Project window

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
LeVzi
Member
Posts: 327
Joined: Sun Dec 19, 2010 8:37 pm
Contact:

Project window

Post by LeVzi » Wed Jun 12, 2019 4:02 pm

There is a small gap between the track name and the start of bar 1, I know it's not a big deal, but i'd like to remove it, can I do that ?
AMD Phenom II x6 1090T 3.2Ghz , 16Gb DDR3 RAM, 3x500Gb SATA2/3 Hard drives. Sapphire RX 560 4Gb Graphics, Focusrite Saffire Firewire Audio Interface, Alesis Q49 Keyboard. Cubase 9.5 Pro

User avatar
Stephen57
Senior Member
Posts: 1733
Joined: Sat May 30, 2015 5:32 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: Project window

Post by Stephen57 » Wed Jun 12, 2019 5:15 pm

LeVzi wrote:
Wed Jun 12, 2019 4:02 pm
There is a small gap between the track name and the start of bar 1, I know it's not a big deal, but i'd like to remove it, can I do that ?
The long answer is no.

I start most music projects on bar 9 and call that "bar 1" of the project. That way there's some breathing room before Measure One of the music.
-------------------------------------------------------
DAW: Cubase Pro 10 (Main), Cubase Pro 9.5 (Backup); PC: HP Z230, i5 CPU quad-core 3.5 Ghz, 16 Gigs RAM; OS: Win 7 Pro 64-bit; Audio Converters, Scarlett 2I4, Zoom UCR-8; USB MIDI Controller, Akai Advance 49. VST-Is: Spectrasonics Omnisphere 2.5, Stylus RMX; Air Music: Hybrid, Transfuser 2, Vacuum Pro, Velvet, Xpand2; Novation: Bass Station; Sonovox Grand Piano; Rack: Proteus 2000, Korg 03R/W, Yamaha TG 33. Monitoring with KRK Rokit 8/G3, Tannoy PBM 6.5 II, Mics. Scheops, Sennheiser, Rode, Lectrosonics RF, etc.

Help with Cubase:
Documentation: https://steinberg.help/
Location/file paths of presets in Cubase and Nuendo: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... nd-Nuendo-
Preferences: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... and-Nuendo

LeVzi
Member
Posts: 327
Joined: Sun Dec 19, 2010 8:37 pm
Contact:

Re: Project window

Post by LeVzi » Sat Jun 15, 2019 4:44 pm

I'm sure ive done it once before though, on the advice of someone. Be damned if I can remember where though....
AMD Phenom II x6 1090T 3.2Ghz , 16Gb DDR3 RAM, 3x500Gb SATA2/3 Hard drives. Sapphire RX 560 4Gb Graphics, Focusrite Saffire Firewire Audio Interface, Alesis Q49 Keyboard. Cubase 9.5 Pro

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest