Channel Settings display issue

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
G.e.o.f.f.
Junior Member
Posts: 56
Joined: Mon Mar 07, 2011 3:54 am
Location: Sydney, NSW
Contact:

Channel Settings display issue

Post by G.e.o.f.f. » Tue Nov 27, 2018 3:23 am

In the channel settings display an issue has appeared where the EQ and Strip tab section is enlarged and does not appear to be able to be resized to fit the window frame. This happens with audio and group channels, the MIDI and Stereo Out channels render OK.
Images attached.
Attachments
channel-settings-3.JPG
(86.08 KiB) Not downloaded yet
channel-settings-2.JPG
(91.1 KiB) Not downloaded yet
channel-settings-1.JPG
(93.22 KiB) Not downloaded yet
Cubase Pro 9.5, Windows 10 64 bit, i7-4771, 16GB Ram, GA-Z87X-UD7 TH, UA Quad PCI-e, UA Apollo Quad, GTX750 Ti, Mackie MCU Pro + Extender

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 16774
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by Martin.Jirsak » Tue Nov 27, 2018 8:38 pm

Hi,

Make sure the Channel Settings window is open. Click to the Window > Windows menu. Then in the window, select the Channel Settings window, and click to Reset Layout. The Channel Settings window will close. Once you reopen it, it should be OK.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

c2d
Junior Member
Posts: 89
Joined: Wed Oct 10, 2012 8:07 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by c2d » Tue Nov 27, 2018 8:59 pm

Hi,

Is there a way to hide the Channel Strip and the EQ? I don't use them and would like to regain their screen real estate.
On Cubase 9.0, I could hide them by resizing the Channel Settings window - but on C10 the window size seems to be fixed, the window can't be resized. :S

Thanks!
Cubase Pro 9/10
Windows 7 Pro x64, Core i7 3770K, ASUS Z77 MB, DDR3 32GB, SSD 1TB+
Fireface UCX, MSP5, Shure SRH840, Bose QC-20

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 16774
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by Martin.Jirsak » Tue Nov 27, 2018 10:12 pm

Hi,

Yes, in Cubase 10 the window size is fixed.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

G.e.o.f.f.
Junior Member
Posts: 56
Joined: Mon Mar 07, 2011 3:54 am
Location: Sydney, NSW
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by G.e.o.f.f. » Wed Nov 28, 2018 1:03 am

Martin.Jirsak wrote:
Tue Nov 27, 2018 8:38 pm
Hi,

Make sure the Channel Settings window is open. Click to the Window > Windows menu. Then in the window, select the Channel Settings window, and click to Reset Layout. The Channel Settings window will close. Once you reopen it, it should be OK.
Thanks Martin!
Cubase Pro 9.5, Windows 10 64 bit, i7-4771, 16GB Ram, GA-Z87X-UD7 TH, UA Quad PCI-e, UA Apollo Quad, GTX750 Ti, Mackie MCU Pro + Extender

c2d
Junior Member
Posts: 89
Joined: Wed Oct 10, 2012 8:07 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by c2d » Sun Dec 02, 2018 6:47 am

Hi Martin,
Martin.Jirsak wrote:
Tue Nov 27, 2018 10:12 pm
Hi,

Yes, in Cubase 10 the window size is fixed.
Sure, the fixed sized Channel Settings window is fine, but..

Then on Cubase 10 how can I hide the Channel Strip and the EQ?
The Channel Settings window is way too wide on C10 when the output path is deeper.
I used to hide the Channel Strip and the EQ by resizing the window smaller, but now it's gone, I would appreciate some other means to hide them away.
Attachments
Cubase 10 Channel Settings Window - how to hide EQ.png
(175.87 KiB) Not downloaded yet
Cubase Pro 9/10
Windows 7 Pro x64, Core i7 3770K, ASUS Z77 MB, DDR3 32GB, SSD 1TB+
Fireface UCX, MSP5, Shure SRH840, Bose QC-20

etchell
Member
Posts: 373
Joined: Fri Jan 14, 2011 9:27 am
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by etchell » Sun Dec 02, 2018 11:28 am

Martin.Jirsak wrote:
Tue Nov 27, 2018 10:12 pm
Hi,

Yes, in Cubase 10 the window size is fixed.
Any reason for this?
Is Steinberg also going to remove resizing from other areas, ie Mixer, Sidbars, Inspector or the Windows in general?
Who in the dev departments has made such moves? Hard to get the idea behind..
Very disapointing imho
Main Studio System
Windows 10 Pro 64 Bit - 32 GB RAM - Intel Xeon E3-1231v3 - RME Fireface UC - Samsung SSD 860 EVO 250GB (System & Cubase + 3rd Party VST(i))
Cubase 10 Pro (beta testing), 9.5.41 Pro
Secondary & additional systems:
Few more ;)

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 16774
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by Martin.Jirsak » Sun Dec 02, 2018 11:59 am

etchell wrote:
Sun Dec 02, 2018 11:28 am
Martin.Jirsak wrote:
Tue Nov 27, 2018 10:12 pm
Hi,

Yes, in Cubase 10 the window size is fixed.
Any reason for this?
To avoid a resize madness. Yes, it's a paradox.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

andreasaaser
New Member
Posts: 12
Joined: Sun Jan 28, 2018 6:49 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by andreasaaser » Fri Dec 07, 2018 12:42 am

Martin.Jirsak wrote:
Tue Nov 27, 2018 8:38 pm
Hi,

Make sure the Channel Settings window is open. Click to the Window > Windows menu. Then in the window, select the Channel Settings window, and click to Reset Layout. The Channel Settings window will close. Once you reopen it, it should be OK.

Yes! This saved my life. Rely so much on this window, and I had the same issues as OP. Now it's all back to normal!

Thanks a lot :)

davidmolina
Junior Member
Posts: 61
Joined: Wed Jul 30, 2014 10:06 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by davidmolina » Thu Dec 13, 2018 6:03 pm

c2d wrote:
Sun Dec 02, 2018 6:47 am
Hi Martin,
Martin.Jirsak wrote:
Tue Nov 27, 2018 10:12 pm
Hi,

Yes, in Cubase 10 the window size is fixed.
Sure, the fixed sized Channel Settings window is fine, but..

Then on Cubase 10 how can I hide the Channel Strip and the EQ?
The Channel Settings window is way too wide on C10 when the output path is deeper.
I used to hide the Channel Strip and the EQ by resizing the window smaller, but now it's gone, I would appreciate some other means to hide them away.
Yes! I was so disappointed with this. I NEVER use the channel strip and EQ from Cubase so in 9.5 I had it hidden by resizing the window. Can't do that anymore.

Mrfusion
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Jul 23, 2015 11:12 am
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by Mrfusion » Wed Feb 06, 2019 7:11 pm

Hi,
This didn't help my issue, which is similar but the lower part is the problem area.
Cubase10_ch_strip_eq.JPG
(40.51 KiB) Not downloaded yet
Please help, I can't adjust the EQ Band 4! :)

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 16774
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by Martin.Jirsak » Wed Feb 06, 2019 8:09 pm

Hi,

Did the Channel Settings Window close when you click the Reset? And did you reopen it after?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Mrfusion
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Jul 23, 2015 11:12 am
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by Mrfusion » Wed Feb 06, 2019 11:58 pm

Nothing happened the first 5 times when I click on Reset. But now I tried one more time and it worked! Thank you!
Weird thing was that it was in this state directly upon updating to Cubase 10.

/Nicolas

hesca116
Member
Posts: 369
Joined: Wed Mar 30, 2016 7:17 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by hesca116 » Mon Feb 25, 2019 6:06 pm

Martin.Jirsak wrote:
Tue Nov 27, 2018 8:38 pm
Hi,

Make sure the Channel Settings window is open. Click to the Window > Windows menu. Then in the window, select the Channel Settings window, and click to Reset Layout. The Channel Settings window will close. Once you reopen it, it should be OK.
I had the same issue and this fixed it.

Thanks!!

Isn't it weird is it that you have to include a function to reset the layout? It should just work. :roll: :lol: but anyway, the issue was fixed. I thought I´d have to reinstall or wait to a new update launch, so that was very nice.

bxgardiner
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Mar 17, 2019 6:31 pm
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by bxgardiner » Sun Mar 17, 2019 6:37 pm

Hi,

I would also like to add that in Cubase 9.5 I used to resize the Channel window to see more on the EQ display in order to make it like fabfilter Pro Q etc with a big display.

Now I find that I cannot increase the width of the EQ using this method (Since width is fixed = Seems like poor idea to me), but instead my Channel Fader looks over wide and stretched. A stretched Fader of course offers no benefit and the Window fix mentioned above does nothing to resolve it.

I nearly bought the update from 9.5 top 10, but have decided to hold off as this is very poor evolution.

Will there be a fix?

rollasoc
Junior Member
Posts: 59
Joined: Thu Sep 22, 2011 8:33 pm
Location: Shrewsbury, UK
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by rollasoc » Sat Apr 13, 2019 7:43 am

Martin.Jirsak wrote:
Tue Nov 27, 2018 8:38 pm
Hi,

Make sure the Channel Settings window is open. Click to the Window > Windows menu. Then in the window, select the Channel Settings window, and click to Reset Layout. The Channel Settings window will close. Once you reopen it, it should be OK.
Thanks for that, my channel setting windows was massive and spanned one and a half monitors. It has been like that for over a week, after opening an old cubase file from about 2005. This has fixed it for me. You have made me very happy today.
www.hairthieves.com for the band stuff (indie pop rock soundtracks)
sineglidermusic.bandcamp.com/ for the instrumental stuff

alfie75
New Member
Posts: 15
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:30 am
Contact:

Re: Channel Settings display issue

Post by alfie75 » Thu Apr 18, 2019 10:10 am

Martin.Jirsak wrote:
Tue Nov 27, 2018 10:12 pm
Hi,

Yes, in Cubase 10 the window size is fixed.
WHY?? who's the bright spark behind this decision? any reason to touch something that wasn't broken? Are you guys gonna fix this and make it resizable again?
2012 MacBook Pro 10.12.3, 16 GB RAM, Cubase 9, Logic Pro X, UAD Apollo Twin, Steinberg CC121, Softube Console 1

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest