C9.5.21 sample editor range highlight is black

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
wanderer
New Member
Posts: 43
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

C9.5.21 sample editor range highlight is black

Post by wanderer »

Hi, anyone reproduce this?
For an audio file in project window, go to sample editor then use range tool to select a section of waveform. Instead of highlighting the section it is simply black. It is also greyed out in the overview display. Consequently you cannot see the section of waveform that you want to edit/process.
I tried this in 9.0.40 and it highlights ok.
cheers
Stefan
Primary: Desktop - Mobo ASUS Prime Z490A. CPU Intel i9-10900K. Intel UHD Graphics 630. 32GB RAM.
Windows 10 Home [1909].
{Secondary: ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1909].}
Cubase Pro 10.0.60; Cubase Pro 10.5.20; Wavelab Pro 10.0.40; Halion 6.4; Groove Agent 5.0.20

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2878
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: C9.5.21 sample editor range highlight is black

Post by Romantique Tp »

This seems to be working fine here. Have you tried testing it with a new project?
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

wanderer
New Member
Posts: 43
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: C9.5.21 sample editor range highlight is black

Post by wanderer »

Hi,
Yes, I tried with a new empty project. Same behaviour.
Imported an audio file to a sampler track and any range selection highlights just fine.
:?:
Primary: Desktop - Mobo ASUS Prime Z490A. CPU Intel i9-10900K. Intel UHD Graphics 630. 32GB RAM.
Windows 10 Home [1909].
{Secondary: ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1909].}
Cubase Pro 10.0.60; Cubase Pro 10.5.20; Wavelab Pro 10.0.40; Halion 6.4; Groove Agent 5.0.20

wanderer
New Member
Posts: 43
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: C9.5.21 sample editor range highlight is black

Post by wanderer »

This is what I am getting: See Screenshot.
Screenshot (2).png
(217.5 KiB) Not downloaded yet
As I said it highlights the range just fine in C9.0.40.
I have tried trashing preferences but no luck there.
Everything functions ok - just can't see anything!
Any ideas?? Don't want to re-install if I can help it.
Just let me know if it is a bug, anyone at Steiny? I can live with it until next update.
cheers
Stef
Primary: Desktop - Mobo ASUS Prime Z490A. CPU Intel i9-10900K. Intel UHD Graphics 630. 32GB RAM.
Windows 10 Home [1909].
{Secondary: ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1909].}
Cubase Pro 10.0.60; Cubase Pro 10.5.20; Wavelab Pro 10.0.40; Halion 6.4; Groove Agent 5.0.20

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2878
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: C9.5.21 sample editor range highlight is black

Post by Romantique Tp »

Try running Cubase in Safe Start Mode:
https://www.steinberg.net/nc/en/support ... ences.html

If this helps, your Cubase preferences might have become corrupted and you'll have to delete them. Just run Cubase in Safe Start Mode again and it will give you the option to delete your preferences.
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

misohoza
Member
Posts: 958
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:18 am
Contact:

Re: C9.5.21 sample editor range highlight is black

Post by misohoza »

It's Windows 10 and Intel HD 3000.

There are couple of threads about this and similar graphic related issues in latest version of Cubase and Halion.

I doubt you can do much about it unless you are able to try different graphics card.
Win 10 Home, 64 bit, 8 gb ram,
Cubase Pro 10.5, Wavelab Pro 9.5, Halion 6, Dorico 3,
NI Komplete 10 Ultimate, Ozone 7,
UR 44

wanderer
New Member
Posts: 43
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: C9.5.21 sample editor range highlight is black

Post by wanderer »

Thanks for the input guys. Steinberg [Gerrit] has already logged my thread about Halion 6.1. I am thinking that misohoza might be right about this issue with C9.5.21. I don't know if it is possible for Romantique to bring this to the attention of Steinberg [Matthias in this forum?] - it is not your problem, sir, so maybe I should just put in a ticket myself.
I do not want to be responsible for another programmer dying! - but I would have thought that if the issue does not happen with C9.0.40 then the fix should be possible - but, hey, what do I know?!
cheers
Stefan
Primary: Desktop - Mobo ASUS Prime Z490A. CPU Intel i9-10900K. Intel UHD Graphics 630. 32GB RAM.
Windows 10 Home [1909].
{Secondary: ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1909].}
Cubase Pro 10.0.60; Cubase Pro 10.5.20; Wavelab Pro 10.0.40; Halion 6.4; Groove Agent 5.0.20

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests