Multiple Track Freeze

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 can be posted here.
slippers
New Member
Posts: 1
Joined: Sat Nov 17, 2018 11:02 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by slippers » Sat Jul 13, 2019 7:32 pm

+1

Delioglan
New Member
Posts: 11
Joined: Tue Dec 18, 2012 7:56 am
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by Delioglan » Thu Jul 25, 2019 5:36 pm

+1

Need this ASAP, it ends up being akin to torture when there are 100+ audio channels needed to be freezed in order to save up CPU, especially when going on to oversampled master bus processing.

This, along with multitrack free warp, would definitely be a dream come true. I'll throw BBQ party, seriously!
http://www.soundcloud.com/annostriker
Cubase 10.0.30 - RME Fireface UC - Focusrite Octopre MKII - Eve Audio SC207's - Sennheiser HD280 Pro & HD600 - Kemper Profiling Amplifier - Assorted plugins, pedals, guitars, basses, mics etc. - i7 9700K - 32gb Kingston HyperX - 2x1TB EVO 970 Nvme M2 - GTX 1070

pondwalden
Junior Member
Posts: 133
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:23 am
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by pondwalden » Fri Aug 09, 2019 1:55 am

+10000

please please please!!

zigzag
New Member
Posts: 34
Joined: Mon May 20, 2019 8:06 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by zigzag » Mon Sep 16, 2019 2:56 pm

+1

andreasaaser
New Member
Posts: 28
Joined: Sun Jan 28, 2018 6:49 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by andreasaaser » Tue Oct 29, 2019 2:38 pm

+1

Tj99
Member
Posts: 298
Joined: Wed Dec 06, 2017 9:25 am
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by Tj99 » Tue Oct 29, 2019 3:23 pm

+1
Although I don't really use freeze in my project, it does make sense to implement it that way!
Recording - Mixing - Mastering

enrico_nic
New Member
Posts: 14
Joined: Fri Sep 27, 2019 6:57 am
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by enrico_nic » Mon Nov 04, 2019 8:04 am

+1
I use freeze in CPU/RAM heavy projects, and multiple freezing would be really welcome.
MacBookPro 15'' Retina display Late 2013, macOS Mojave 10.14.6
Cubase Pro 10.5, SpectraLayers Pro 6, WaveLab Elements 10.

User avatar
Arionas
Junior Member
Posts: 142
Joined: Tue Oct 27, 2015 10:43 am
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by Arionas » Mon Nov 04, 2019 11:38 am

+1
Cubase Pro 10.5 - Wavelab 10 - Nuendo 4 - Reaper 5 - Pro Tools 12 - Logic X - Harrison Mixbus
Mac Pro 2010, 3.33 x2, 12 cores - High Sierra - RME Fireface 802

ee601
New Member
Posts: 30
Joined: Wed May 09, 2012 9:59 am
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by ee601 » Sat Nov 23, 2019 9:53 am

I regularly need to freeze in excess of 100, sometimes up to 300, yes. It soooooo incredibly time consuming.

I wonder if this is in 10.5, just out? Or are we all just talking to ourselves?
Not holding my breath...!
Cubase Pro Cubase Pro 10.5.12 and 10.0 for safety!
MacPro 5.1 modified with 2 x 3.33 GHz 6-Core Intel Xeon
64 GB 1333 MHz DDR3 ECC
Too many plug ins to list. Usual suspects - Native Instruments Komplete, Play, Arturia, Real, Spectasonics, Nexus, FabFilter (everything), Steven Slate (everything)…

Running projects and VSTi Library from external raided SSD drives.

RME BabyFace Pro

User avatar
vanhaze3000
Member
Posts: 273
Joined: Fri Nov 29, 2013 11:20 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by vanhaze3000 » Sat Nov 23, 2019 3:14 pm

Sorry to say but: no, Multiple Track Freeze is not implemented in version 10.5.
Macbook Retina 2015 * OSX Mojave 10.14 (always latest version) * UA Apollo Twin Thunderbolt * Cubase 10 Pro (latest version) * Maschine Studio2 * Novation Impulse * Lots and lots of legal plugins.

ee601
New Member
Posts: 30
Joined: Wed May 09, 2012 9:59 am
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by ee601 » Sun Nov 24, 2019 5:42 am

Feels kind of pointless making requests doesn’t it..?
What’s this forum for if not to elicit suggestions..?
You’d hope to at least have someone from Steinberg chip in here with a “sorry we had more important things” or a “we think this is a crap idea”...
Disappointed- but not surprised..
Cubase Pro Cubase Pro 10.5.12 and 10.0 for safety!
MacPro 5.1 modified with 2 x 3.33 GHz 6-Core Intel Xeon
64 GB 1333 MHz DDR3 ECC
Too many plug ins to list. Usual suspects - Native Instruments Komplete, Play, Arturia, Real, Spectasonics, Nexus, FabFilter (everything), Steven Slate (everything)…

Running projects and VSTi Library from external raided SSD drives.

