[Mac] Halion Sonic 2 and Yosemite. Anyone yet to try it ?

All topics on HALion 4, HALion 5 and Steinberg's VST workstations HALion Sonic 1 and HALion Sonic 2
Post Reply
User avatar
curteye
External Moderator
Posts: 4774
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:03 am
Contact:

[Mac] Halion Sonic 2 and Yosemite. Anyone yet to try it ?

Post by curteye »

Aloha guys,

I know Halion Sonic 2 is NOT yet officially compatible:

https://www.steinberg.net/nc/en/support ... emite.html

But still wondering if any one has yet tried this combination.

Either with C7.5 or C8P using Yosemite.

TIA (thanks in advance)
{'-'}
If yer gear ain't breakin down, you aint workin' much.

iMac 5K 4.2Gz 16GB
MBP 3.0Gz......16GB

Location:
On the side of a volcano in the middle of the Pacific Ocean.

discorules
New Member
Posts: 22
Joined: Fri Aug 31, 2012 1:23 am
Contact:

Re: [Mac] Halion Sonic 2 and Yosemite. Anyone yet to try it

Post by discorules »

I used it on Yosemite without problems ; but it was installed on Mavericks and the i updated to Yosemite.

Now i did a fresh install of Yosemite on a new hd and i can't install Halion , it says i need at least OSX 10.6 ! WTF ? I've paid a lot of money in this VST and now i can't use it anymore ?

User avatar
curteye
External Moderator
Posts: 4774
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:03 am
Contact:

Re: [Mac] Halion Sonic 2 and Yosemite. Anyone yet to try it

Post by curteye »

Aloha d and thanks for the report.

Bummer about Halion.
Just wondering?
Which version of Halion is that you are using (or now trying to use)?

I ask because I don't own Halion.
I use HalionSonic 2 on my 'live' gigs (because it loads very fast)
and was wondering about that plug.

Still again; thanks to you for sharing.
{'-'}
If yer gear ain't breakin down, you aint workin' much.

iMac 5K 4.2Gz 16GB
MBP 3.0Gz......16GB

Location:
On the side of a volcano in the middle of the Pacific Ocean.

discorules
New Member
Posts: 22
Joined: Fri Aug 31, 2012 1:23 am
Contact:

Re: [Mac] Halion Sonic 2 and Yosemite. Anyone yet to try it

Post by discorules »

Hi Curteye,

After some research i could install Halion Sonic 2 using a tool called 'Steinberg Application Installer Tool for Yosemite' ; however i could not install Halion 5 yet.

At leat Halion Sonic 2 seems to be working ok, i'll do further tests tonight and post here the results.

Cheers

User avatar
Frog
Junior Member
Posts: 188
Joined: Wed Feb 12, 2014 1:50 pm
Contact:

Re: [Mac] Halion Sonic 2 and Yosemite. Anyone yet to try it

Post by Frog »

HS2 on a clean installation of Mavericks is running well after the 10.10.1. upgrade.

The SB App Installer Tool for Yosemite worked without any issues when I installed C8.
2017 2.9GHz MBP; 2012 quad core i7 Mac Mini, SSDx2, 16 GB RAM; macOS 10.4, Apollo Quad via TB, Cubase Pro 9.5, HALion 6/Iconica, GA4.2, Dorico 1.2, MIDI guitars, Motif Rack XS-fw16e

User avatar
curteye
External Moderator
Posts: 4774
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:03 am
Contact:

Re: [Mac] Halion Sonic 2 and Yosemite. Anyone yet to try it

Post by curteye »

Tanx sooooo much for the posts guys.

Just to update:

Halion Sonic 2 running fine here on a new MBP
using OS 10.10.x
{'-'}
If yer gear ain't breakin down, you aint workin' much.

iMac 5K 4.2Gz 16GB
MBP 3.0Gz......16GB

Location:
On the side of a volcano in the middle of the Pacific Ocean.

iRan
Member
Posts: 277
Joined: Sun Dec 26, 2010 12:52 pm
Contact:

Re: [Mac] Halion Sonic 2 and Yosemite. Anyone yet to try it

Post by iRan »

Both HALion 5.1 HS 2, Clean install works great ! !
Cubase Pro 10, HALion 6, Steinberg UR824,
Yamaha Headphones Yamaha KX61 Yamaha Monitors
27 inch iMac i7 Quad Core iPad Air with iC Pro.
6 Core PC. Roland Vdrums

Martinoto
Junior Member
Posts: 67
Joined: Thu Dec 23, 2010 9:25 pm
Contact:

Re: [Mac] Halion Sonic 2 and Yosemite. Anyone yet to try it

Post by Martinoto »

discorules wrote:Hi Curteye,

After some research i could install Halion Sonic 2 using a tool called 'Steinberg Application Installer Tool for Yosemite' ; however i could not install Halion 5 yet.

At leat Halion Sonic 2 seems to be working ok, i'll do further tests tonight and post here the results.

Cheers
Hi ¡¡
Could you please tell how you did that? I used the Steinberg Application Installer for everything, and worked fine (well, most of it...). But I can't use it with Halion Sonic 2... When I run the Halion Sonic Installer it said it needs OS 10.6... when I run the Application Installer it said "No Steiberg product found".... I don't get it, I tried it in every possible order....
How you did it?
Thanks and regards
Martin

Post Reply

Return to “Halion 5 | Halion 4 | Halion Sonic | Halion Sonic 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests