Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post general topics related to Nuendo 8 here.
Post Reply
User avatar
MikeMajorMix
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jan 20, 2018 4:38 am
Location: Dunedin, FL
Contact:

Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by MikeMajorMix » Sat Jan 20, 2018 5:12 am

Howdy all,

I have been (happily!) using Nuendo 8 for about 5-6 months after leaving ProTools and have recently found a need for the new Automatic Audio Alignment tool on a project that I'm working on. However, it doesn't show up on the toolbar, nor does it show up in the Key Commands setup. I saw some posts somewhere where another user had the same problem and the solution was trashing the prefs. I tried this without success. As another option, I re-installed Nu 8 and the Nu 8.1 update but I still don't see it.

I would love to have this feature working. Is anyone else having this problem or has anyone else solved said problem?
Any help would be much appreciated!

Thanks to all,


Mike Major

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2281
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by Fredo » Sat Jan 20, 2018 9:29 am

Make sure you have the latest eLicenser driver.

Fredo

User avatar
MikeMajorMix
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jan 20, 2018 4:38 am
Location: Dunedin, FL
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by MikeMajorMix » Sat Jan 20, 2018 5:14 pm

I'll double check that, thanks. I updated the eLicenser yesterday before I went through all of this, but perhaps it didn't update the driver.

User avatar
MikeMajorMix
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jan 20, 2018 4:38 am
Location: Dunedin, FL
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by MikeMajorMix » Sat Jan 20, 2018 5:42 pm

Yeah, so I tried the latest of everything (software, eLicense driver and app) and the tool is still not there. Not available in the Key Commands either. I'm at a loss. Any ideas?

audiomonkeys
Junior Member
Posts: 86
Joined: Fri Apr 20, 2012 9:25 pm
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by audiomonkeys » Sat Jan 20, 2018 9:19 pm

have you tried this yet,
Screen Shot 2018-01-20 at 12.17.09 PM.png
(11.2 KiB) Not downloaded yet
Screen Shot 2018-01-20 at 12.16.57 PM.png
(113.89 KiB) Not downloaded yet
Nuendo 8.2, Pro Tools HD 2018.4, Mac Pro 5.1 12 core, OS10.12.6 Smart AV Tango +12 fader Ext, 5 liters of good Japanese Sake (and more coming) and 100% no CRACK plugins

Getalife2
Member
Posts: 387
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by Getalife2 » Sat Jan 20, 2018 9:30 pm

I'm on PC so translate to Mac accordingly if needed. Right click on the blank area near the toolbar at the top of Nuendo.

Does Auto Alignment show up in the menu that drops down along with Nudge, etc. If it does show up is it checked? Let's start there.
i7 5960X/32 GB at 4.3GHz with x7 SSDs - Win 7/64 - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad - VEP

rbesser
Junior Member
Posts: 69
Joined: Fri Sep 27, 2013 4:36 am
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by rbesser » Sun Jan 21, 2018 4:10 am

Hi,
This happened to me also. When the upper toolbar is to full, it doesn't show up. Use the dropdown menu and unmark some things. This will solve the problem

RB

User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1020
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by Keyplayer » Sun Jan 21, 2018 11:08 pm

Hit the Reset button on the menu and it will show up.
Nuendo 1.0 - 8.2 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i7 - 5820K CPU @ 3.30 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

User avatar
MikeMajorMix
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jan 20, 2018 4:38 am
Location: Dunedin, FL
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by MikeMajorMix » Mon Jan 22, 2018 4:13 am

Thanks for all of the replies, I appreciate the help. However, it's still not there, even after all of this.

It doesn't appear in the drop-down menu at all, that's the problem. I have an utlra-wide monitor and all of the available tools are not visible anyway, so there's more than enough real estate available for it to show up.

I tried the reset buttton and all it did was set the toolbar back to the defaults.

Those screenshots from audiomonkeys just further confirm that I don't have it, because I have never seen those tools. I remember watching the Nuendo video tutorial showing how it worked and I left scratching my head wondering why I couldn't see that tool!
Screen Shot 2018-01-21 at 10.07.57 PM.png
Setup screen
(117.43 KiB) Not downloaded yet
Screen Shot 2018-01-21 at 10.09.15 PM.png
Setup menu
(66.64 KiB) Not downloaded yet
Something peculiar is going on, right? Just so you can see that I am updated to 8.1. Thanks to everyone, but I'm still frustrated and lost.


Screen Shot 2018-01-21 at 10.10.27 PM.png
About Screen
(401.99 KiB) Not downloaded yet

Getalife2
Member
Posts: 387
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by Getalife2 » Tue Jan 23, 2018 12:47 am

The only other thought I have would be it's somehow been disabled in Configuration.

Go to Configuration under Preferences. There is a box on the lower right labeled Enable All. Click that and apply to see if that corrects the issue. If not I would try at least closing and opening the app as well at that point to see if it resolves your issue.
i7 5960X/32 GB at 4.3GHz with x7 SSDs - Win 7/64 - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad - VEP

Luis Dongo
Moderator
Posts: 928
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by Luis Dongo » Tue Jan 23, 2018 10:47 am

Hi MikeMajorMix,

it could still be a license issue. Sometimes it is not enough to install the latest version of the eLC, but you should also update the license database manually by running the "Maintenance" tasks in the eLC. After doing that, the Audio Alignment tool should be available in Nuendo.

All the best,
Luis Dongo
Junior Marketing Manager - Pro Audio

Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, SoundCloud and Google+!

shauli
Junior Member
Posts: 86
Joined: Thu Dec 16, 2010 10:21 pm
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by shauli » Tue Jan 23, 2018 7:54 pm

In my case it was as simple dumping the preference folder.
http://www.sweatshopstudios.com

PC 1 W10/64 | N8.1 (64) | WaveLab 9 | Xeon CPU E3 - 1276 v3 @3.60 GHz, 32 GB RAM | AMD Radeon HD 6450 | 2x Lynx Aurora 16 TB | Euphonix Sys 5MC | Studer A800

MAC mini OSx El Capitan|N7 (64) |2.6GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost up to 3.1GHz) with 3MB on-chip shared L3 cache

User avatar
MikeMajorMix
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jan 20, 2018 4:38 am
Location: Dunedin, FL
Contact:

Re: Automatic Audio Alignment tool not showing up

Post by MikeMajorMix » Wed Jan 24, 2018 2:25 pm

It's there!

I think it might have been the "enable all" button in the configuration preferences. I can't be certain because I also dumped some prefs and ran the maintenance on the eLicenser again. I know I had tried both of those procedures earlier, but did them again anyway, so I'm not sure what the actual fix was.

Thanks to you all. I appreciate the help. Now I get to see if this will do what I want it to!



Mike

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: MattiasNYC and 3 guests