Annoying Editors

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
User avatar
Rumdrum
Member
Posts: 511
Joined: Tue Jul 12, 2011 1:08 am
Contact:

Annoying Editors

Post by Rumdrum » Fri May 18, 2018 8:11 pm

Having some trouble with displaying the editors. When an event, say a MIDI event is double clicked, the default is that it opens up below the project window. I guess that is great if you work on a lap top, but with 3 screens I would like the default to be that the editors open on the same screen as it was the last time the editor was open (no matter if Cubase has been closed in the meantime). I know I can expand the editor to a separate screen and then close the default display, but that is two clicks more than I want it. CB 8 behaves like I want it, as default (as did 4, 5, 6 and 7), but scanning through Preferences of CB 9 and things like Workspaces gave me no hint (if there are any), so I am trying my luck here. How can I do a set up so editors open on a selected screen just by double clicking ONCE? There must be a solution right?
Mac Pro - Maverics 3,2Ghz - 20GB RAM - 22TB Disc, Cubase 8,5 + 4.5 (on PC/XP), Wavelab 9, iPad Remote, RME Hammerfall RAYDAT, Yamaha01V96, and a bucket of ice cream.

User avatar
Stephen57
Senior Member
Posts: 1338
Joined: Sat May 30, 2015 5:32 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: Annoying Editors

Post by Stephen57 » Fri May 18, 2018 8:28 pm

Hi,

Not at workstation now. In Preferences under Editors (?), there's a box to uncheck so that the Editors open full screen rather than 3rd. How that will function on your system, I'm not sure. (Using Cubase Pro 9.0.4; 9.5 has some slight differences, but I don't think this is one).
-------------------------------------------------------
DAW: Cubase Pro 9.5.30; PC: HP Z230, i5 CPU quad-core 3.5 Ghz, 16 Gigs RAM; OS: Win 7 Pro 64-bit; Audio Converter, Scarlett 2I4; USB MIDI Controller, Akai Advance 49. VST Instruments: Steinberg: HSSE, Retrologue 2, Groove Agent SE, Padshop, Mystic, Prologue, Spector; Air Music: Hybrid, Transfuser 2, Vacuum Pro, Velvet, Xpand2; Novation: Bass Station; Sonovox Grand Piano; Rack: Proteus 2000, Korg 03R/W, Yamaha TG 33. Monitoring with KRK Rokit 8/G3.

Help with Cubase:
Documentation: https://steinberg.help/
Generic Remote setups: viewtopic.php?f=226&t=102993
Location/file paths of presets in Cubase and Nuendo: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... nd-Nuendo-
Preferences: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... and-Nuendo

User avatar
Rumdrum
Member
Posts: 511
Joined: Tue Jul 12, 2011 1:08 am
Contact:

Re: Annoying Editors

Post by Rumdrum » Sun May 20, 2018 10:20 am

And right you are. Thx!!!
Mac Pro - Maverics 3,2Ghz - 20GB RAM - 22TB Disc, Cubase 8,5 + 4.5 (on PC/XP), Wavelab 9, iPad Remote, RME Hammerfall RAYDAT, Yamaha01V96, and a bucket of ice cream.

User avatar
Stephen57
Senior Member
Posts: 1338
Joined: Sat May 30, 2015 5:32 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: Annoying Editors

Post by Stephen57 » Mon May 21, 2018 1:53 am

Rumdrum wrote:
Sun May 20, 2018 10:20 am
And right you are. Thx!!!
You're welcome! Glad it got worked out. :)
-------------------------------------------------------
DAW: Cubase Pro 9.5.30; PC: HP Z230, i5 CPU quad-core 3.5 Ghz, 16 Gigs RAM; OS: Win 7 Pro 64-bit; Audio Converter, Scarlett 2I4; USB MIDI Controller, Akai Advance 49. VST Instruments: Steinberg: HSSE, Retrologue 2, Groove Agent SE, Padshop, Mystic, Prologue, Spector; Air Music: Hybrid, Transfuser 2, Vacuum Pro, Velvet, Xpand2; Novation: Bass Station; Sonovox Grand Piano; Rack: Proteus 2000, Korg 03R/W, Yamaha TG 33. Monitoring with KRK Rokit 8/G3.

Help with Cubase:
Documentation: https://steinberg.help/
Generic Remote setups: viewtopic.php?f=226&t=102993
Location/file paths of presets in Cubase and Nuendo: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... nd-Nuendo-
Preferences: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... and-Nuendo

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: IsmGv, James K and 4 guests