Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 can be posted here.
Post Reply
User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3800
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by Prock » Wed Dec 07, 2016 6:12 pm

The new lower zone MixConsole in CB 9 is a pretty nice new feature. But, this concern... "The master meter is not available in the lower zone MixConsole." (copied from the Steinberg help site) kinda defeats a lot of the purpose for using the lower zone MixConsole.

Hence my request...
Please make the "master meter" available in the lower zone MixConsole.

Seriously... all features of the regular MixConsole should be available in the new lower zone MixConsole but if that can't done, at least add the master meter.

So until this gets improved, it's a "Close but no cigar" rating from me on the new lower zone MixConsole. Too bad. ;)

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

User avatar
orchetect
Member
Posts: 530
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:28 am
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by orchetect » Wed Dec 07, 2016 10:16 pm

I'm going to take this one step further and request that the Control Room/Master Meter section be added as a tab in the project window's Right Zone (the one that currently is limited to Instrument Rack and MediaBay tabs). This would be the PERFECT place for the master meter.

There are several feature request threads asking for this already.

Please please please please please please please
Last edited by orchetect on Thu Dec 08, 2016 8:48 pm, edited 1 time in total.
Steffan Andrews | Composer for Film/TV | Custom iPad control surface developer | website | imdb
DAW: Mac Pro 6,1 (trashcan) 3.5GHz 6-core 64GB RAM, 4TB SSD, macOS 10.13.6, Cubase 10.0.30 rc3, Cubase 10.5.0 a2, Dorico 2.1
Converters/Monitoring: UA Apollo Duo Thunderbolt x 2, Apollo 16 Thunderbolt, Focal Twin6/Sub6
Gear: Vertigo VSM-2, Pultec EQM-1S3 pair, Manley Massive Passive, Neve Portico II Master Buss Processor, Manley ELOP, Manley Nu Mu, API 2500, Smart C2, Dangerous Compressor, Millennia STT-1 & HV-3C, Aurora GTQ2 x 2, Manley Core, Neumann M149 / U87ai / TLM170R pair / KM184 mt, Schoeps CMC64 stereo pair, Gefell UM70S, AT5040 & AT5045, Yamaha CP33, 5 iPads running custom DAW control surface software

okazakip
New Member
Posts: 1
Joined: Fri Dec 05, 2014 4:45 am

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by okazakip » Thu Dec 08, 2016 5:03 am

Prock wrote:Seriously... all features of the regular MixConsole should be available in the new lower zone MixConsole but if that can't done, at least add the master meter.
Agree!

User avatar
jonwright
Junior Member
Posts: 164
Joined: Fri Apr 08, 2011 4:33 pm
Location: London
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by jonwright » Thu Dec 08, 2016 9:42 am

+1

Jaminem
New Member
Posts: 12
Joined: Thu Jan 01, 2015 4:45 pm
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by Jaminem » Thu Dec 08, 2016 10:00 am

Yes please, just allow me to dock the whole mix console in the lower window and I will be happy, because its a great feature but toggling between mixconsole configs doesn't seem possible...?

Jaminem
New Member
Posts: 12
Joined: Thu Jan 01, 2015 4:45 pm
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by Jaminem » Thu Dec 08, 2016 10:00 am

and allow me to put the master meters in the right hand dock as well - best place for it!

User avatar
ZeroZero
Senior Member
Posts: 1041
Joined: Sat Jan 08, 2011 10:58 pm
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by ZeroZero » Thu Dec 08, 2016 4:16 pm

I have always thought a small main volume fader from the control room - showing somewhere on the main project window, at all times - just this, so you can adjust the volume, then if you really want, double click to bring up the whole Control room GUI. Such a dial could be put anywhere.

Before:
https://1drv.ms/i/s!Ai7g90pI7-tKgd1GgqYFDF6sj7Cw7w

After:

https://1drv.ms/i/s!Ai7g90pI7-tKgd1CogfHLhBcrer4KA



Z
Cubase 9, 64 bit Intel 8700k, Asus Rog Strix z390 mobo, 64 gig RAM PC, Win10, Focusrite Liquid 56 Running in Surround 5.1 British Rail sandwich circa 1967, a singing fish and an inert K9.

http://memory-alpha.org/wiki/Zero_Zero

Patepro
Junior Member
Posts: 66
Joined: Sat Jan 29, 2011 5:44 pm
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by Patepro » Sun Dec 11, 2016 9:57 am

+1
C10 - Windows 10-64
i7 8700K - Asus-Prime-A - 32 GB RAM - MSI GTX1070 - Apple Cinema 30
RME UCX (USB used) - many VSTi, many plugs

beerbong
Member
Posts: 788
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:06 pm
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by beerbong » Wed Jan 11, 2017 7:30 pm

Here's my mashup of what I think would work well - And a setup I would want to use..

Image

changes are; 1) Allow Mixer to extend all the way left 2) add a right side for selected track (or master) bus.

cheers
BB - Intel Quad/RME/Nvidia Video, RME Raydat, Win10 Home
Cubase 8.5 64 bit / Cubase 9.5 / Wavelab Elements / Halion 6 / Padshop Pro

Tommy80
Junior Member
Posts: 119
Joined: Fri Jan 04, 2013 2:17 pm
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by Tommy80 » Sat Jan 21, 2017 5:13 pm

+1
MacBook Pro (Retina, 15-inch, Late 2013) - OSX 10.12.5
NVIDIA GeForce GT 750M 2048 MB
Apogee Duet 2 - Steinberg UR824
Cubase Pro last version - Wavelab last version

KatieW
Junior Member
Posts: 57
Joined: Mon Aug 27, 2012 11:38 am
Location: New Zealand
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by KatieW » Wed Mar 14, 2018 9:32 pm

+1 for routing to be available in LZ mixer
Write/produce small orchestral/acoustic/vocal music for own enjoyment
Cubase Elements 8 and Pro 9.5.21, VEPro 6 GPO/Aria, HSO/HSSE, VSL SE Strings, Woodwinds
MacMini late 2012 2.3GHz 16GB RAM 500GB SSD 1TB HD SATA 5400rpm-VEPro slave
iMac late 2009 2.6GHz 8GB RAM , 500GB SSD- DAW Octacapture 12/10 out (co-axial pair + MIDI I/O)
Roland RD500 81key piano/midi controller, Casio Privia PX-320
TECcontrol Bite/Breath controller, Zoom H4 stereo interface

simthembile
Junior Member
Posts: 117
Joined: Fri Apr 07, 2017 1:27 am
Contact:

Re: Master Meter Needed in the New Lower Zone MixConsole

Post by simthembile » Thu Mar 15, 2018 1:50 pm

beerbong wrote:
Wed Jan 11, 2017 7:30 pm
Here's my mashup of what I think would work well - And a setup I would want to use..

Image

changes are; 1) Allow Mixer to extend all the way left 2) add a right side for selected track (or master) bus.

cheers
No!

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests