Mediabay - find samples on hardrive

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
Post Reply
dr_tolle
Junior Member
Posts: 124
Joined: Tue Mar 08, 2016 8:14 am
Location: Bangkok
Contact:

Mediabay - find samples on hardrive

Post by dr_tolle » Wed Sep 18, 2019 3:46 am

If I find a sample I like in Mediaybay I sometimes would like to know it location on the hard-drive.
In earlier versions I recall there was a function in the right click menu called 'show in explorer'. It seems its not there anymore. Anyone know where it has been moved to ?

Best, Dr Tolle

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3680
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Mediabay - find samples on hardrive

Post by raino » Thu Sep 19, 2019 1:45 am

dr_tolle wrote:
Wed Sep 18, 2019 3:46 am
If I find a sample I like in Mediaybay I sometimes would like to know it location on the hard-drive.
In earlier versions I recall there was a function in the right click menu called 'show in explorer'. It seems its not there anymore. Anyone know where it has been moved to ?

Best, Dr Tolle
I never noticed that capability in earlier versions. But the Media Bay's Attribute Inspector will show the path to the file. However for all Steinberg's VST3 content it's not very helpful as the audio samples themselves are not in their own individual files but are part of larger .vstsounds files.

Best you can do is tag it in Media Bay so you can quickly find it again. You can always render it if you need a .wav file. Media Bay does let your create your own custom Attribute fields which might be useful for this.
rodger

Cubase Pro 10.0.40, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

dr_tolle
Junior Member
Posts: 124
Joined: Tue Mar 08, 2016 8:14 am
Location: Bangkok
Contact:

Re: Mediabay - find samples on hardrive

Post by dr_tolle » Thu Sep 19, 2019 4:12 am

Hey Raino
Thanks for reply. Sure - rendering the files is also the option I uses now.
Please check the screenshot. Here it shows 'show in explorer'. I guess it should still be there somewhere ?

Regards Dr Tolle
Attachments
Screenshot_5.png
(656.31 KiB) Not downloaded yet

dr_tolle
Junior Member
Posts: 124
Joined: Tue Mar 08, 2016 8:14 am
Location: Bangkok
Contact:

Re: Mediabay - find samples on hardrive

Post by dr_tolle » Thu Sep 19, 2019 4:25 am

Right in this moment I figured out why. As you said Raino - all the audio-files that cubase provides are inside another larger soundbankfile and can therefor not be showed. After I added some of my own samples and made a search on them the 'show in explorer' then was featured in the right-click menu.

Problem solved. :)
Attachments
Screenshot_6.png
(145.04 KiB) Not downloaded yet

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3680
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Mediabay - find samples on hardrive

Post by raino » Thu Sep 19, 2019 9:33 pm

dr_tolle wrote:
Thu Sep 19, 2019 4:25 am
Right in this moment I figured out why. As you said Raino - all the audio-files that cubase provides are inside another larger soundbankfile and can therefor not be showed. After I added some of my own samples and made a search on them the 'show in explorer' then was featured in the right-click menu.

Problem solved. :)
Cool. Good to know about that function too.
rodger

Cubase Pro 10.0.40, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: hodisis, jeffus, Joe90 and 5 guests