Page 1 of 1

Weird crash on loading MixConsole

Posted: Mon May 18, 2020 5:21 pm
by jonshamieh
I am getting a weird crash on Nuendo on my template session only - empty session works fine. But on load, it’ll crash when loading “MixConsole” if I don’t “grab” the window with my mouse. Here’s a video if it failing when I don't grab it and then immediately working after when I do grab it.

Weird huh?

Happens even if I disable plugins. And happens if I open blank session then open this one next to it — it’ll open on its own as long as I don’t “Activate” the template session, but as soon as I do it crashes unless I "grab" the loading window.

NUENDO 10.2.20
macOS 10.14.6

Re: Weird crash on loading MixConsole

Posted: Wed May 20, 2020 2:10 am
by jonshamieh
Is there a way to delete prefs like in Pro Tools? Or could this be a cache issue with this particular project?

Re: Weird crash on loading MixConsole

Posted: Wed May 20, 2020 2:25 am
by MattiasNYC
There's a way to start up without plugins I think. Or something like that. I would search for that in the Steinberg knowledge base and then try that before trashing prefs.

Re: Weird crash on loading MixConsole

Posted: Wed May 20, 2020 3:25 am
by jonshamieh
Tried that. It still crashses. I can get it to book if I "grab" the Loading MixConsole window. I have all my prefs and my profile backed up.

Re: Weird crash on loading MixConsole

Posted: Wed May 20, 2020 5:18 pm
by jonshamieh
I fixed this by deleting a duplicate of the same session on a different hard drive. My guess is that Nuendo's project folder was getting confused, but not sure.

Re: Weird crash on loading MixConsole

Posted: Sun Jun 28, 2020 11:07 pm
by jonshamieh
So, this wasn't fixed. It's actually an issue with activating audio tracks If all audio tracks are disabled, it opens, but not if you enable them, save, quit, and reopen. I've made a new thread here:

viewtopic.php?f=291&t=192650&p=1017771#p1017771

Re: Weird crash on loading MixConsole

Posted: Sun Jun 28, 2020 11:56 pm
by jonshamieh
jonshamieh wrote:
Sun Jun 28, 2020 11:07 pm
So, this wasn't fixed. It's actually an issue with activating audio tracks If all audio tracks are disabled, it opens, but not if you enable them, save, quit, and reopen. I've made a new thread here:

viewtopic.php?f=291&t=192650&p=1017771#p1017771
Seems like vstconnect.bundle is the issue: viewtopic.php?f=221&t=184751&p=984885&h ... sh#p984885

Re: Weird crash on loading MixConsole

Posted: Mon Jun 29, 2020 12:32 am
by jonshamieh
Upon further testing, it looks like dearVRSpatialConnect.bundle is the culprit actually.

Re: Weird crash on loading MixConsole

Posted: Mon Jun 29, 2020 4:45 am
by JDSStudios
jonshamieh wrote:
Mon Jun 29, 2020 12:32 am
Upon further testing, it looks like dearVRSpatialConnect.bundle is the culprit actually.
I am not on Mac, but I’m curious why are you using 10.2, instead of the upgraded 10.3?

Re: Weird crash on loading MixConsole

Posted: Mon Jun 29, 2020 3:20 pm
by jonshamieh
I’m on 10.3