RME BabyFace Pro

Tj99
Member
Posts: 298
Joined: Wed Dec 06, 2017 9:25 am
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by Tj99 » Mon Nov 25, 2019 6:15 pm

+1
Never really used this, but I see how this could be a really nice feature and save a lot of people a lot of time.
Recording - Mixing - Mastering

newspeak101
New Member
Posts: 31
Joined: Mon Jun 17, 2019 12:06 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by newspeak101 » Wed Nov 27, 2019 8:07 pm

+1

And also multiple unfreeze, I'd find that more useful

ee601
New Member
Posts: 30
Joined: Wed May 09, 2012 9:59 am
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by ee601 » Thu Nov 28, 2019 1:03 pm

newspeak101 wrote:
Wed Nov 27, 2019 8:07 pm
+1

And also multiple unfreeze, I'd find that more useful
Yeah. That’s what I meant by the suggestion. I’d assume that if it can be implemented one way then the reverse would already be half coded so not too big a stretch. And a logical part of the feature.
Cubase Pro Cubase Pro 10.5.12 and 10.0 for safety!
MacPro 5.1 modified with 2 x 3.33 GHz 6-Core Intel Xeon
64 GB 1333 MHz DDR3 ECC
Too many plug ins to list. Usual suspects - Native Instruments Komplete, Play, Arturia, Real, Spectasonics, Nexus, FabFilter (everything), Steven Slate (everything)…

Running projects and VSTi Library from external raided SSD drives.

RME BabyFace Pro

stoeckli
New Member
Posts: 14
Joined: Wed Dec 04, 2013 3:45 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by stoeckli » Thu Nov 28, 2019 8:52 pm

+1

mxrlr
New Member
Posts: 6
Joined: Fri Dec 06, 2019 7:10 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by mxrlr » Fri Dec 06, 2019 7:30 pm

+1

wagzy
New Member
Posts: 40
Joined: Mon Jan 30, 2012 11:43 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by wagzy » Wed Dec 11, 2019 3:40 am

+1 Multiple Track Freeze/Unfreeze

Also, I requested Group/FX Channel Freeze - because everY little bit helps to lighten the load on the CPU.
Win10 Pro x64 Version 10.0.18362 Build 18362; Core i7 x990 @3.47 GHz and 3.46 GHz;24GB RAM; Motherboard: Gigabyte Tech. X58A-UD3R; Samsung 850 EVO 1TB 2.5-Inch SATA III Internal SSD x2 (system and audio); Caviar Black 1TB for samples HD; Nvidia GeForce GTX 770; Cubase 10.0.5 Pro Build 301; Lynx AES16 2.00 Build 23j

okr
New Member
Posts: 30
Joined: Thu Dec 07, 2017 6:55 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by okr » Wed Dec 11, 2019 8:31 pm

+1
Lynx Aurora N 32 | Apollo 8p (Black Face Thunderbolt) | Burl B32 | Dangerous Source | Softube Console One MKII
---
Cubase Pro 10.5 | Pro Tools 2019.10 (Native) | Ableton Live 10.1.3 | Logic X 10.4.1 | Studio One 4.5.4 | Adobe Audition CC 2020
---
iMac 5k 2017 | OS X Mojave 10.14.6 | UAD 9.11

User avatar
Babe8
Junior Member
Posts: 85
Joined: Sat Mar 15, 2014 3:24 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by Babe8 » Sat Dec 14, 2019 2:52 am

This has been requested countless times through the years. It is one of the most important features that Cubase has failed to implement.
Mac Pro Late 2013
Sierra 10.13.6
Cubase Pro 9.5

Daniele Nosella
New Member
Posts: 26
Joined: Wed May 27, 2015 4:22 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by Daniele Nosella » Tue Dec 17, 2019 4:16 pm

+1

User avatar
n0nspaz
New Member
Posts: 39
Joined: Thu May 02, 2013 10:50 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by n0nspaz » Thu Dec 19, 2019 7:29 pm

+1
Cubase 10 Pro, Win10, CC121, Intel i7 64GB, RME UCX, UAD PCIe x2
Cubase fanboy since the 90s

User avatar
Musicmould
Junior Member
Posts: 96
Joined: Sat Nov 24, 2018 3:18 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by Musicmould » Thu Dec 26, 2019 10:05 am

+1000

Logic has had it for many years.
iMac Pro | 64Gb Ram | Radeon Pro Vega 56 8 GB | macOS 10.14.6 | Cubase Pro 10.0.50 / 10.5 | Pro Tools | Ableton Live | Logic Pro X | Studio One | Melodyne Studio | Revoice Pro | VSL Pro | UAD Apollo 8p+16 | 2xUAD Octo | Softube Console 1 | Motu Midi Express XT | Various drummachines, microphones, hardware synths & fx and way too many plugins |

"Without music, life would be a mistake".

User avatar
babaorum
Member
Posts: 393
Joined: Fri Dec 17, 2010 11:09 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by babaorum » Sun Jan 05, 2020 1:23 pm

+1 and multiple unfreeze too
Cubase 10.x 64bits- Windows 10 pro 64bits - wavelab element 10.x - core i9 9900K - 32 Go RAM - 500 Go SSD + 750 Go SSD + 4.750 To HDD. ANTELOPE Discrete 4. Pro Tools 2019.10
Ideal-Sound Not_To_Flow

PeterThomas
New Member
Posts: 18
Joined: Wed Dec 18, 2019 2:26 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by PeterThomas » Sun Jan 05, 2020 3:11 pm

+1

SubZ125
New Member
Posts: 5
Joined: Mon Jan 27, 2020 2:06 pm
Contact:

Re: Multiple Track Freeze

Post by SubZ125 » Wed Jan 29, 2020 3:05 pm

+1 please

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests