Cubase 9.5 noise gate

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
dman2014
Member
Posts: 414
Joined: Fri Dec 27, 2013 11:17 am
Contact:

Cubase 9.5 noise gate

Post by dman2014 » Thu Feb 08, 2018 5:04 pm

Hi

Has anyone noticed the noise gate switching on automatically on the channel strip at all?

This has happened a couple of times to me in 9.5... add an audio tracks with fairly low audio, and the noise gate has been engaged.

When I turn it off and save, sometimes when I come back to the project, the noise gate is back on again.

It's driving me mad!!
Cubase Pro 9.5 | Cubase Pro 9 | Cubase 8 Pro | Cubase 7.5.3 | Sonar X3 Studio | Komplete 11 | Windows 10 Pro 64-bit | Intel i7-6800K - 4.2GHz | 64GB RAM | Window 7 Pro 64-bit | Intel i7 4770 (Haswell) - 3.6GHz | 32 GB RAM | Focusrite Saffire Pro 14 | AMD Radeon HD 6450 | Various Waves Plug-ins | Sonnox Oxford Plug-ins | Slate Digital Plug-ins | FabFilter Plug-ins | Various other VSTs and Plug-ins | Various Sample Libraries

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 10695
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5 noise gate

Post by Martin.Jirsak » Fri Feb 09, 2018 9:23 pm

Hi,

Are you on C9.5.10, please?

Are you talking about Audio tracks or different track type?

Make sure automation is not involved, or you don't enable it by accident (by KeyCommand or MIDI message - Generic Remote Device), please.

I haven't notice this.
Martin Jirsak
http://www.cubase-training.com/EN/

Cubase Pro (last officially supported version all the time)

moskaluke
New Member
Posts: 1
Joined: Fri Feb 09, 2018 11:11 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5 noise gate

Post by moskaluke » Fri Feb 09, 2018 11:17 pm

I have noticed this as well. I thought it may have been related to a bad dynamic mic, but my AT condenser did the same thing. The only way I've been able to keep the signal from dropping due to the gate was to load a raw project. If I use a preset vocals will gate at low volume/signal.

Using Elements 9.5

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 10695
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Cubase 9.5 noise gate

Post by Martin.Jirsak » Tue Feb 13, 2018 6:22 pm

Hi and welcome,

There is definitely VSTDynamics plug-in in the preset.
Martin Jirsak
http://www.cubase-training.com/EN/

Cubase Pro (last officially supported version all the time)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests