10.5 can't record in Catalina

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
User avatar
UaTem
New Member
Posts: 31
Joined: Sun Oct 09, 2016 2:01 pm
Location: Ukraine
Contact:

10.5 can't record in Catalina

Post by UaTem » Sun Dec 29, 2019 7:53 pm

Hi!
I know, I shouldn't have installed the newest macOS version, but I did :(

Now I have a problem: in Cubase 10.5 there is no signal during recording a track (I tried to set integrated MacBook audio as well as UAD Apollo Twin inputs as a source). The most interesting thing is, in Cubase 10.0 there is no such problem. I've been using Cubase since SX 3 so I'm not a beginner, I've checked everything a few times. Maybe they have added some special settings in a new version I do not know about? Or is the problem really related to the not yet supported macOS Catalina?

Has anybody faced this issue?
Regards,
Artem

P.S. My English may not be perfect (but I try really hard)

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3175
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: 10.5 can't record in Catalina

Post by peakae » Sun Dec 29, 2019 8:32 pm

Often it’s because Cubase is not allowed microphone access in the Mac OS.
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

User avatar
UaTem
New Member
Posts: 31
Joined: Sun Oct 09, 2016 2:01 pm
Location: Ukraine
Contact:

Re: 10.5 can't record in Catalina

Post by UaTem » Sun Dec 29, 2019 10:25 pm

peakae wrote:
Sun Dec 29, 2019 8:32 pm
Often it’s because Cubase is not allowed microphone access in the Mac OS.
But in Cubase 10.0 everything is recorded fine (both through integrated audio and UAD Apollo) – in the same macOS Catalina. The problem is only with Cubase 10.5 :(
Regards,
Artem

P.S. My English may not be perfect (but I try really hard)

User avatar
peakae
Grand Senior Member
Posts: 3175
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: 10.5 can't record in Catalina

Post by peakae » Sun Dec 29, 2019 10:35 pm

10 and 10.5 are different apps and are treated as different programs.
Cubase Pro 10, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Grace Design m900, CMC TP, CMC CH.

User avatar
UaTem
New Member
Posts: 31
Joined: Sun Oct 09, 2016 2:01 pm
Location: Ukraine
Contact:

Re: 10.5 can't record in Catalina

Post by UaTem » Sun Dec 29, 2019 10:55 pm

peakae wrote:
Sun Dec 29, 2019 10:35 pm
10 and 10.5 are different apps and are treated as different programs.
Ok, so it can explain the case with integrated audio. But why do I have the same situation when using my UAD Apollo inputs? I tried mic, line, and DI inputs - no signal in Cubase 10.5 (while the audio interface is indicating that the signal exists - and Cubase 10.0 can record it).

Wondering, do you also use Cubase 10.5 and macOS Catalina?
Regards,
Artem

P.S. My English may not be perfect (but I try really hard)

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests