Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
User avatar
balinas
Junior Member
Posts: 152
Joined: Thu Nov 23, 2017 5:11 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by balinas » Fri Jun 28, 2019 11:29 am

I believe Matthias did confirm this in this forum, and that it will be dealt with in the next update. I Don’t have the reference to quote right now. But a simple looking through the ara2 threads will reveal it. Cheers
WIN 10 (1903), Intel i9 9900 5GHz, 32GB RAM, PreSonus Quantum2 through thunderbolt pcie, MCU-PRO, Yamaha Classic Motif 6, Focusrite Asa ONE, Focusrite Scarlett 18i20,

compositor
Junior Member
Posts: 130
Joined: Sat Nov 18, 2017 11:23 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by compositor » Fri Jun 28, 2019 2:25 pm

peakae wrote:
Thu Jun 27, 2019 2:48 pm
If they would integrate the transport bar into every editor window, the transport panel could be removed IMHO..
I haven't used it since we got the bar, but it has been over a decade that I have used a HD screen for cubase
+1

Evertone
Member
Posts: 288
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by Evertone » Fri Jun 28, 2019 4:35 pm

Solid update for me so far. I like the way ARA was intergraded into Cubase.

Everything has been working well with only the two issues that I found.

1. Fades don't work while using Melodyne.
2. No sound with 64bit confirmed here too.

I have been using 32bit solely due to other issues in the past(Ping, Qlink) affected by 64bit

Steinberg, please make 64bit more solid and stable. This is one of those that should be prioritized when releasing an update.
Cubase Pro 10.0.30
Mojave 10.14.6
iMac i7 - 32gb ram
Apogee Symphony IO

cparmerlee
Member
Posts: 532
Joined: Sat Jun 18, 2016 4:32 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by cparmerlee » Fri Jun 28, 2019 6:25 pm

mart wrote:
Fri Jun 28, 2019 10:43 am
Can Steinberg confirm ARA 2 does not work with 64bit processing on Windows or is that a current known limitation. I don’t see it in docs though....??
Matthias yesterday confirmed that issue and said it would be fixed in 10.0.40.
Dorico 2, Cubase 10.0, Windows 10, Focusrite Scarlett 18i20 audio i/f
http://sonocrafters.com/

User avatar
mhazdra
New Member
Posts: 26
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:08 am
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by mhazdra » Fri Jun 28, 2019 6:33 pm

no sound here either

Windows 10 64bit
Cubase Pro 10.0.30
Melodyne Essential 4.2.2

In the pulldown menu, Studio/More Options/System Component Information/Extensions , Melodyne has a checkmark in the "A" column.

1. The Extension does not show on the Info Line until after I select it from the Audio/Extension pull-down menu
2. When using the extension all audio drops out completely for the Event. When removing the extension from the event audio is heard again.

Other Info:
The project has a single Audio Track with a 30 sec. clip
Sample Rate: 44.100 kHz
Bit Depth: 24 bit

This happens on all projects with audio tracks.

User avatar
OxygenBeats
Member
Posts: 316
Joined: Fri Dec 20, 2013 8:39 am
Location: Oregon
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by OxygenBeats » Fri Jun 28, 2019 6:47 pm

I also don't hear any sound... I must be in 64 bit processing? How do I change to 32 bit?

User avatar
OxygenBeats
Member
Posts: 316
Joined: Fri Dec 20, 2013 8:39 am
Location: Oregon
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by OxygenBeats » Fri Jun 28, 2019 6:48 pm

oh wait, are we referring to the audio driver bit depth?

User avatar
OxygenBeats
Member
Posts: 316
Joined: Fri Dec 20, 2013 8:39 am
Location: Oregon
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by OxygenBeats » Fri Jun 28, 2019 6:52 pm

Oh okay. I see, I changed my audio driver bit depth to 32bit and it works now. I sounded like people were saying there was a separate bit depth processing bottleneck in the ARA functionality. Because the bit depth could have been the project bit depth, the audio driver bit depth, the audio event bit depth, etc... lol

User avatar
OxygenBeats
Member
Posts: 316
Joined: Fri Dec 20, 2013 8:39 am
Location: Oregon
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by OxygenBeats » Fri Jun 28, 2019 8:03 pm

The export multiple option is still buggy with Sampler Tracks (won't export sampler tracks if the export window was open before the sampler track was added)

I think that's really the only bug I care about at the moment.

User avatar
ninedayswonder99
Junior Member
Posts: 67
Joined: Mon Oct 10, 2011 6:19 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by ninedayswonder99 » Sat Jun 29, 2019 3:24 pm

Installed the new versions of Melodyne and Cubase and ARA works like a dream. Cubase was already on 32 bit so I didn't have to change that. It was useful knowing however, that I should render the comping tracks first. The advantages are so huge for me that I can live with a few 'bugs' .

I'm very happy with this update, asking ARA support in Cubase for years. Thanx Steinberg! :)
Kind regards,

Jos van de Gruiter

http://www.moonglowmusic.nl

eightyeightkeys
Junior Member
Posts: 70
Joined: Thu Dec 23, 2010 7:01 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by eightyeightkeys » Sat Jun 29, 2019 3:40 pm

For me,for the selected audio clips, under extensions, Melodyne was greyed out. So, I Inserted Melodyne, then Melodyne Extensions became available and integrated into Cubase.
But, it crashed Cubase hard. Blip-gone type of crash. Will not be using that any time soon.
eightyeightkeys
Asus G752 VW-DH71, i76700HQ, 32GB DDR4 RAM, 2 SSD's, Windows 10 Home

Funkybot
Member
Posts: 246
Joined: Fri Nov 09, 2018 2:08 am
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by Funkybot » Sat Jun 29, 2019 5:04 pm

eightyeightkeys wrote:
Sat Jun 29, 2019 3:40 pm
For me,for the selected audio clips, under extensions, Melodyne was greyed out. So, I Inserted Melodyne, then Melodyne Extensions became available and integrated into Cubase.
But, it crashed Cubase hard. Blip-gone type of crash. Will not be using that any time soon.
Did you update Melodyne first? You have to be running the most recent version.

F5D
New Member
Posts: 14
Joined: Tue Apr 02, 2019 8:09 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by F5D » Sat Jun 29, 2019 6:59 pm

HiDPI scaling has not been fixed. Still only 100 % or 200 % in Windows 10 machines. Still waiting for the update that enables 125 % and 150 % scalings for large 4k screens. I feel very stupid for purchasing the Cubase 10 Pro license.
Cubase 10 Pro (waiting for 125/150 % hidpi scaling update from Steinberg to start using), Bitwig Studio 2, Win 10, AMD Ryzen 1700X, 32 GB, 49" 4k monitor, RME Raydat, SSL Alphalink A/D & D/A, Toft ATB24, Benchmark DAC1, Dynaudio Excite X18, Sennheiser HD650 + synths etc. https://soundcloud.com/f5d

grandmc
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Mar 11, 2015 5:44 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by grandmc » Sat Jun 29, 2019 7:55 pm

I installed cubase 10.0.30 and the newest melody of essental 4.2.2, unfortunately after a few minutes of fun with melodyne (ara) cubase turned off (crash) I went back to version 10.0.20 (mojave 10.14.4) I do not want to work in fear that I will be cubase turns off.

grandmc
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Mar 11, 2015 5:44 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by grandmc » Sat Jun 29, 2019 7:56 pm

I installed cubase 10.0.30 and the newest melody of essental 4.2.2, unfortunately after a few minutes of fun with melodyne (ara) cubase turned off (crash) I went back to version 10.0.20 (mojave 10.14.4) I do not want to work in fear that I will be cubase turns off.

eightyeightkeys
Junior Member
Posts: 70
Joined: Thu Dec 23, 2010 7:01 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by eightyeightkeys » Sat Jun 29, 2019 9:48 pm

Did you update Melodyne first? You have to be running the most recent version.
Am running 4.2.020 but will update to 4.2.2.004. Maybe that will help.
eightyeightkeys
Asus G752 VW-DH71, i76700HQ, 32GB DDR4 RAM, 2 SSD's, Windows 10 Home

Jari Junttila
Junior Member
Posts: 195
Joined: Tue Oct 25, 2011 2:35 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by Jari Junttila » Sat Jun 29, 2019 10:31 pm

Someone said earlier version of melodyne simply works by making new folder named celemony inside vst3 folder and move the melodyne.vst3 into it.
Format c:

cmbourget
Member
Posts: 235
Joined: Fri Dec 28, 2012 3:47 am
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by cmbourget » Sun Jun 30, 2019 12:47 pm

F5D wrote:
Sat Jun 29, 2019 6:59 pm
HiDPI scaling has not been fixed. Still only 100 % or 200 % in Windows 10 machines. Still waiting for the update that enables 125 % and 150 % scalings for large 4k screens. I feel very stupid for purchasing the Cubase 10 Pro license.
It's true on Windows. Very very annoying. It is necessary to advance on this point Steinberg!
Cubase 10, Pro Tools 2019.5
PC Windows 10, Intel Xeon E5-2667 v2 3.30GHz, 8 cores, 64 Go
PrismSound Titan, Solo Be and Focal sub

cmbourget
Member
Posts: 235
Joined: Fri Dec 28, 2012 3:47 am
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by cmbourget » Sun Jun 30, 2019 12:56 pm

You have to change the bluish color of the mini-characters as in the midi inspector and the midi changes. We see nothing ! Return to the big pale or put in white. Note for the typographic team: you put in bold huge track names, which is useless (decide on the name and color, that's enough, no need for this swelling), but you tinted the mini-characters with a color of low contrast. One wonders if you go around your interface ... (I preferred 9.5, but at least correct what is almost imperceptible). Also: the elevators are thin like needles. On 4k, it's going to be a sewing thread!
Cubase 10, Pro Tools 2019.5
PC Windows 10, Intel Xeon E5-2667 v2 3.30GHz, 8 cores, 64 Go
PrismSound Titan, Solo Be and Focal sub

Evertone
Member
Posts: 288
Joined: Mon Dec 07, 2015 9:24 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by Evertone » Sun Jun 30, 2019 5:19 pm

I just found a major bug with the latest 10.0.30 where midi notes are being reset, going silent when enabling record on/off or when switching tracks.

Please see here:
viewtopic.php?f=286&t=163495&p=875555#p875555

This one is not cool at all. It's affecting Mac and PC.

Can someone at Steinberg please look into this and confirm asap.
Cubase Pro 10.0.30
Mojave 10.14.6
iMac i7 - 32gb ram
Apogee Symphony IO

Tarquam
Junior Member
Posts: 61
Joined: Wed Aug 12, 2015 9:57 am
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by Tarquam » Mon Jul 01, 2019 9:06 am

Changing AutoFades still don't work on busy projects

User avatar
Woznot
New Member
Posts: 6
Joined: Wed Jan 06, 2016 4:03 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by Woznot » Mon Jul 01, 2019 9:16 am

Jari Junttila wrote:
Sat Jun 29, 2019 10:31 pm
Someone said earlier version of melodyne simply works by making new folder named celemony inside vst3 folder and move the melodyne.vst3 into it.
I can confirm this, works like a charm. :D
Windows 10 Pro, Intel i7 6700k Msi 170a M5 Radeo RX 580 8GB, 32GB Ram,Cubase Pro 10, Samsung 970 Pro, 6 x Samsung 850/860 Pro SSD. Neumann U87i Focusrite ISA One, Focusrite RME Fireface 800 Behringer X-Touch and X Touch Extender. TEAC Reference UD-501 32bit / 192kHz USB DAC and Headphone Amp Yamaha HS7's Avantone Active MixCubes

User avatar
Denis van der Velde
Member
Posts: 286
Joined: Fri Jun 23, 2017 10:41 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by Denis van der Velde » Tue Jul 02, 2019 2:58 am

Basically since the last few updates, they install good and i have no problems.
Actually Cubase 10 runs like a charm.
Thx!
I7 8core 16tread 32gb Aopen Board, SSD Samsung. C95,W95,Halion6,Groove Agent,etc.
Running on 8ms Latency with a Soundblaster XFI Pro.

Denis van der Velde
http://www.curioza.com
AAMS Auto Audio Mastering System for Windows

eightyeightkeys
Junior Member
Posts: 70
Joined: Thu Dec 23, 2010 7:01 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by eightyeightkeys » Tue Jul 02, 2019 3:19 pm

Woznot wrote:
Mon Jul 01, 2019 9:16 am
I can confirm this, works like a charm. :D
I just dbl checked this to make sure. The VST3 version is already in a folder called Celemony, followed by another folder called Melodyne.
eightyeightkeys
Asus G752 VW-DH71, i76700HQ, 32GB DDR4 RAM, 2 SSD's, Windows 10 Home

sempondr
New Member
Posts: 40
Joined: Tue Jul 30, 2013 12:52 pm
Contact:

Re: Cubase 10.0.30 maintenance update available now

Post by sempondr » Wed Jul 03, 2019 2:27 pm

F5D wrote:
Sat Jun 29, 2019 6:59 pm
HiDPI scaling has not been fixed. Still only 100 % or 200 % in Windows 10 machines. Still waiting for the update that enables 125 % and 150 % scalings for large 4k screens. I feel very stupid for purchasing the Cubase 10 Pro license.
This is bad. Is there an offilcial aknowlegment from Steinberg that it will be addressed soon? ...this and new rightckick menu must be fixed.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: djgraver, Lorcan and 10 guests