Page 5 of 11

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 1:38 pm
by Reflection
studioton wrote:
Fri Oct 19, 2018 11:04 am
Orestis wrote:
Fri Oct 19, 2018 10:47 am
I cannot confirm the recording bug, here is working, but still, this showing that there an incompatibility with some user settings ...
Maybe you should create an option of a clean installation when you update a new release..
(without users losing the old settings, and be able to import them again with a filter, so you don't create a mess with your .xml files !) :idea:

Steinberg please make an official beta test channel and try to send to some people all the updates before you release it...
Stop destroying your reputation ... unless you really enjoy seeing that you unable to make a working release update...
Is not making any sense to see that the build of the update is 20days before the release...
One year after the release of 9.5 ... and still is not working as it should!!
Next month you gonna announce version 10...
I am really interested to know what Cubase manager is thinking about all this situation the last years !!
I try everything.. I have NEW, very clean backup with acronis .. I restore to my clean backup .. but 9.5.40 still crash on recording.. but not always .. when i have mono in bus alone.. it works.. but with multiple inputs selected it crash .. i am not sure.. but i dont wont to be beta tester and i dont wont to do their job ! steinberg is not serious and everything is worse about updateing !!!
I am professional .. Im not playing with this in my room .. i have business , and this crash happened when i have client time , i lost hour of client time to find what is going on ..
I tested recording on my system. With the console fully loaded all 32 channels armed and loaded. I had no issues tracking 26 mono channels and 3 stereo channels. Was no way for me to reproduce your issue.

I track to a ssd with 512mb buffer and I use the 32 bit sound engine. Looking at your video, it dosent seam that cubase and your OS bother to "spinn" up your disk at all.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 1:39 pm
by wcb123
th3ben wrote:
Fri Oct 19, 2018 1:28 pm
Is there a way to get the 9.5.3 update? My Notebook has a fresh Windows and I have a recording session tomorrow...
'On Windows you can roll back without uninstalling/installing anything: Control Panel -> Programs and Features -> View Installed Updates -> Click the Cubase 9.5.30 entry and click uninstall.

If needed 9.5.20 can be found here:
download.steinberg.net/downloads_software/Cubase_Pro_9.5_and_Cubase_Artist_9.5/9.5.20/Cubase_9.5.20_Update_win.exe
download.steinberg.net/downloads_software/Cubase_Pro_9.5_and_Cubase_Artist_9.5/9.5.20/Cubase_9.5.20_Update_mac.dmg'

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 2:31 pm
by PatrickSchouten
Hello,
Thanks for this update. But what about the update to turn Cubase (like Nuendo) in 'a full blown VR production platform' as you stated in the Youtube video of 180314 (https://www.youtube.com/watch?v=CL2mVBR9cB8&t=9s). That is the one I am really waiting for.
Any news about that?

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 2:44 pm
by th3ben
Thank you, wcb123!

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 3:37 pm
by studioton
I restore my acronis backup with 9.5.30 .. and everything is fine now .. i dont know what is the problem with 9.5.40 recording issue .. i have a lot of friends without that problem .. I have that problem, and some guys here .. i am happy if you dont have any problems with new update .. maybe, its a lucky .. you never know

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 4:46 pm
by wcb123
I went straight to 9.5.3 and fx chains have never worked. Did fx chains work in the 9.5 base install? Considering rolling back to that.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 5:13 pm
by JBF
Deselection of MultiOut VSTs Channels is broken. Renders CC121 unsable.
viewtopic.php?f=253&t=145909

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 6:27 pm
by drmq
bender-offender wrote:
Thu Oct 18, 2018 3:41 pm
drmq wrote:
Thu Oct 18, 2018 11:34 am
Amazing update. Kudos to the devs!

There is an issue though with a new feature that has a bad impact on the workflow:
When you drag the cursor from the top menu bar outside the window, the windows scrolls right or left following the cursor. However if you hold Shift-Alt and click left with your mouse to move the cursor it doesn't scroll automatically when it goes outside the window :(

Image
Shift-Alt-click is a feature that will place the the cursor wherever you click, so could it be that you’re unintentionally doing this?
Whenever you move the cursor either with a shift-alt-click or by dragging it, I think we all expect to see it all the time and visualize the events around it. Specially if you are planning to press play afterwards! If it doesn't scroll automatically it means that you have to shift-alt-click, scroll and shift-alt-click again which is annoying to say the least!

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 7:37 pm
by Rommelaar
Winter Rat wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:53 pm
wcb123 wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:14 pm
Winter Rat wrote:
Thu Oct 18, 2018 8:03 pm


Mine FX Chain works but Stripe Presets - nothing's happening.
What do you mean FX Chain works ? Are you experiencing same as in the video i posted or can you load fx presets? I did a clean install of 9.5 after upgrading from 8.5 6 weeks ago. It's never worked since the upgrade. In total limbo waiting for this fix.
I mean I can load FX presets, but Stripe presets not.
Same issue for me.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 7:59 pm
by Winter Rat
wcb123 wrote:
Fri Oct 19, 2018 4:46 pm
I went straight to 9.5.3 and fx chains have never worked. Did fx chains work in the 9.5 base install? Considering rolling back to that.
I've checked 9.5.3 at Win 8.1 FX and Stripe presets work fine.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 8:00 pm
by djgraver
Drop midi to sampler track - broken.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 8:01 pm
by Ruslann
After upgrading to version 9.5,40, I encountered a problem playing the audio in my browser, I can not listen
 audio in the browser with synchronization enabled, fix this problem immediately!




Windows 10 Pro
Intel(R) Core(TM) i7-5820K CPU @ 3.30GHz
NVIDIA GeForce GTX 970\ 4,0 GB\ 2560 x 1080
RAM 15,9 GB

Re: Cubase 9.5.40 update crashing on-record (uninstalled)

Posted: Fri Oct 19, 2018 8:05 pm
by thelux68
Me too

jono not bono wrote:
Thu Oct 18, 2018 6:14 am
woodgrain816 wrote:
Wed Oct 17, 2018 9:29 pm
9.5.40 starts going through this phase where it crashes every time I hit Record. It's been doing it for the last 2 days off and on since I installed it. I would reboot the computer and it'll last a couple hours and start crashing on-record again. I can't figure out what exactly is causing it. I've tried different keys, record from midi-transport buttons, record while stopped, record while playing... no correlation.
I have the exact same problem but I am on OSX. As soon as I hit Record (on an Audio track), Cubase crashes. Tried it in an empty project and it's fine. So, I'm not sure what's wrong. Perhaps the CPR file is corrupt. Perhaps 9.5.40 is buggy. I'm going to try rolling back to .30 and see if that works.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 8:09 pm
by Winter Rat
djgraver wrote:
Fri Oct 19, 2018 8:00 pm
Drop midi to sampler track - broken.
For me it forks fine

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Fri Oct 19, 2018 9:27 pm
by wcb123
Winter Rat wrote:
Fri Oct 19, 2018 7:59 pm
wcb123 wrote:
Fri Oct 19, 2018 4:46 pm
I went straight to 9.5.3 and fx chains have never worked. Did fx chains work in the 9.5 base install? Considering rolling back to that.
I've checked 9.5.3 at Win 8.1 FX and Stripe presets work fine.
FX chains weren't loading for me since upgrade from 8.5 to 9.5.3. I did a complete fresh install. Got rid of all traces of Steinberg before install as my mediabay became buggy over the years of updates.

I'm definitely not the only one.

viewtopic.php?f=253&t=139265

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 6:49 am
by L8Night
Ive noticed a major problem in the media bay when selecting samples. the preview never works and when it does it plays the same loop no matter which loop/sample i switch too. Another thing it was doing was giving me huge volume peaks that would randomly clip on the master out. might want to look into/fix this problem.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 7:27 am
by Mauri
Acustica-Audio Nebula4 VST3 does not show up at all (not even on the list in the Plugin Manager) in C9.5.40 but was working fine in C9.5.30. A-A N4 VST2 version works as expected though.
A bit of a bummer really as I would like to keep as many of my plugins as possible in VST3 format. Other than this issue, 9.5.40 seems ok...so far.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 8:00 am
by Martin.Jirsak
L8Night wrote:
Sat Oct 20, 2018 6:49 am
Ive noticed a major problem in the media bay when selecting samples. the preview never works and when it does it plays the same loop no matter which loop/sample i switch too. Another thing it was doing was giving me huge volume peaks that would randomly clip on the master out. might want to look into/fix this problem.
Hi,

I was working with MediaBay yesterday and I cannot confirm this. Or I do something wrong. Could you please write step-by-step repro?

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 8:38 am
by djgraver
Martin.Jirsak wrote:
Sat Oct 20, 2018 8:00 am
L8Night wrote:
Sat Oct 20, 2018 6:49 am
Ive noticed a major problem in the media bay when selecting samples. the preview never works and when it does it plays the same loop no matter which loop/sample i switch too. Another thing it was doing was giving me huge volume peaks that would randomly clip on the master out. might want to look into/fix this problem.
Hi,

I was working with MediaBay yesterday and I cannot confirm this. Or I do something wrong. Could you please write step-by-step repro?
also have this issue, after 9.5.40
https://www.youtube.com/watch?v=lxGihRL_Jd0

Found that turning ON Cycle mode affect the bug. when cycled mode turned off, everything work as it should

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 10:48 am
by peachy
Big problems with latest update, Media bay is broken, the samples don’t match my selection and seemingly play at random. My UR824 is like back to the state it was before they developed the new driver, it falls out of sync regularly and starts distorting not only in Cubase but in Maschine and Komplete Kontrol Hosts, was fine before upgrading to 9.5.40.... Midi drag to sampler Channel also broken.
“Boom” indeed Matthias…!
Avoid this update, Steinberg how did this get through beta?

Edit for some reason recording was set to 64 bit float.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 11:15 am
by steinpac
wcb123 wrote:
Fri Oct 19, 2018 4:46 pm
I went straight to 9.5.3 and fx chains have never worked. Did fx chains work in the 9.5 base install? Considering rolling back to that.
They work okay for me in C9.5.21, but not 9.5.30:-I shall try 9.5.40, on a copied partition and hope!!!

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 1:30 pm
by Outsounder
Why is there still no fix for show/hide tracks for Eucon/Avid control users.

Could I Ask you (again). Maybe you'd be kind enough to answer me this time Matthias?

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 2:39 pm
by Lhotse
Anyone working with video here? Mine stopped to work after this update, at least with MOV* files.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 4:33 pm
by Martin.Jirsak
Lhotse wrote:
Sat Oct 20, 2018 2:39 pm
Anyone working with video here? Mine stopped to work after this update, at least with MOV* files.
Hi,

What codec do you use? What resolution, frame rate...? Where was the file exported from?

Did you update from 9.5.30.

Re: Cubase 9.5.40 update available

Posted: Sat Oct 20, 2018 4:38 pm
by HughH
Lhotse wrote:
Sat Oct 20, 2018 2:39 pm
Anyone working with video here? Mine stopped to work after this update, at least with MOV* files.
I posted a show yesterday with 9.5.40.
I was supplied a .mov and some additional audio content.

Everything worked fine.
I have a separate BlackMagic card for video monitoring (see sig).

Hugh