6.5 & 10 on same PC?

Interested in Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 or Cubase Elements 10? Having questions regarding the update or upgrade to the latest version? Please post here!
Post Reply
KevetS
Junior Member
Posts: 68
Joined: Mon Dec 27, 2010 6:43 pm
Contact:

6.5 & 10 on same PC?

Post by KevetS » Mon May 13, 2019 7:33 pm

I'm currently using 6.5, and have been toying with the idea of upgrading for a short while now.
The current 50% offer is a big enough carrot for me to make the move.
Question:
I have unfinished 6.5 projects, but would like to start new projects on 10 (once I'm au fait with it). Would I be able to run both on the same PC, or would the updated eLicencer prohibit this?
Thanks

Edit: Just noticed my PC spec below is out of date - must see to it! :)
Cubase 10
Win 10 64bit
Laptop: Intel i7-7700HQ
16GB RAM
C: Drive 250GB SSD
Desktop: Not used so much these days!

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3789
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: 6.5 & 10 on same PC?

Post by Prock » Mon May 13, 2019 9:11 pm

If you upgrade from Cubase 6.5 to Cubase Pro 10 the new version of CB will be installed on your PC and it's new license will allow you to run CB 6.5 which will stay on your PC. You will be able to continue to use it.

Your old projects should open in 10 too but, some VSTs that you used in CB 6.5 may not work well in CB Pro 10 unless they are all 64 bit VSTs.

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

KevetS
Junior Member
Posts: 68
Joined: Mon Dec 27, 2010 6:43 pm
Contact:

Re: 6.5 & 10 on same PC?

Post by KevetS » Mon May 13, 2019 11:05 pm

Thanks Prock, I appreciate your response!
Good to know that the eLicencer will allow the two versions.
It would be too much to hope for that 6.5 projects would open without problem in CB 10. But, once installed, I'll give it a go, anyway! One lives in hope! :)
Thanks again.
Cubase 10
Win 10 64bit
Laptop: Intel i7-7700HQ
16GB RAM
C: Drive 250GB SSD
Desktop: Not used so much these days!

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3789
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: 6.5 & 10 on same PC?

Post by Prock » Mon May 13, 2019 11:20 pm

KevetS wrote:
Mon May 13, 2019 11:05 pm
Thanks Prock, I appreciate your response!
Good to know that the eLicencer will allow the two versions.
It would be too much to hope for that 6.5 projects would open without problem in CB 10. But, once installed, I'll give it a go, anyway! One lives in hope! :)
Thanks again.
I'll mention that it is a good practice when opening an old project on a much newer version is to do a "backup project" to create a totally seperate copy. Then try opening that one in the new version. If something goes wrong (it shouldn't) at least you still have the untouched original.

Have fun. ;)

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

jeffvirgo
New Member
Posts: 1
Joined: Thu May 16, 2019 12:26 pm
Contact:

Re: 6.5 & 10 on same PC?

Post by jeffvirgo » Thu May 16, 2019 12:29 pm

So, I'm assuming that the same goes for my Cubase 6 32bit version. The upgrade will install Cubase 10 as a separate program and I'll still be able to run 6 unfettered?

Thanks!

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3789
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: 6.5 & 10 on same PC?

Post by Prock » Sat May 25, 2019 1:53 am

jeffvirgo wrote:
Thu May 16, 2019 12:29 pm
So, I'm assuming that the same goes for my Cubase 6 32bit version. The upgrade will install Cubase 10 as a separate program and I'll still be able to run 6 unfettered?

Thanks!
Yes but, "unfettered" probably not. All the VSTs used your CB 6 must be 32 bit too. Right? That will probably cause "unfetterd" to become "fettered with a side of several three olive Martinis".

Basically your project should open but, any VSTs used probably won't work right.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “Presales”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest