Early midi note not quantized

Post general topics related to Nuendo 10 here.
Post Reply
andyoc
Junior Member
Posts: 154
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:19 pm
Contact:

Early midi note not quantized

Post by andyoc » Mon Sep 30, 2019 2:27 pm

Hi

Auto Quantize is on, and I'm recording at [say] Bar 5~8

When I look at the recorded part in the midi editor, it starts at bar 4 [the previous bar]
and the first [early] note I played has not been quantized. [sitting at 04.04.04.xxx]

Any clues?
Thanx
PC1 i9 9900X/128G/RME MADI Express
PC2 i7 4790k/32G/VSL Symph
PC3 i7 6700k/16G/RME Raydat/VSL Symph


Nuendo 10.0.20 /Cubase 10.0.30/ Wavelab 9.5.1/SSL Alpha Link MADI AX/Mackie MCU/NI Maschine Mk 2/VSL Ensemble PRO 6.0.15415/Superior Drummer 3/Omnisphere/Trillian/Stylus RMX :: Roland 5080, 3080, 5050, Yamaha Motif 8, MotRack ES, XS, XF :: Komplete Ultimate 12 :: EZ Keys

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 18088
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Early midi note not quantized

Post by Martin.Jirsak » Sun Oct 06, 2019 8:44 am

Hi,

What is your Preferences > MIDI > Extend Playback Range of Notes that Start Before the Part settings, please? What happens if you set this to 0?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

andyoc
Junior Member
Posts: 154
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:19 pm
Contact:

Re: Early midi note not quantized

Post by andyoc » Mon Oct 07, 2019 9:03 am

Hi Martin

Thnks for the reply....it is set to 0 ticks.
PC1 i9 9900X/128G/RME MADI Express
PC2 i7 4790k/32G/VSL Symph
PC3 i7 6700k/16G/RME Raydat/VSL Symph


Nuendo 10.0.20 /Cubase 10.0.30/ Wavelab 9.5.1/SSL Alpha Link MADI AX/Mackie MCU/NI Maschine Mk 2/VSL Ensemble PRO 6.0.15415/Superior Drummer 3/Omnisphere/Trillian/Stylus RMX :: Roland 5080, 3080, 5050, Yamaha Motif 8, MotRack ES, XS, XF :: Komplete Ultimate 12 :: EZ Keys

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 18088
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Early midi note not quantized

Post by Martin.Jirsak » Mon Oct 07, 2019 3:24 pm

Hi,

Is the MIDI Note selected? What is the Grid settings? Could you attach a screenshot, please?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests