2016 3:27 am
Contact:

Re: PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post by SledDriver » Wed Jan 10, 2018 12:04 pm

Just me then? :)
DAW: Cubase Pro 9.5.50-SL3, OS: Win 10 Pro x64 Build 1083, CPU: Intel i7-8700K delidded O/C'd @ 5GHz (running at around 34°C on air!! in Cubase), RAM: 32GB/DDR4 @2666MHz, Mobo: Asus Prime Z370-A, SSD x4, Graphics: GeForce GTX 980Ti, 5 monitors, Audio Interface: FocusRite 18i20 Gen 2, Studio Monitors: Adam P11A+Sub8 with SonarWorks Reference calibration, MidiSport 2x2, Lexicon reverb. VST’s include FabFilter suite, Waves, Kjaerhus Classic, Syntorus, Eventide, R2, PositiveGrid, Focusrite Red, Softube, iZotope, Native Instruments, Nugen, PSP, SIR2. VSTi’s include Arturia V6, Addictive Keys, FXpansion, Kiev Legacy, MinimogueLuxus, MusicLab, Native Instruments, Sonivox, Spectrasonics, Synthogy. Others include zPlane, jBridge, Sleepy-Time, Voxengo, YouLean.

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 113
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post by Jorge Ruiz » Wed Jan 10, 2018 12:59 pm

Known problem, still not solved by PSP. That's why I'm still using the VST2 versions.
PC i7 5960x 8 cores @ 4.2Ghz (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Scarlett 18i20 3rd Gen. | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10 | WaveLab Elements 9.5 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Alesis QuadraSynth | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

User avatar
da10us
Junior Member
Posts: 101
Joined: Mon Mar 16, 2015 9:21 pm
Contact:

Re: PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post by da10us » Thu Jan 11, 2018 7:53 pm

Double post... Can't find the delete knob....
Last edited by da10us on Thu Jan 11, 2018 7:56 pm, edited 1 time in total.
|i7-6800K|Win10 pro x64|Cubase Pro 9.5.41|Vienna Ensemble Pro 6|RME Fireface UC|UAD2 Octo|

User avatar
da10us
Junior Member
Posts: 101
Joined: Mon Mar 16, 2015 9:21 pm
Contact:

Re: PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post by da10us » Thu Jan 11, 2018 7:54 pm

Nope, same here. Soundtoys also slow, but not as slow as PSP Vintage warmer.

There is a recent update:

PSP VintageWarmer2 v. 2.7.3 version history

Bugfixes:
- PSP MicroWarmer, PSP VintageWarmer and PSP VintageWarmer2 were causing crashes while GUI opening in HOSTs based on JUCE SDK - fixed,
- PSP MicroWarmer's, PSP VintageWarmer's and PSP VintageWarmer2's editors were sometimes stretched (only VST3 on Windows PC) - fixed,
- PSP MicroWarmer was turning off while moving from insert to insert in Protools 12 - fixed,
- meters were sometimes freezed when session was suspended (only VST3 format) - fixed,
- PSP MicroWarmer, PSP VintageWarmer and PSP VintageWarmer2 had wrong latency compensation in PT12 at 96kHz sampleRate and above (since 2.6.0 version) - fixed,
- Various minor bugfixes

I still have to install it, so I don't know if it fixes this problem.
|i7-6800K|Win10 pro x64|Cubase Pro 9.5.41|Vienna Ensemble Pro 6|RME Fireface UC|UAD2 Octo|

SledDriver
Member
Posts: 202
Joined: Tue Jan 05, 2016 3:27 am
Contact:

Re: PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post by SledDriver » Thu Jan 11, 2018 11:05 pm

Yeah, I’m on 2.7.3.

I can use VST 2 version til they sort it.

They better be quick or they’ll be blacklisted! 😡
DAW: Cubase Pro 9.5.50-SL3, OS: Win 10 Pro x64 Build 1083, CPU: Intel i7-8700K delidded O/C'd @ 5GHz (running at around 34°C on air!! in Cubase), RAM: 32GB/DDR4 @2666MHz, Mobo: Asus Prime Z370-A, SSD x4, Graphics: GeForce GTX 980Ti, 5 monitors, Audio Interface: FocusRite 18i20 Gen 2, Studio Monitors: Adam P11A+Sub8 with SonarWorks Reference calibration, MidiSport 2x2, Lexicon reverb. VST’s include FabFilter suite, Waves, Kjaerhus Classic, Syntorus, Eventide, R2, PositiveGrid, Focusrite Red, Softube, iZotope, Native Instruments, Nugen, PSP, SIR2. VSTi’s include Arturia V6, Addictive Keys, FXpansion, Kiev Legacy, MinimogueLuxus, MusicLab, Native Instruments, Sonivox, Spectrasonics, Synthogy. Others include zPlane, jBridge, Sleepy-Time, Voxengo, YouLean.

User avatar
Jorge Ruiz
Junior Member
Posts: 113
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:31 am
Contact:

Re: PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post by Jorge Ruiz » Mon Jan 15, 2018 1:51 pm

Have any of you contacted PSP Audio about this issue? I hope they are aware of it.
PC i7 5960x 8 cores @ 4.2Ghz (Hyper-Threading off) | 16 GB RAM | MSI X99A SLI Plus | Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB | RME HDSPe RayDAT | Focusrite Scarlett 18i20 3rd Gen. | Behringer ADA8200 | Steinberg CC121 | Windows 10 Pro 64 bits | Cubase Pro 10 | WaveLab Elements 9.5 | Komplete 12 | Waves | Soundtoys | Alesis QuadraSynth | Oberheim Matrix 1000 | IK UNO Synth | Korg TR-Rack | Alesis S4 Plus | Zoom 9010 | Roland GP-8

PeppaPig
Member
Posts: 914
Joined: Sat Jan 24, 2015 5:39 pm
Contact:

Re: PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post by PeppaPig » Mon Jan 15, 2018 10:22 pm

SledDriver wrote:
Tue Jan 09, 2018 5:59 pm
Never had a prob with this before. Latest version of plug installed. Using VST3 version.

Every time I try to open the VW2 GUI to edit it it takes about 20 seconds to appear, locking up CB meantime until it loads, then all is fine again.

Not had this issue on previous CB versions. First mix I’ve used VW2 in CB9.5.10.

CB/PC otherwise performing perfectly.
No problem here with VW v2.6.0 and CB9.5.10.
Cubase Pro 10.00.40, 9.5, Pro9.0.20. WaveLab 9 EL. UA Apollo Quad FW, UA PCI Octo, UA Satelite Quad, Adam T5V, Golden Audio pre73 DLX, Behringer ADA8200, Joe Meek AC3, Intel i7 6850x@4.2Ghz (6C/12T), Asus x99 Deluxe II, AMD 6450 HD, Windows 10 Pro, Samsung 860 and 850 SSDs, 64Gb RAM - Melodyne Studio, Komplete ultimate 11, Halion 6, GA,GA2,GA3,GA4 (+sp), OZ6, OZ7, OZ8 adv, Neutron Adv, BFD3, SoundToys rack, Panorama P1, M-Audio Oxygen, Yamaha YPP55 - outboard: PRO VLAII, Digitech Time machine RDS4000, 1950s Ferrograph Series 5, Mics: AKG C1000S, Rode NT2A and M5 pair, SE2200A, SE X1R, Fame-VT67 (cheap valve U67 clone), Heil PR20&PR22, Behringer Mic2200 used for reamping with a bit of nastiness!

starblast
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Jun 06, 2019 5:17 am
Contact:

Re: PSP VintageWarmer2 very slow to open GUI in CB9.5.10 Pro

Post by starblast » Thu Jun 06, 2019 5:23 am

Same problem here

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests