UI Glitch with 6.1 update (solved)

Use this forum for an overview of collected bugs and to report new ones.
Post Reply
wanderer
New Member
Posts: 39
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

UI Glitch with 6.1 update (solved)

Post by wanderer » Fri Feb 16, 2018 2:27 pm

Hi,
Some users have flagged up that the update to 6.1 has caused the UI to revert back to the glitch which was resolved last year [at least for me] by deploying the d2fix.reg. Users have reported that this does not work anymore. I have refrained from applying the 6.1 update as I am not sure how I would go back to 6.0.15.
I just wondered if anyone from Steinberg can confirm the problem and if they are working on a fix.
many thanks in anticipation,
Stefan
ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1903].
Cubase Pro 10.0.40; Cubase Pro 9.5.50; Wavelab Pro 9.5.50; Halion 6.3.10

Anton Houtriet
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Feb 17, 2018 1:42 pm
Contact:

Re: UI Glitch with 6.1 update

Post by Anton Houtriet » Sat Feb 17, 2018 1:52 pm

I have the same problem (in standalone mode). Looking for a fix.

NeliusH
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Feb 24, 2017 5:19 pm
Contact:

Re: UI Glitch with 6.1 update

Post by NeliusH » Mon Feb 19, 2018 2:33 pm

Yep, the UI glitch is back again with the 6.1 update.
The d2dfix.reg file which fixed the UI glitch in the 6.0 version doesn't fix it anymore.
Could it be that some registerfiles where renamed with the update so that the register path in the d2dfix.reg file isn't correct anymore?

Steinberg since you fixed the problem in a previous version it shouldn't be so hard to fix it in the new update 6.1 version.
Please help.

Best Harald

wanderer
New Member
Posts: 39
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: UI Glitch with 6.1 update

Post by wanderer » Sat Feb 24, 2018 3:12 pm

I imagine it can be fixed. I would just like someone at Steinberg to say: "Yeah, we've logged it. There will be a fix coming in..."
C'mon guys, I know the lights are on - is anyone in? :)
Stefan
ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1903].
Cubase Pro 10.0.40; Cubase Pro 9.5.50; Wavelab Pro 9.5.50; Halion 6.3.10

teceem
New Member
Posts: 11
Joined: Sat Mar 26, 2011 7:59 pm
Contact:

Re: UI Glitch with 6.1 update

Post by teceem » Thu Mar 01, 2018 1:09 pm

Same thing here! I've never tested the reg fix with Halion 6 before updating to v6.1.
But after I uninstalled v6.1 and re-installed v6.0 I'm also having the UI glitches in 6.0.

The reg fix still works with Halion Sonic SE3 though. I've started a ticket and hope this gets resolved quickly.

User avatar
Marmaduke_8
New Member
Posts: 18
Joined: Thu Nov 23, 2017 6:57 pm
Contact:

Re: UI Glitch with 6.1 update

Post by Marmaduke_8 » Thu Mar 01, 2018 10:15 pm

I wouldn't hold your breath. I submitted a ticket nearly seven weeks ago and still haven't had a response. I understand they have a backlog but that's ridiculous. :roll:
Studio One 4.5.4
Cakewalk by BandLab
Addictive Drums 2
Halion Sonic 3
Sample Tank 3
Ozone 8
Too many plugins
1 lava lamp

Anton Houtriet
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Feb 17, 2018 1:42 pm
Contact:

Re: UI Glitch with 6.1 update

Post by Anton Houtriet » Sun Mar 04, 2018 5:47 pm

I am also waiting for a responce on my ticket. Doe it always takes that long to recieve a response? :(

Gerrit Junge
Steinberg Employee
Posts: 166
Joined: Tue Feb 01, 2011 1:30 pm
Contact:

Re: UI Glitch with 6.1 update

Post by Gerrit Junge » Mon Mar 05, 2018 1:29 pm

Hi Stefan,
I'm able to reproduce it here. Its in our Defect-Tracking-System and listed as Bug-ID "HALLY-7295".
I hope we can provide a fix for it soon.

Thanks for your report and please accept my apologies for any inconvenience caused.
Gerrit Junge
Senior Quality Engineer
VST Instruments
Steinberg Media Technologies GmbH

wanderer
New Member
Posts: 39
Joined: Thu Apr 12, 2012 6:08 pm
Contact:

Re: UI Glitch with 6.1 update

Post by wanderer » Tue Mar 06, 2018 2:01 pm

Hi Gerrit,
Many thanks.
ASUS A53 Laptop. Intel Core i7 2670M. Intel HD Graphics 3000. Windows 10 Home [1903].
Cubase Pro 10.0.40; Cubase Pro 9.5.50; Wavelab Pro 9.5.50; Halion 6.3.10

valsolim
Member
Posts: 242
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:54 pm
Location: Brno, Czechia
Contact:

Re: UI Glitch with 6.1 update

Post by valsolim » Fri May 04, 2018 8:00 am

Successfully fixed in the 6.1.10 update :)
Many thanks, HALion team!

Best regards
--
Miloslav
Cubase Pro 9.5, Dorico Pro 2, HALion 6, WaveLab Pro 9.5, Windows 10, Plogue Bidule, Cognitone Synfire, Celemony Melodyne, MeldaProduction, ToneBoosters, Voxengo, Steinberg MR816csx, Presonus DigiMax FS, ART HeadAmp 6 Pro, IK Multimedia ARC 2, Adam Audio A7X + Sub10, AKG K271 mkII, TC Electronic Konnekt 24D, Steinberg UR22, Audix D2, D4, D6, i5, ADX-51, Sennheiser e614, 2x Shure SM137, Røde NT1-A, DPA 4099 S/U, Roland FC-300, Steinberg CC121, Yamaha KX49

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest