Cubase 10.0.20 maintenance update

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
titchyblackcat
Member
Posts: 267
Joined: Sat Dec 23, 2017 3:16 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by titchyblackcat » Mon May 06, 2019 12:29 pm

Thanks so much Matthias, working great so far!
Cubase Pro 10.5 Wavelab Elements 10
Win 10 64 bit. Asus Q170M-C Motherboard with i5 6 Gen' 3.2Ghz. Ram ddr4 32 GB
M-Audio 2496 Soundcard

User avatar
neglorpf
Junior Member
Posts: 59
Joined: Sun Dec 22, 2013 9:30 am
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by neglorpf » Wed May 08, 2019 7:29 am

For awhile, Cubase 10 opened normally - until version 10.0.20.
Now, when I try to start Cubase 10, after a few formalities, it just hangs at "Initializing" ... and stays there. When I go to Task Manager, it says that Cubase 10 is "Not responding".

Unfortunately, I haven't been able to find version 10.0.15 so that I have one that works. So until this gets fixed, I have no choice but to use 9.5.
Roland St.Germain
ELEMENT25 Studio

Intel i7-3770 CPU @ 3.40 GHz, 32GB RAM, MSI MS-7751 Motherboard, Windows 10 Professional, NVIDIA GeForce 710, Steinberg UR242, Cubase Pro 10, WaveLab Elements 9.5.

User avatar
SF_Green
Member
Posts: 237
Joined: Wed Jul 17, 2013 1:47 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by SF_Green » Wed May 08, 2019 7:36 am

neglorpf wrote:
Wed May 08, 2019 7:29 am
For awhile, Cubase 10 opened normally - until version 10.0.20.
Now, when I try to start Cubase 10, after a few formalities, it just hangs at "Initializing" ... and stays there. When I go to Task Manager, it says that Cubase 10 is "Not responding".

Unfortunately, I haven't been able to find version 10.0.15 so that I have one that works. So until this gets fixed, I have no choice but to use 9.5.
Sent you a PM with link
Cubase Pro 10.5.12, Wavelab Elements 10.0.20, Live 10.1 Suite, Reason 10.4, SonarPt-2017.10, Finale 25, Komplete12 Ult, Omnisphere 2.6, BFD3, ARP Omni, many things with strings.
RME FireFace 800 (D 3.125, fw 2.77), Adam A7X, UAD-2 Quad, NI Komplete Kontrol S88 Mk2, A-800 PRO, CC121, Alesis QS7.1, Arturia BeatStep Pro, Maschine MkII, POD HD500
Ryzen9 3950X, ASrock 570X Extreme4, Win 10 Pro x64 v1909, 32Gb CorsairDDR4-3600
GeForce GTX 950 (442.74), NVM SSD 500Gb (OS), SATA 3 & 1.5Tb
GrSltz My Studio

hollo321
New Member
Posts: 24
Joined: Fri Jul 10, 2015 1:29 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 available

Post by hollo321 » Sat May 11, 2019 6:39 am

WastingYourTime wrote:
Thu Apr 25, 2019 4:23 am
F5D wrote:
Wed Apr 24, 2019 7:17 pm
SpicyPonyHead wrote:
Wed Apr 24, 2019 1:06 pm

I will add to the conversation on vision, and say that Steinbergs choice of light text on dark programs is a huge design blunder. I don't have seeing problems and this hurts my eyes and makes my vision blurry. It is hard to read anything more than track titles. Dialogue Boxes, Groove Agents preset lists, etc, etc... Light text on dark background is horrible.
+1
Seems me and mannnny ppl prefer the older gui. Please at least bring back or give option in prefrences to revert to the older transport bar and toolbar

whatsisnametake2
New Member
Posts: 24
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:23 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by whatsisnametake2 » Sun May 12, 2019 3:53 pm

cubase pro 10.0.20 hangs whilst trying to scan slate VMR. all the latest versions of the softwares are installed. does anyone have a solution? or a copy of 10.0.15 hanging around? can't find that version online.

Funkybot
Member
Posts: 299
Joined: Fri Nov 09, 2018 2:08 am
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by Funkybot » Sun May 12, 2019 9:24 pm

whatsisnametake2 wrote:
Sun May 12, 2019 3:53 pm
cubase pro 10.0.20 hangs whilst trying to scan slate VMR. all the latest versions of the softwares are installed. does anyone have a solution? or a copy of 10.0.15 hanging around? can't find that version online.
Check your iLok License Manager version and update it if not also current. I had a hang with PSP's E27 on scan that support got back to me and indicated could be resolved by updating the License Manager, which did the trick.

whatsisnametake2
New Member
Posts: 24
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:23 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by whatsisnametake2 » Mon May 13, 2019 8:59 pm

hi funkybot - yes ilok manager is already latest. no solution so far.

whatsisnametake2
New Member
Posts: 24
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:23 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by whatsisnametake2 » Tue May 14, 2019 6:38 pm

i think this problem with slate VMR not passing the vst2 scan is to do with the length of the timeout window. VMR takes quite a while to scan first time - i noticed this before. in cubase 10.0.10 the timeout window before throwing up the error box is much longer, allowing the VMR plugin to finish getting scanned. in 10.0.20 this timeout window length appears to have been shortened and the error box is coming up before the plug can finish scanning. steinberg could you look at this please? at the moment i can't use 10.0.20 because of this.

stripealipe
Junior Member
Posts: 61
Joined: Wed Jan 31, 2018 1:06 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by stripealipe » Fri May 17, 2019 9:06 am

I'm gettng the dreaded 'average load' spikes since doing a fresh install of Win 10 and the latest 10.0.20 Cubase. All was working fine on my previous install, which was a previous version of Cubase updated to 10.0.20. Same machine, plugins etc.. The spikes go away and previous projects then playback fine if i turn off ASIO guard. Any thoughts? Or should i just roll with ASIO guard off and not worry about it? Cheers!

User avatar
SF_Green
Member
Posts: 237
Joined: Wed Jul 17, 2013 1:47 pm
Location: San Francisco
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by SF_Green » Fri May 17, 2019 11:06 am

stripealipe wrote:
Fri May 17, 2019 9:06 am
I'm gettng the dreaded 'average load' spikes since doing a fresh install of Win 10 and the latest 10.0.20 Cubase. All was working fine on my previous install, which was a previous version of Cubase updated to 10.0.20. Same machine, plugins etc.. The spikes go away and previous projects then playback fine if i turn off ASIO guard. Any thoughts? Or should i just roll with ASIO guard off and not worry about it? Cheers!
Are you using a FireWire interface?
Cubase Pro 10.5.12, Wavelab Elements 10.0.20, Live 10.1 Suite, Reason 10.4, SonarPt-2017.10, Finale 25, Komplete12 Ult, Omnisphere 2.6, BFD3, ARP Omni, many things with strings.
RME FireFace 800 (D 3.125, fw 2.77), Adam A7X, UAD-2 Quad, NI Komplete Kontrol S88 Mk2, A-800 PRO, CC121, Alesis QS7.1, Arturia BeatStep Pro, Maschine MkII, POD HD500
Ryzen9 3950X, ASrock 570X Extreme4, Win 10 Pro x64 v1909, 32Gb CorsairDDR4-3600
GeForce GTX 950 (442.74), NVM SSD 500Gb (OS), SATA 3 & 1.5Tb
GrSltz My Studio

stripealipe
Junior Member
Posts: 61
Joined: Wed Jan 31, 2018 1:06 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by stripealipe » Fri May 17, 2019 7:06 pm

Nope, a Steiny UR44 which has been pretty much faultless since i got it. No idea if something odd happened when i did this re-install, but hmm... and to be honest, i'm not *totally* sure i ever had ASIO guard on on my previous build in the end, but i don't ever remember problems and me having to turn it off, so...

User avatar
reberclark
Junior Member
Posts: 139
Joined: Wed Apr 25, 2018 8:53 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by reberclark » Sat May 18, 2019 11:51 pm

Doctor Lupo wrote:
Thu Apr 18, 2019 1:47 am
Steve Helstrip wrote:
Wed Apr 17, 2019 10:50 pm
I was really hoping to have our toolbox back over 2 lines. Will this ever happen? Or is this a permanent change that NO ONE asked for?
Plus 1
+1 here.
"In theory there is no difference between theory and practice, but in practice there is."

Cubase Pro 10.5, Finale 25.5
A whole bunch of VSTs (East West, Spitfire, ProjectSam, ad infinitum...)

Windows 10 Pro 64 bit.

whatsisnametake2
New Member
Posts: 24
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:23 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by whatsisnametake2 » Mon May 20, 2019 1:39 pm

is anyone successfully using this latest version with slate virtual mix rack plugin?

stripealipe
Junior Member
Posts: 61
Joined: Wed Jan 31, 2018 1:06 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by stripealipe » Mon May 20, 2019 6:44 pm

Yes, Slate plugs all working fine here. Do you have problems?!

whatsisnametake2
New Member
Posts: 24
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:23 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by whatsisnametake2 » Mon May 20, 2019 8:33 pm

yes I can't get version 10.0.20 to successfully scan slate vmr. it times out while scanning leaving only the option to add it to the black list. version 10.0.10 scans it without any problems.

whatsisnametake2
New Member
Posts: 24
Joined: Thu Oct 17, 2013 2:23 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by whatsisnametake2 » Mon May 20, 2019 9:22 pm

@stripealipe, what OS are you on?

locosan
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Jun 02, 2019 5:52 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update question

Post by locosan » Mon Jun 03, 2019 5:00 pm

just bought Artist - have gotten 10.02 downloaded and installed 21.79GB -- the update file 10.02 in the download assistant showed 770MB so I waited till after install of full to open.
Now I am being asked to install ~27GB for "Update" and where to install it with Cubase 10 and my Mac HD as choices ???

where should I put it and what happens to the 21GB of space I just installed for the full? Should I have just installed Update at the beginning?


thanks locosan

David W
Member
Posts: 282
Joined: Sun May 12, 2019 1:23 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update question

Post by David W » Tue Jun 04, 2019 8:46 am

locosan wrote:
Mon Jun 03, 2019 5:00 pm
just bought Artist - have gotten 10.02 downloaded and installed 21.79GB -- the update file 10.02 in the download assistant showed 770MB so I waited till after install of full to open.
Now I am being asked to install ~27GB for "Update" and where to install it with Cubase 10 and my Mac HD as choices ???

where should I put it and what happens to the 21GB of space I just installed for the full? Should I have just installed Update at the beginning?
All you need for a first time install is 10.0.20 Full. The update installer is for people updating from an earlier Cubase 10 build.

locosan
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Jun 02, 2019 5:52 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by locosan » Tue Jun 04, 2019 9:52 pm

Thanks very much David...what a change from Studio 4 (which I haven't used in a couple of years . So, I am studying and will set up at band practice on Thursday....I am sure my next question will be harder - if I can find the files on our old external drives that we want to go back to work on - locos

Suprawill1
Senior Member
Posts: 1022
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:56 am
Contact:

Re: Cubase 10.0.20 maintenance update

Post by Suprawill1 » Fri Jun 14, 2019 5:30 am

reberclark wrote:
Sat May 18, 2019 11:51 pm
Doctor Lupo wrote:
Thu Apr 18, 2019 1:47 am
Steve Helstrip wrote:
Wed Apr 17, 2019 10:50 pm
I was really hoping to have our toolbox back over 2 lines. Will this ever happen? Or is this a permanent change that NO ONE asked for?
Plus 1
+1 here.
If you are speaking of the tool box opened by right clicking the mouse, I can choose 1, 2, 3 or 4 lines. Maybe you are talking about another area?
Home built Cooler Master tower - ASUS Prime Z270 MB - Intel Core i7 6700K@4.2G - CM Hyper 212 EVO Cooler - Corsair CX750M PSU - 32G G.Skill Ripjaw V - Dual 24" Monitors - Cubase Pro 10 - Windows 7 Pro 64 - Samsung 960 EVO NVMe - Samsung 850 EVO SSD - Roland Studio Capture Interface - X Touch Controller - Halion 5 - Halion Sonic 2 - Addictive Drums 1&2 - Melodyne 4 - Serato - Kore - Kontact - Morphology Etc Etc

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: greennotes, mikelange, oktavius, Paulwoolleymusic and 2 guests