Weird issue with "record in editor" in Key Editor

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
operator_tank
New Member
Posts: 14
Joined: Wed Mar 18, 2015 1:51 am
Location: Los Angeles
Contact:

Weird issue with "record in editor" in Key Editor

Post by operator_tank » Thu Jul 04, 2019 4:33 am

Since the last update to 10.0.30 I experience a weird issue with the function "record in editor" in the Key Editor (record button in the upper left corner of the Key Editor). Opening any midi pattern in the Key Editor stops the midi playback until the next note is triggered, when "record in editor" is activated (which is my default setting). Is this deactivated, you can open and close the Key Editor and the Midi playback will continue through legato notes no problem. Is it activated, the Midi notes are interupted when opening the Key Editor or closing it or also activating/deactivating the "record in editor" function.
To exclude any external Midi device causing an issue here I tested this with everything switched off and the issue continued, so no possible external source of error.
Here's the kicker: it works with one single software instrument: u-he's "Zebra 2". This one does not care if the function is activated. It will also continue through legato notes while opening the Key Editor. Everything else I tested (PadShop, Retrologue, Diva, Hive 2, Pianoteq 6, Massive, Massive X, Kontakt 6 via Vienna Ensemble, etc.etc.) all stop the moment you open the Key Editor or switch off/on the function.

Is anyone else experiencing the same issue?

Further notes:
• I don't remember this ever being an issue in any previous version before the current one
• I tried this in various Cubase projects
• I use "double-click opens editor in a new window" and "open editor commands open editor in new window" preferences (since ages)
---
Cubase Pro 10.0.30 - macOS 10.14.5
macOS 10.14.4 Mojave, Cubase Pro 10.0.20

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 17677
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Weird issue with "record in editor" in Key Editor

Post by Martin.Jirsak » Thu Jul 04, 2019 11:03 am

Hi,

Reported to Steinberg CAN-23787.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

User avatar
cubic13
Member
Posts: 563
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:46 pm
Location: Near Serre-Ponçon lake, french Alps
Contact:

Re: Weird issue with "record in editor" in Key Editor

Post by cubic13 » Sat Jul 06, 2019 3:59 pm

AFAICS, it's another aspect of this one.

At least, you got a kind of official answer, here... :|
DAW : i7-870 (HT enabled) - Asus P7P55D-E - 16 Gb DDR3-1600 - 2 x WD Black Caviar 1 Tb - Radeon 6450 GPU (512 Mb) - Windows 7 Pro SP1 (64) / RME Fireface UCX + Behringer ADA8200
Soft & plug-ins : Cubase 6.5.5 (64), Cubase Pro 9.5.50 & 10.0.40 / Emulator X3 & several VSTis
Gear : Studiologic VMK-188+ / Akai MPD32 / Akai ME30P MIDI Patchbay / Korg 05RW / Roland D110 / Yamaha TX802 / Pre-MIDI stuff.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests