HALion Sonic SE 3 - first parameter value selected (9.0/9.5)(solved)

Use this forum for an overview of collected bugs and to report new ones.
Post Reply
User avatar
ANeeman
Member
Posts: 293
Joined: Sat Dec 31, 2016 8:30 am
Location: Latvia
Contact:

HALion Sonic SE 3 - first parameter value selected (9.0/9.5)(solved)

Post by ANeeman » Sun May 06, 2018 2:34 am

In HSSE window, when opened after close, first editable parameter is active for editing and its value is selected.

(Tested and achieved this in Cubase 9.5.21 & 9.0.40)

1. Add new Instrument and select HALion Sonic SE 3.
2. Load any preset from LOAD tab, then go to EDIT tab and close window.
3. Open Instrument window by clicking on icon.

The very first editable parameter is active for editing and is selected. In my example for FLUX plugin it is Filter Shape: LP24. The Filter Shape parameter is selectable from a list, then why its value can be selected as if it can be entered manually

4. Go to MIDI tab and close window.
5. Open Instrument window.

And again - the very first editable parameter is active and value is selected. In my example - Poliphony for 1st channel.

The same with tabs EFFECTS and OPTIONS. MIX tab has no editable parameters.

If it is not a bug, then for what reason is these parameters selected on every next open of window?

P.S. When parameter's value is selected, I can jump to next editable parameter by pressing TAB key on keyboard and I see many other editable parameters that should not be editable. It's another bug, in my opinion. Something SB programmers should clean in code and/or User Interface.
Attachments
HSSE3_selected_value1a.jpg
(227.34 KiB) Not downloaded yet
HSSE3_selected_value2a.jpg
(301.68 KiB) Not downloaded yet
Cubase Pro 10.0.30, Win10, 3.40 GHz, 16GB.
Steinberg: HALion 6.3.0, HSO, Native Instruments: KOMPLETE 12 ULTIMATE Collectors Edition
Hardware: UR242, MG10XU, MG12XU, CS1x
Albums: Millectrinium (2018) | Nature. Water (2017) | Oracle (2017) | Two. Midnight Talks (2015)

User avatar
ANeeman
Member
Posts: 293
Joined: Sat Dec 31, 2016 8:30 am
Location: Latvia
Contact:

Re: HALion Sonic SE 3 - first parameter value selected (9.0/9.5)

Post by ANeeman » Tue Jul 31, 2018 12:33 am

Can anybody confirm this on his setup?
It's really annoying!!! Any plugin opened in HALion Sonic SE 3 and leaved before in edit page have very first parameter's text selected. Why???
Cubase Pro 10.0.30, Win10, 3.40 GHz, 16GB.
Steinberg: HALion 6.3.0, HSO, Native Instruments: KOMPLETE 12 ULTIMATE Collectors Edition
Hardware: UR242, MG10XU, MG12XU, CS1x
Albums: Millectrinium (2018) | Nature. Water (2017) | Oracle (2017) | Two. Midnight Talks (2015)

User avatar
abject39
Member
Posts: 317
Joined: Sat Jan 17, 2015 8:20 pm
Location: Ventura, Ca
Contact:

Re: HALion Sonic SE 3 - first parameter value selected (9.0/9.5)

Post by abject39 » Fri Aug 03, 2018 9:51 pm

I could not duplicate this issue. What OS are you using? Might be something else causing your problem.
My vision is uncompromising: to transcend my clients dreams by mesmerizing their audience with the world's finest audio arrangements and products.

User avatar
ANeeman
Member
Posts: 293
Joined: Sat Dec 31, 2016 8:30 am
Location: Latvia
Contact:

Re: HALion Sonic SE 3 - first parameter value selected (9.0/9.5)

Post by ANeeman » Mon Sep 03, 2018 4:46 am

@abject39, all is written in signature ;)

I'm on Windows 10. Latest update.
Cubase Pro 10.0.30, Win10, 3.40 GHz, 16GB.
Steinberg: HALion 6.3.0, HSO, Native Instruments: KOMPLETE 12 ULTIMATE Collectors Edition
Hardware: UR242, MG10XU, MG12XU, CS1x
Albums: Millectrinium (2018) | Nature. Water (2017) | Oracle (2017) | Two. Midnight Talks (2015)

Gerrit Junge
Steinberg Employee
Posts: 161
Joined: Tue Feb 01, 2011 1:30 pm
Contact:

Re: HALion Sonic SE 3 - first parameter value selected (9.0/9.5)

Post by Gerrit Junge » Tue Sep 04, 2018 2:06 pm

Hi ANeemann,
I'm able to reproduce it here. Its now in our Defect-Tracking-System and listed as Bug-ID "HALLY-7422".
I hope we can provide a fix for it soon.

Thanks for your report and please accept my apologies for any inconvenience caused.
Gerrit Junge
Senior Quality Engineer
VST Instruments
Steinberg Media Technologies GmbH

User avatar
ANeeman
Member
Posts: 293
Joined: Sat Dec 31, 2016 8:30 am
Location: Latvia
Contact:

Re: HALion Sonic SE 3 - first parameter value selected (9.0/9.5)

Post by ANeeman » Thu Sep 13, 2018 5:45 pm

Thank you very much!
Waiting for updates :)
Cubase Pro 10.0.30, Win10, 3.40 GHz, 16GB.
Steinberg: HALion 6.3.0, HSO, Native Instruments: KOMPLETE 12 ULTIMATE Collectors Edition
Hardware: UR242, MG10XU, MG12XU, CS1x
Albums: Millectrinium (2018) | Nature. Water (2017) | Oracle (2017) | Two. Midnight Talks (2015)

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest