Page 1 of 1

Drum Maps get messed up when copying several Midi Parts

Posted: Mon Jun 06, 2016 7:25 pm
by Novikthewise
Hello,
I discovered a bug in C Pro 8.5.15 that i can reproduce 100% of the time. Sometimes i noticed that different drumtracks in my project all of a sudden used the same drum map wich wasn't my intention. Even Those drum tracks that i created the drum map directly from the instrument like Groove Agent 4 and SE 4. Also with BFD3 you can directly create a drum map from instrument.
i now discovered when different drum tracks with different drum maps suddenly have the same drum map applied. It happens when you have the drum editor opend and Copy several Midiparts across several different Midi/Instruments Tracks all Tracks you copied will now share the same drum map


Steps to reproduce:

1. Open a blank projekt and insert 2 Instrument Tracks (this works with Midi tracks aswell)
2. Insert an instance of Groove Agent SE4 or Groove Agent 4 in each of the tracks.
3. load a patch but different once in each of your two instances of GA4.
4. Create drum maps for both Instrument Tracks.
5. Insert a blank Midipart in each of the Tracks
6. Open the drum editor by clicking on one of the Midiparts.
7. Leave the Drumeditor open and select both midiparts on your project window and copy them to a different location.

If the bug happens to you aswell now both tracks should use the same drum map

Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Sun Feb 12, 2017 11:05 pm
by 4damind
If a track contains a drum map and some events from other other tracks are moved together, all the other tracks will also set to a drum map.
Have not seen this before, so it must be a new bug introduced with the latest update 9.0.10

Re: Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Sat Feb 18, 2017 8:49 pm
by jalemale
+1 (got the same issue)

Re: Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Mon Feb 27, 2017 5:30 pm
by Tracker
Yes, this is a very frustrating and time consuming problem, especially when you have to switch 40 tracks back to the No Drum Map setting on a deadline. I've been having this problem since at least Cubase 8.

Re: Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Thu Mar 09, 2017 5:24 pm
by Novikthewise
This Problem exists since Cubase 8!!!!
And not a single person aknowledge it till now.

I allready showed this here
viewtopic.php?f=229&t=98212

This only happens to me if i have the drum editor open during copying several midi parts across several tracks.

Re: Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Sat Mar 11, 2017 12:49 am
by -steve-
Novikthewise wrote:I allready showed this here
viewtopic.php?f=229&t=98212
I merged Novikthewise's repro with this thread - it appears at the top due to the sorting being by date.

Re: Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Wed Jul 05, 2017 7:17 pm
by WGMac
For me this is happening in as soon as I select a drum part and non-drum parts together: the tracks of the non-drum parts immediately get assigned the drum map (and consequently go silent because of the channel). Version 9.0.20.

Re: Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Mon Jan 29, 2018 12:38 pm
by 4damind
Afaik the bug is here again after the update to 9.5.10 :shock:

Re: Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Thu Feb 22, 2018 5:50 pm
by 4damind
Please don't forget to fix this bug (again).. it's so horrible if editing midi events other events will after moving/copying set to a drum map.

Re: Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Sun Mar 04, 2018 6:46 pm
by Tracker
Yes, please fix this, it's a huge PIA.
Does anybody know a way to switch back all the tracks to no drum map in one move? I tried selecting them all and using channel link but no luck.

Re: Bug: Drum Map for all moved tracks

Posted: Mon Apr 09, 2018 4:58 pm
by robjwales
Oh yes... major workflow killer! Please fix it, Steinberg Crew!