Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post general topics related to Nuendo 8 here.
Post Reply
tepa
Junior Member
Posts: 112
Joined: Wed Jan 12, 2011 8:28 pm
Contact:

Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by tepa » Wed May 16, 2018 4:25 pm

Hi,
I have tested the new Nuendo 8.2 all seems to working well here since yesterday, i have only noticed maybe a bug in the FX Chain Preset area.

It don't happen all the time, it's when i create a new "FX Chain Preset" (Insert chain) by saving them, some FX Chain are saved and can be loaded without problems but sometime after a preset is save nothing happen when i try to load them as FX Chain Preset, no plug-in are inserted.
The new preset are save normally with no error message, it's when i load them that sometimes nothing happen.

At the beginning i thought it was due to the numbers of plug-in inserted or for different thirds party vst compatibility.
I tried with different plug like UAD(Jibridg), D16, SoundToys, CableGuys, combined in many different way and it seems not to be a particular plug-in company, it happen randomly, but maybe more often with "heavy" chain effect with more than 5 to 6 effect.
What is strange is that when i close and reopen Nuendo, some chain that i was not able to save correctly are suddenly causing no problem, saving and relaod them without problem.

I did my test also with empty Nuendo template with no plug-in inserted, maybe i was thinking of a Windows limitation but no.

The good thing is if i use Track Preset instead of FX Chain Preset for some of the problem chain preset it seems to working well, iam able to save and reload my plug-in chain. :)

So maybe some other users notify this problem when loading NEW preset.

Over all iam happy with this update and the new features, thks !
Nuendo 8 (last version) / Cubase 9 / Win Pro 10 / i7-4770 3.4Ghz / Ram 16G DDR3 / RME UFX / RME FF800 / PowerCore / UAD 2 (1 Octo & 1 Quad) / SSD / nVIDIA

keltech
New Member
Posts: 21
Joined: Mon Aug 14, 2017 6:51 pm
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by keltech » Sun Jun 10, 2018 1:43 pm

can't load fx chains either

umfufu
Member
Posts: 315
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by umfufu » Wed Jun 13, 2018 6:37 am

I have the same problem!
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.3. CubasePro 9.5 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2286
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by Fredo » Wed Jun 13, 2018 7:43 am

There is a hotfix coming which solves this problem.

Fredo

umfufu
Member
Posts: 315
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by umfufu » Wed Jun 13, 2018 6:53 pm

Ah great. Thank you Fredo.
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.3. CubasePro 9.5 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

umfufu
Member
Posts: 315
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by umfufu » Wed Jun 13, 2018 6:54 pm

PS: Will the same hotfix be coming to Cubase Pro? I have the same issue there.
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.3. CubasePro 9.5 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 11915
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by Martin.Jirsak » Thu Jun 14, 2018 11:55 am

Fredo wrote:
Wed Jun 13, 2018 7:43 am
There is a hotfix coming which solves this problem.
Hi Fredo,

Could you point me out to the specific JIRA issue number, please? I can't find it out. Thanks.
Martin Jirsak
http://www.cubase-training.com/EN/

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

umfufu
Member
Posts: 315
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by umfufu » Thu Jul 12, 2018 1:21 am

Was this issue addressed in the last Nuendo update? If so, when will it be addressed in Cubase?
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.3. CubasePro 9.5 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 11915
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by Martin.Jirsak » Thu Jul 12, 2018 8:19 am

Hi,

Sorry, this has not been fixed yet.
Martin Jirsak
http://www.cubase-training.com/EN/

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

umfufu
Member
Posts: 315
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by umfufu » Sat Jul 14, 2018 7:11 am

Fredo?
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.3. CubasePro 9.5 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

umfufu
Member
Posts: 315
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Save FX Chain Preset (Bug?) N8.2

Post by umfufu » Fri Jul 27, 2018 3:35 am

Hello?
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.3. CubasePro 9.5 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: ilkaybora and 1 guest