Export Audio : Move Button To RIGHT side

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 can be posted here.
Post Reply
User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1721
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by suntower » Sun May 26, 2019 12:10 am

This may be a total 'eye-roller' to some but one of the crappiest changes in C10 are the -needless- cosmetic UI updates which actually make things WORSE.

The 'Go Ahead' button at the bottom left of the Export Audio Window IS ON THE WRONG SIDE.

The whole 'flow' of the window is LEFT TO RIGHT, TOP TO BOTTOM. So I EXPECT that button to be at the LOWER RIGHT. Or -maybe- at the center.

But noooooooooooo.... it's intentionally at the bottom -left-. With a pointless white divider line. So my eye -never- gravitates there.

AND because SB stopped using the Windows-Developer recommended practice of having 'Default Keys' for every big action button like that, you can't just hit <enter> on your keyboard to proceed. You -have- to move your head/mouse over to it to 'do it'.

Yes I sound like a 'snowflake', but after almost 15 years with it working one way and now FOR NO REASON it changes?

Maddening. Unforced error.

Pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeease just move UI objects back to where they -were-. AND... for the love of God, implement Windows recommended Default and Accelerator Keys. I've only been waiting 16 years now.
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 10, iCPro, WL9.5, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

User avatar
MrSoundman
Senior Member
Posts: 2324
Joined: Fri Dec 24, 2010 3:27 am
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by MrSoundman » Sun May 26, 2019 1:26 am

suntower wrote:
Sun May 26, 2019 12:10 am
I sound like a 'snowflake', but after almost 15 years with it working one way and now FOR NO REASON it changes?
No, you sound like a boring old fart who must be ignored at all costs. Your arguments are based on logic and experience, which makes them doubly irrelevant in this post-rational world. There will be a plethora of actual snowflakes along shortly to enlighten you that left is the new right, and why your opinion simply cannot be tolerated in this diverse community.
Windows 10 • Cubase 9.5.50 • WaveLab 9.5.50 • SpectraLayers 6.0.10 • HALion 6.3.0 • Groove Agent 5.0.10 • Midex

Puma0382
Senior Member
Posts: 1755
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by Puma0382 » Sun May 26, 2019 9:21 am

This whole dialog box has been a bit of a train wreck from when C10 dropped, in my view... almost like it was a Developer mock-up, presented for Supervisor/Line Manager approval first (to check against feature spec). But then, having got the 'all clear' and with deadlines looming, had to entirely miss out on a following (planned.?) design/layout/UX process stage.

Happily, I did read somewhere on the Nuendo pages a while ago from forum Mod Fredo, that these 'flaws' would be/are being looked at.
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.0.40, WaveLab Pro v10, Studio One v4.5.3, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1721
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by suntower » Sun May 26, 2019 5:55 pm

Fredo is still around? Cool.

Perhaps the price of buying Nuendo includes slightly better corporate communication.

Thanks for giving me one drop of hope. ;)
Puma0382 wrote:
Sun May 26, 2019 9:21 am
This whole dialog box has been a bit of a train wreck from when C10 dropped, in my view... almost like it was a Developer mock-up, presented for Supervisor/Line Manager approval first (to check against feature spec). But then, having got the 'all clear' and with deadlines looming, had to entirely miss out on a following (planned.?) design/layout/UX process stage.

Happily, I did read somewhere on the Nuendo pages a while ago from forum Mod Fredo, that these 'flaws' would be/are being looked at.
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 10, iCPro, WL9.5, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

01w
Member
Posts: 483
Joined: Sat Nov 09, 2013 7:25 pm

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by 01w » Sun May 26, 2019 11:33 pm

Doesn’t bother me
Desktop:
Windows 10 x64. i7-8700k, Corsair 32GB, Gigabyte Z390 X, Samsung 970 2TB m.2 ssd, Samsung evo 850 2TB sata ssd.
Laptop:
2012 MacBook Pro, HighSierra, 2.3ghz QuadCore i7, 8GB Ram, 2TB SSD

GlennO
Member
Posts: 338
Joined: Fri Jan 07, 2011 5:43 pm
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by GlennO » Mon May 27, 2019 1:01 am

suntower wrote:
Sun May 26, 2019 12:10 am
This may be a total 'eye-roller' to some but one of the crappiest changes in C10 are the -needless- cosmetic UI updates which actually make things WORSE.
IMHO Steinberg needs a major update where they do nothing except fix all the GUI impediments they've put in place recently. They need to stop, take a deep breath, and think about how people can make better use of all these wonderful features that have been delivered (or delivered incompletely). Do a major release with no new features, just concentrate on improving the Cubase workflow and finishing the features that were delivered half-baked.
Cubase 10, MacOS 10.13, Avid Artist Mix

User avatar
MrSoundman
Senior Member
Posts: 2324
Joined: Fri Dec 24, 2010 3:27 am
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by MrSoundman » Mon May 27, 2019 1:30 am

GlennO wrote:
Mon May 27, 2019 1:01 am
Do a major release with no new features, just concentrate on improving the Cubase workflow and finishing the features that were delivered half-baked
The cynic in me thinks that if they ever did that, then nobody would ever upgrade again. Like that dude with SX3 on an XP laptop in the garden shed .... as long as he never connects to the internet, happy days!
Windows 10 • Cubase 9.5.50 • WaveLab 9.5.50 • SpectraLayers 6.0.10 • HALion 6.3.0 • Groove Agent 5.0.10 • Midex

GlennO
Member
Posts: 338
Joined: Fri Jan 07, 2011 5:43 pm
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by GlennO » Mon May 27, 2019 3:02 am

MrSoundman wrote:
Mon May 27, 2019 1:30 am
GlennO wrote:
Mon May 27, 2019 1:01 am
Do a major release with no new features, just concentrate on improving the Cubase workflow and finishing the features that were delivered half-baked
The cynic in me thinks that if they ever did that, then nobody would ever upgrade again. Like that dude with SX3 on an XP laptop in the garden shed .... as long as he never connects to the internet, happy days!
I understand what you're saying :). But there is one way and only one way that Steinberg will ever shake the reputation of putting out a powerful DAW that is clunky to use, and that is to release an update where addressing that clunkiness is the major priority.
Cubase 10, MacOS 10.13, Avid Artist Mix

User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1721
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by suntower » Mon May 27, 2019 5:50 am

MrSoundman wrote:
Mon May 27, 2019 1:30 am
The cynic in me thinks that if they ever did that, then nobody would ever upgrade again. Like that dude with SX3 on an XP laptop in the garden shed .... as long as he never connects to the internet, happy days!
It's not far-fetched. Microsoft Office changes stopped being relevant for 90% of users in 2010. I still use the old MS Word DOC format (2003) and I've literally -never- received a newer document which used features which were incompatible.

My point is that for long-time users, Cubase is already feature complete. People like me? We mostly upgrade out of habit -and- in the vain hope that the UI will get fixed.

I've had a list of dozens of 'Annual Requests' since about 2005. It's no joke. Perhaps 5 or 6 have actually been implemented. If those don't get implemented all I really need at this point? Clean up the UI.
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 10, iCPro, WL9.5, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3800
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by Prock » Mon May 27, 2019 11:40 pm

+1 Enough said.

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

gamelany
Member
Posts: 227
Joined: Sat Dec 18, 2010 6:34 pm

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by gamelany » Tue May 28, 2019 10:24 am

suntower wrote:
Sun May 26, 2019 12:10 am
AND because SB stopped using the Windows-Developer recommended practice of having 'Default Keys' for every big action button like that, you can't just hit <enter> on your keyboard to proceed. You -have- to move your head/mouse over to it to 'do it'.
+1 - very annoying, same regarding the inconsistent "ESC"...
SW: Win10 (64) , Cubase Pro (latest), WaveLab Pro (latest), GA5, AD2
HW: Intel i5/3.2GHz/16GB/Asus/SSD, Delta2496, Mackie Mixer

grello
Junior Member
Posts: 76
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:37 pm
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by grello » Tue May 28, 2019 3:12 pm

It could be so easy: just bring back the export-window from 9.5
PLUS
"enter" does what this window is meant for: export audio.

(by the way: as a workaround you can apply a key command for "Perform Audio Export").
suntower wrote:
Sun May 26, 2019 12:10 am
Pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeease just move UI objects back to where they -were-. AND... for the love of God, implement Windows recommended Default and Accelerator Keys. I've only been waiting 16 years now.
+ 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1
Gigabyte Z87X-UD3H, Intel i5 4570, 16 GB Kingston RAM, Win 10 HP 64 Bit, Cubase 9.5 + 10 , Wavelab 9.5, RME Raydat, 1 x UAD2, Kontakt 5

shanabit
Member
Posts: 911
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by shanabit » Tue May 28, 2019 3:21 pm

Klunkbase
Non-participating in perpetuity. Enjoy your forum

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 3690
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by raino » Tue May 28, 2019 9:16 pm

+1

Very annoying. The reason we have standards, defacto standards and norms is because they are useful.

This is why we can't have nice things anymore.
rodger

Cubase Pro 10.0.40, Win10 Home, Halion6, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

GlennO
Member
Posts: 338
Joined: Fri Jan 07, 2011 5:43 pm
Contact:

Re: Export Audio : Move Button To RIGHT side

Post by GlennO » Mon Aug 26, 2019 11:49 pm

Every time I do an export, I mistakenly click on "do nothing" because I expect the export button to be there. Then I remember this thread and think "I'm not alone" :).
Cubase 10, MacOS 10.13, Avid Artist Mix

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests