Cubase 10.5 Elements - Not working after purchase / License Activation

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
OneOddPhoton
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Jan 17, 2020 1:38 am
Contact:

Cubase 10.5 Elements - Not working after purchase / License Activation

Post by OneOddPhoton » Fri Jan 17, 2020 1:50 am

Hello,

Here is my story/problem:

I have been running Cubase 10.5 Elements (happily) in the 30 day Trial version for the last 2 week. Satisfied it would meet my needs (switching from Logic after 15 years!), I pulled the pin an bought a copy.

After activation and registration, it worked fine, but after a day it stopped working. 'No valid license found' at startup.

Running eLicenser shows the License disabled (Red).

Searching the forums I see others have had similar problems with Cubase (of all versions).

Common theme is to start eLicenser in Admin mode and run the Maintenance Task.

Done that, License shows up valid as it should, however...

I can now only run Cubase as Administrator, which will not work properly with my soundcard. I get silence. Anyway, you should not be running user Apps in Admin mode, period.

- Windows 10 (latest updates as of today).
- eLicenser (laster version as of today)

I have not found anything to solve this issues (save a complete reinstall).

Cubase is a great alternative to Logic (which just works) but this has now left a bad taste in my mouth. All I want to do is make Music (and escape the Apple ecosystem).

Any suggestions would be appreciated.

Thanks.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 19941
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Cubase 10.5 Elements - Not working after purchase / License Activation

Post by Martin.Jirsak » Fri Jan 17, 2020 9:55 am

Hi and welcome,

Why do you have to run Cubase as Administrator, please? What happens if you don't run it as Administrator?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

csumi
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Jan 18, 2020 11:29 am
Contact:

Re: Cubase 10.5 Elements - Not working after purchase / License Activation

Post by csumi » Sat Jan 18, 2020 11:40 am

Hello,

I have an problem. I purchased an Cubase Elements 10.5 Update from Cubase Elements 6 / 7 / 8 / 9 / 9.5 / 10 license. I have an active Cubase Elements 10 license. When I try e-license prodedure the the software send this message: the activation code has been used already cubase. an activation code can be used only once to dowload or upgrade a license. please contact your software vendor to get a valid activation code.

Help me, please!

OneOddPhoton
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Jan 17, 2020 1:38 am
Contact:

Re: Cubase 10.5 Elements - Not working after purchase / License Activation

Post by OneOddPhoton » Sun Jan 19, 2020 12:05 am

Martin.Jirsak wrote:
Fri Jan 17, 2020 9:55 am
Hi and welcome,

Why do you have to run Cubase as Administrator, please? What happens if you don't run it as Administrator?
If I do not run as Administrator, Cubase brings up the aforementioned 'No valid license found' dialog at startup and you cannot continue.

I have now 'resolved' this problem by a fresh install of Windows 10 / eLicenser & Cubase.

Anyway, I was hoping someone could explain the scenario / conditions that put eLicenser / Cubase into this state. As I am now nervous that it could / would happen again. Reinstalling Windows is not the solution to the problem.

Cheers!

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 19941
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Cubase 10.5 Elements - Not working after purchase / License Activation

Post by Martin.Jirsak » Sun Jan 19, 2020 11:36 pm

Hi,

When you started eLCC as Administrator and triggered Maintenance, were all items marked as OK? And you can't start Cubase (without Administrator rights) anyway?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

OneOddPhoton
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Jan 17, 2020 1:38 am
Contact:

Re: Cubase 10.5 Elements - Not working after purchase / License Activation

Post by OneOddPhoton » Mon Jan 27, 2020 5:45 am

Yes, all OK under eLicenser when running it under Admin.

Correct, Cubase would not run unless under Admin.

As above, fresh install worked. Now I have been using it more seriously, I really do like it. No nonsense approach and I have broken 10+ years of paying Apple Tax for their hardware.

Still hard to kick Logic habits...but I will persevere.

Cheers.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests