Page 1 of 1

CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
by StRHook
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Sun Nov 17, 2019 6:55 pm
by Carvin Man
Mac or Windows?

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Mon Nov 18, 2019 4:38 am
by StRHook
Carvin Man wrote:
Sun Nov 17, 2019 6:55 pm
Mac or Windows?
iMac 2014 10.13 High Sierra

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Mon Nov 18, 2019 4:46 am
by StRHook
StRHook wrote:
Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
plz fix this issue in Channel EQ LPF, HPF too.

viewtopic.php?f=30&t=139004&p=747932#p747932

and,.. how can I control and turn on/off the Channel LPF/HPF by CC121 ?
is there no way?

Best

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Mon Nov 18, 2019 12:45 pm
by Carvin Man
StRHook wrote:
Mon Nov 18, 2019 4:46 am
StRHook wrote:
Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
plz fix this issue in Channel EQ LPF, HPF too.

viewtopic.php?f=30&t=139004&p=747932#p747932

and,.. how can I control and turn on/off the Channel LPF/HPF by CC121 ?
is there no way?

Best
Have a look here: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... patibility

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Tue Nov 19, 2019 10:32 am
by 39Loan
Carvin Man wrote:
Mon Nov 18, 2019 12:45 pm
StRHook wrote:
Mon Nov 18, 2019 4:46 am
StRHook wrote:
Sun Nov 17, 2019 1:04 pm
Hi
This issue is with CC121. When I wanna control the SEND Level, I will use EQ 'Gain" knob. (after push button EQ Type + BYPASS)
But, on Cubase 10.5 Pro, I cannot control SEND Level with CC121 EQ.

Plz FIX this issue. Plz...

When does release the new patch? I'm waiting
plz fix this issue in Channel EQ LPF, HPF too.

viewtopic.php?f=30&t=139004&p=747932#p747932

and,.. how can I control and turn on/off the Channel LPF/HPF by CC121 ?
is there no way?

Best
Have a look here: https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... atibility-TellDunkin
Thanks, very impressive. Really I appreciate you to continue your work.

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Sun Nov 24, 2019 12:04 am
by mpapa77
Same on Windows ...

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Fri Dec 20, 2019 9:02 pm
by Jorge Ruiz
Sadly, confirmed here on Windows 10 Pro 1909 and Cubase Pro 10.5: CC121 can't control Cubase sends levels with the gain knobs anymore. It was working just fine in Cubase 10.

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Sun Dec 22, 2019 8:09 pm
by cubace
It quite clear that cubase 10.5 should not have been released to mac users.
cubase10.5.0hw.png
(64.33 KiB) Not downloaded yet

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Mon Dec 23, 2019 5:10 pm
by Jorge Ruiz
At least I hope that Steinberg finally release an updated firmware for the CC121 for both Windows and OSX. We shouldn't forget that it is a current product, still being marketed and on sale, not the almost abandoned item it might seem to be regarding driver support.

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Wed Jan 01, 2020 5:11 pm
by cubace
Hopefully Steinberg/Yamaha has used the CC121 and CMC's for their MIDI2.0 development and kicks off MIDI2.0 with new firmware with support of those features!

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Wed Jan 01, 2020 5:33 pm
by Lukeh
seems they shouldn't have released it at all no one seems to have a working copy

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Mon Jan 20, 2020 8:33 am
by Jorge Ruiz
Steinberg, please don't forget to fix this in 10.5.10... :idea:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Tue Feb 04, 2020 10:09 am
by Jorge Ruiz
Was this finally fixed in 10.5.10? I can't test it myself until tomorrow.

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Wed Feb 05, 2020 2:33 pm
by Carvin Man
Jorge Ruiz wrote:
Tue Feb 04, 2020 10:09 am
Was this finally fixed in 10.5.10? I can't test it myself until tomorrow.
No... It will still not adjust the sends from the CC121 :roll:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Wed Feb 05, 2020 2:45 pm
by Jorge Ruiz
Carvin Man wrote:
Wed Feb 05, 2020 2:33 pm
No... It will still not adjust the sends from the CC121 :roll:
Thanks for the info. Very sad, indeed. :cry:

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Wed Feb 05, 2020 5:00 pm
by shanabit
"CC121 1.7.6 ✖ update in early March"

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Sat Feb 08, 2020 3:10 pm
by The Jeep
Hi

It seems that many people are having problem with CC121 in Cubase Pro 10.5.... me too!!

Any solution yet? Actually, I think I did have it working OK before I did a clean install of High Sierra on my Mac Pro. Now, after installing the CC121 drivers it is not working. Interestingly, in Cubase Studio Setup / Remote Devices, though it is listed in the device pull-down menu, it is the ONLY one that doesn't install - even the ancient Houston device makes an appearance when selected - but not CC121. How strange - and annoying.

So, are we waiting for an update from Steinberg to fix this? In which case, COME ON GUYS!!

As I mentioned, I'm not aware of it not working before I did my clean install, but perhaps I'm now running a more updated version of Cubase... who knows?

So, before I abandon Cubase products entirely, after a 32 year relationship which has cost be thousands....

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Thu Mar 12, 2020 5:19 pm
by Jorge Ruiz

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Fri Mar 13, 2020 5:05 pm
by Carvin Man
Jorge Ruiz wrote:
Thu Mar 12, 2020 5:19 pm
This seems to be finally fixed!

https://www.steinberg.net/index.php?id= ... _cc121&L=1
Great... Have you tested yet?

I will test it by monday ;)

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
by Jorge Ruiz
Carvin Man wrote:
Fri Mar 13, 2020 5:05 pm
Jorge Ruiz wrote:
Thu Mar 12, 2020 5:19 pm
This seems to be finally fixed!

https://www.steinberg.net/index.php?id= ... _cc121&L=1
Great... Have you tested yet?

I will test it by monday ;)
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Sat Mar 14, 2020 4:57 pm
by shanabit
Jorge Ruiz wrote:
Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.

New function per the release under New Functions in the CC121 Download. Aint much but some stuff there

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Sat Mar 14, 2020 6:28 pm
by Jorge Ruiz
shanabit wrote:
Sat Mar 14, 2020 4:57 pm
Jorge Ruiz wrote:
Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.
New function per the release under New Functions in the CC121 Download. Aint much but some stuff there
Unfortunately, the new functions listed in that document were for the v1.6 update, released ten years ago. No extra stuff since then.

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Sat Mar 14, 2020 6:47 pm
by shanabit
Jorge Ruiz wrote:
Sat Mar 14, 2020 6:28 pm
shanabit wrote:
Sat Mar 14, 2020 4:57 pm
Jorge Ruiz wrote:
Fri Mar 13, 2020 6:55 pm
Yes. No extra features, but the Aux Sends are working again, which was the main point of the update.
New function per the release under New Functions in the CC121 Download. Aint much but some stuff there
Unfortunately, the new functions listed in that document were for the v1.6 update, released ten years ago. No extra stuff since then.
Shocker huh :shock: I would call this an UNSUPPORTED PRODUCT, all they did was fix the FX send issue and make it compatible with Catalina

Re: CC121 ISSUE on 10.5 PRO

Posted: Wed Apr 08, 2020 9:23 pm
by busker991
I'm having an issue too with 10.5 pro and CC121
If i select a channel, then select a new channel, the motorised fader doesn't update its position until you move it physically. Like it's losing sync with the channels. Then seems to work for a while before doing the same thing again.