write automation BUG

Post general topics related to Nuendo 10 here.
Post Reply
sylvainmoreau
Member
Posts: 414
Joined: Sat Aug 11, 2012 11:05 pm
Contact:

write automation BUG

Post by sylvainmoreau » Tue Sep 03, 2019 9:45 am

Hi,

since nuendo 8 i have this problem.
i write automation EQ in loop mode and the EQ On/Off automation lane goes metal. it's stuck in write, ti writes random On then off although EQ is still on.. then jsut stays RED like it's writing although nuendo is stoped.

please fix this.. seriously.
Last edited by sylvainmoreau on Wed Oct 09, 2019 11:04 am, edited 1 time in total.
nuendo 10.2.0 / rme fireface 802 / rme Fireface UC/ W10x64 / 16ram / i7 2600k / P67A-UD3P-B3 / AMD Radeon HD 6800 Series

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2469
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: loop write EQ drive me mad

Post by Fredo » Tue Sep 03, 2019 2:43 pm

Set loop (rLeft & Right Locator)
Automation panel: Fill loop
Automation Write/read: ON
Transport: Play
Cycle: ON

I change the EQ settings to my linkings.

====> I can change the EQ settings to my linkings without problems.
Transport: STOP
Cycle: OFF
Play:

Automation is written within the loop-area and goes back to "normal" before and after the Left & Right markers.

What am I missing?

Fredo

sylvainmoreau
Member
Posts: 414
Joined: Sat Aug 11, 2012 11:05 pm
Contact:

Re: loop write EQ drive me mad

Post by sylvainmoreau » Fri Sep 20, 2019 9:47 am

heu... yeah probably i didn't explain myself correctly.
i use the "fill loop" alot and it's fine.
i'm just saying that i have what i see as a bug to me :
sometimes the "write" stays on on the track i just wrote an automation to. it stays on even if i press STOP.
it's stays for ever.. until i restart the session. the line is colored RED and W in red no matter what i do.
this is related to me recording an EQ gain and nuendo activating automatically the ON/OFF for that EQ.
then the ON/OFF stay "W" and automation lane is RED what ever i do. (with or without "FILL LOOP" activated)
but it's not only on write EQ freq. i had it for MUTE for exemple :
https://photos.app.goo.gl/NGj4LzwUh2scH1An8
nuendo 10.2.0 / rme fireface 802 / rme Fireface UC/ W10x64 / 16ram / i7 2600k / P67A-UD3P-B3 / AMD Radeon HD 6800 Series

sylvainmoreau
Member
Posts: 414
Joined: Sat Aug 11, 2012 11:05 pm
Contact:

Re: loop write EQ drive me mad

Post by sylvainmoreau » Sun Sep 29, 2019 2:30 pm

i have this bug on and on !
i'm trying to use the QC to use with massive X that comes with no midi learn(!)
all good except when i record automations on the QC i get stuck the same way as above. i think this only starts when i'm in "fill loop" mode.
track stay armed red even if not in play mode.. impossible to desarm write, remove READ does nothing. reWrite or delete automation events on these lane is impossible.. have to reload project !
i'm getting crazy please anyone help here.
nuendo 10.2.0 / rme fireface 802 / rme Fireface UC/ W10x64 / 16ram / i7 2600k / P67A-UD3P-B3 / AMD Radeon HD 6800 Series

sylvainmoreau
Member
Posts: 414
Joined: Sat Aug 11, 2012 11:05 pm
Contact:

Re: write automation BUG

Post by sylvainmoreau » Wed Oct 09, 2019 11:06 am

ok.. so i always have that bug alooooot using QC to write automations (for massive X at thise moment because NI didn't add midi learn on their parameters in massive X !.. anyway)

each time i use automation on QC i have this automation bug where W is stuck active even if in STOP. so undo is not available also because nuendo thinks he's writing automation or something. you can only close load previous backup wich makes it impossible to use.

PLEASE ANYONE TELL ME YOU HAVE THIS ?
is that something going on with my setup ? looks clearly a write bug but i have 0 feedback about it.
nuendo 10.2.0 / rme fireface 802 / rme Fireface UC/ W10x64 / 16ram / i7 2600k / P67A-UD3P-B3 / AMD Radeon HD 6800 Series

Tumppi Järnefelt
Member
Posts: 530
Joined: Sun Feb 20, 2011 7:22 pm
Contact:

Re: write automation BUG

Post by Tumppi Järnefelt » Wed Oct 09, 2019 3:23 pm

Never seen this myself.
Intel i7-7700 @3.6 GHz, Win10 home, 64bit
ADK laptop i7, Win7 64bit home
Nuendo 8.xx
Nuendo 10.xx
PT 12.5
RME FF800
DTouch
http://www.finnvox.fi/en/cinepost

sylvainmoreau
Member
Posts: 414
Joined: Sat Aug 11, 2012 11:05 pm
Contact:

Re: write automation BUG

Post by sylvainmoreau » Sun Oct 13, 2019 9:52 am

thx..
i had post about this years ago . concerning eq write automation problem. it was the same.
basically you write automation on level ea3 say and automatically nuendo writes automation on the on/off eq3 but then it's stuck no matter if you are in loop mode or not.
nuendo 10.2.0 / rme fireface 802 / rme Fireface UC/ W10x64 / 16ram / i7 2600k / P67A-UD3P-B3 / AMD Radeon HD 6800 Series

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests