[FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Nuendo 8 can be posted here.
Post Reply
dschreiberjr
Junior Member
Posts: 87
Joined: Sat Jul 09, 2011 5:29 pm
Contact:

[FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

Post by dschreiberjr » Wed Aug 30, 2017 4:10 pm

Workspaces currently change the position and zoom level of the arranger to whatever it was when the space was last updated. This is frustrating behavior, as it means that workspaces require the user to re-focus and re-zoom on the ever changing working area. The vast majority of the time, I do not want the position and zoom levels altered when switching between workspaces. I simply want my arrangement of windows, plugins and editing windows to be closed and opened.

A toggle-able option to save (or not) the Position and Zoom when recalling the workspace would be a nice feature.
Cubase 9
Nuendo 8
Wavelab 9

2010 Mac Pro - Cubase and Wavelab

Win10 - Cubase, Nuendo and Wavelab

mlampert
New Member
Posts: 10
Joined: Sat Jan 08, 2011 9:53 pm
Contact:

Re: [FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

Post by mlampert » Thu Aug 31, 2017 6:05 pm

Seconded, for all the reasons the OP listed above. I love the workspaces feature and use it regularly, but I'm always correcting the position and zoom immediately after each time I switch. Some kind of toggle in the prefs or wherever would be wonderful.

User avatar
Audiomangler
Junior Member
Posts: 57
Joined: Sun Jun 19, 2016 12:07 am
Location: London
Contact:

Re: [FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

Post by Audiomangler » Wed Nov 29, 2017 8:01 pm

+1
workspace is a total mess, I've tried making every macro combination possibly, it just randomly changes settings only thing that works is the show hid tracks and hight of them :<

Niekbeem
Member
Posts: 447
Joined: Tue Aug 16, 2011 9:19 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: [FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

Post by Niekbeem » Sat Dec 23, 2017 7:09 pm

+1
Nuendo 8.2 (Mac Pro) and 8.1 (MacBook Pro) / Pro Tools 11HD / Logic X / MixBus 4 / WaveLab 9.5
MacPro 5.1: 12Core 2.4 GHz Intel Xeon/ 24GB RAM/ Mac OSX 10.13
MacBook Pro: 3.06 GHz Intel Core 2 Duo/ 8 GB RAM/ Mac OSX 10.13
MetricHalo ULN8 + 2882 / RME HDSPe MadiFace
Euphonix MC Pro

User avatar
ChrisPolus
Member
Posts: 516
Joined: Sat Jun 13, 2015 9:32 am
Location: Schweiz
Contact:

Re: [FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

Post by ChrisPolus » Mon Dec 25, 2017 12:31 pm

+1 saving the position and zoom should have nothing to do with the workspaces and arrangements of windows. Position and zoom level should be a totally separate feature.
Handmade Win10 x64 Machine, Intel 6 Core CPU, ASUS Prime Board, 16GB RAM, 1080 GTX
MacBook Pro 15" Late 2016 with Touchbar, latest macOS High Sierra 10.13.X, 16GB RAM
Latest Nuendo version, Logic Pro X, Reaper, UAD Apollo Duo + Twin MK2 via Thunderbolt

cyrileg
New Member
Posts: 19
Joined: Thu Dec 18, 2014 3:07 pm
Contact:

Re: [FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

Post by cyrileg » Sun Apr 01, 2018 11:17 am

+1

except for the vertical zoom.
In mixing, it is interesting to focus on FX tracks for example and then on the foley tracks ...
actually, it would be interesting to have options in creating workspace

alexis
Grand Senior Member
Posts: 4402
Joined: Tue Dec 21, 2010 7:55 pm
Contact:

Re: [FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

Post by alexis » Sun Apr 01, 2018 1:05 pm

+1
Alexis

-Cubase "Safe Start Mode" (CTRL-ALT-SHIFT)
-Get variable-tempo audio to follow a grid here,
-Replacing freely-timed section into a variable tempo project

Cubase 9.0.20; i5-4570 3.2GHz, 16GB RAM; W10 Pro 64-bit on Samsung SSD 840 Pro 256GB; Seagate 1TB SATA 600 Audio; UR28M; Motif8; UAD-2 Solo; Jamstix 3.6; RevoicePro3.3; EZDrummer 2

Tumppi Järnefelt
Member
Posts: 422
Joined: Sun Feb 20, 2011 7:22 pm
Contact:

Re: [FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

Post by Tumppi Järnefelt » Sun Apr 01, 2018 3:18 pm

Intel i7-7700 @3.6 GHz, Win10 home, 64bit
ADK laptop i7, Win7 64bit home
Nuendo 8.xx
Nuendo 7.xx
PT 12.5
RME FF800
DTouch
http://www.finnvox.fi/en/cinepost

User avatar
profezeus
Junior Member
Posts: 56
Joined: Tue Mar 15, 2011 7:34 pm
Location: Los Angeles
Contact:

Re: [FR]: Toggle-able Workspaces option to save (or not) position and zoom

Post by profezeus » Tue May 08, 2018 4:15 am

+1

Bump!
System 1: Custom ADK 9700Z Laptop with 4 internal SSD's, i7-4790K CPU, 32GB RAM, RME Babyface - Windows 8.1 64bit, Cubase Pro 9.5.21
System 2: Custom ADK 8600 Laptop with 3 internal SSD's, i7-2820QM CPU, 16GB RAM, RME Babyface - Windows 7 64bit, Cubase Pro 9.5.21
VSL, VEP5, East West CC, Arturia V Collection etc., CC121, various keyboards and acoustic instruments.

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest