Cubase Elements 9.5 - Missing Device port

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
Teliavigor
New Member
Posts: 1
Joined: Wed May 08, 2019 4:33 pm
Contact:

Cubase Elements 9.5 - Missing Device port

Post by Teliavigor » Wed May 08, 2019 4:58 pm

My Steinberg software initially worked perfect. But when I restart my computer after one nights stop, I recognise that the software didnt reached the UR-RT2. In the "Audio Connections map I can read following: "Missing UR-RT2 Input 1", and also "Not Connected". So, with this signs I cant get any sound at all when I try to play in the software. Please help me with this issue! Im I pretty new user so that makes me feel lost.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 17355
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Cubase Elements 9.5 - Missing Device port

Post by Martin.Jirsak » Thu May 09, 2019 3:15 pm

Hi and welcome,

Make sure the correct ASIO Driver is selected in the Studio (Device) > Studio Setup (Device Setup) > VST Audio System, please. Yamaha/Steinberg USB ASIO driver should be selected here. If this driver is selected, you can select None and reselect this one. If this is still the case, make sure the connection is setup properly in the Audio Connections (VST Connections) > Inputs and Outputs.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests