Screen resolution minimum requirement

Interested in Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 or Cubase Elements 10? Having questions regarding the update or upgrade to the latest version? Please post here!
Post Reply
BrokenCage
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Jul 24, 2019 1:00 pm
Contact:

Screen resolution minimum requirement

Post by BrokenCage » Wed Jul 24, 2019 2:34 pm

Hi

I've been a Cubase user for years and I absolutely love it!

I have been using Cubase 5 on a PC laptop running Windows XP for the last nine years, and have deliberately avoided updating as I was perfectly happy with the setup and didn't want to disrupt anything.

However, it has got to the point where I feel I need to take the plunge and update both the hardware (ie the computer) and the software. With this in mind, I recently purchased a refurbished late-2011 Macbook Pro with an i5 2.4 GHz processor and 16GB of RAM. Granted, this is still quite an old computer, but it still meets the minimum requirements for Cubase 10 Pro in every aspect except one: screen resolution. I have seen it quoted that Cubase 10 Pro requires a minimum screen resolution of 1366 x 768. However, my MacBook Pro is currently running a screen resolution of 1280 x 800, which appears to be the maximum it can manage.

My question is: will I be able to run Cubase 10 Pro on this computer?

Any help with this would be greatly appreciated!

Cheers!
BC

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3827
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Screen resolution minimum requirement

Post by Prock » Wed Jul 24, 2019 3:56 pm

I'm not on a MAC so I won't comment about your question but, FYI... Here is the link to the requirements listed by Steinberg. Minimum display resolution is listed as 1440 x 900.

https://new.steinberg.net/cubase/compare-editions/

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

BrokenCage
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Jul 24, 2019 1:00 pm
Contact:

Re: Screen resolution minimum requirement

Post by BrokenCage » Sat Jul 27, 2019 2:11 pm

Thanks Prock!

Post Reply

Return to “Presales”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests