CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

All about Steinberg's Advanced Integration Controller CC121.
Post Reply
User avatar
nke
Junior Member
Posts: 58
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:42 pm
Contact:

CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by nke » Fri Mar 21, 2014 1:02 pm

Hi.

I received my CC121 yesterday, installed the latest drivers (v 1.7.5), made sure that the unit is recognized in Audio Midi Set Up, ensured the unit is recognized in system preference. Restarted the computer. Turned the unit back on. The lights flash for a moment then go dim. The Cubase Ready light is flashing blue.

When I start CUBASE, the light never goes solid. When I go to device set-up and choose the CC121, nothing is added. I can add other things (Houston, EuCon, etc.), but I cannot add a CC121. Cubase does not recognize that it is there, the light continues to flash blue. No other lights lights up.

I've tried different USB ports and cables. It is plugged directly into the computer. The power supply is plugged in.

Any advice, anyone?
12 core MACPro | 10.10.2 | 28GB | Cubase 8.05 | DP 8.07 | Coming to terms with Live | Intrigued but intimidated by Renoise... | What's up with Bitwig?

http://www.gesslr.com
twitter @gesslr
http://www.soundcloud.com/gesslr
FB - gesslr.gesslr

User avatar
Steve Helstrip
Member
Posts: 639
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:23 pm
Contact:

Re: CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by Steve Helstrip » Sat Mar 29, 2014 1:58 am

I've just been through the same process! I had to reinstall the drivers a second time. All working perfectly now.
Hackintosh, 8700K / 4.8GHz, 16Gb, OSX10.13.4
MacBook Pro Retina (2015), i5, 8Gb, OSX10.13.4
Cubase Pro 9.5.21
Vienna Ensemble Pro 6
UAD-2 Octo, Focusrite Clarett Thunderbolt
Cubase user since 1989!

http://www.thethrillseekers.co.uk
http://www.twitter.com/stevehelstrip
http://www.facebook.com/thrillseekersofficial

peterknight
New Member
Posts: 8
Joined: Tue Dec 04, 2012 1:41 am
Contact:

Re: CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by peterknight » Sun Apr 20, 2014 6:46 am

I've had to do the same - Reinstallation of the drivers. I'm not sure if this makes a difference, but I always make sure that the CC121 is turned on prior to starting up Cubase.

Hope this helps,
Peter

roguegbg
New Member
Posts: 6
Joined: Thu Oct 17, 2013 8:31 pm
Contact:

Re: CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by roguegbg » Thu Jul 31, 2014 7:39 pm

I had this problem too.

I kept installing but the light wouldn´t go solid.

In my case it was due to me installing directly from the folder uncompressed. When I instead first uncompressed the setup file and then installed it worked.

So in my case it was too eager user malfunction that was the problem.

I hope this helps.

User avatar
nke
Junior Member
Posts: 58
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:42 pm
Contact:

Re: CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by nke » Sat Dec 06, 2014 12:52 pm

In other suggestions? I eventually got it to work, so I know it is possible. But I am back to the exact same problem with C7.5 and 8 as originally posted.

"Do what you did last time" you might say.

"If only I could remember" would be my reply. Usually I write stuff like this down. For some gawd awful reason I did not this time.

Thanks.
12 core MACPro | 10.10.2 | 28GB | Cubase 8.05 | DP 8.07 | Coming to terms with Live | Intrigued but intimidated by Renoise... | What's up with Bitwig?

http://www.gesslr.com
twitter @gesslr
http://www.soundcloud.com/gesslr
FB - gesslr.gesslr

User avatar
nke
Junior Member
Posts: 58
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:42 pm
Contact:

Re: CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by nke » Sun Dec 07, 2014 3:36 pm

Bump. Any suggestions? I take it this is an uncommon problem?
12 core MACPro | 10.10.2 | 28GB | Cubase 8.05 | DP 8.07 | Coming to terms with Live | Intrigued but intimidated by Renoise... | What's up with Bitwig?

http://www.gesslr.com
twitter @gesslr
http://www.soundcloud.com/gesslr
FB - gesslr.gesslr

-steve-
External Moderator
Posts: 7829
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by -steve- » Sun Dec 07, 2014 3:48 pm

maybe this?
Steve Helstrip wrote:I've just been through the same process! I had to reinstall the drivers a second time. All working perfectly now.
Cubase Pro, Nuendo, and Dorico Pro; latest versions available.
Windows Pro 10 | i7-3770k | GA-77x-UD5h | 32 Gb | UR-RT2 | MOTU Ultralite mk3 hybrid
Macbook Pro 2011 | Mac OS 10.11

User avatar
nke
Junior Member
Posts: 58
Joined: Thu Dec 16, 2010 6:42 pm
Contact:

Re: CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by nke » Sun Dec 07, 2014 5:10 pm

I wish! I've installed the drivers several times...

I have NOT switched out the cables however....

Hmmm.

Thanks for the reply.
12 core MACPro | 10.10.2 | 28GB | Cubase 8.05 | DP 8.07 | Coming to terms with Live | Intrigued but intimidated by Renoise... | What's up with Bitwig?

http://www.gesslr.com
twitter @gesslr
http://www.soundcloud.com/gesslr
FB - gesslr.gesslr

tyronechroma
New Member
Posts: 1
Joined: Wed Apr 13, 2016 12:32 pm
Contact:

Re: CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by tyronechroma » Wed Apr 13, 2016 12:34 pm

Did you have any joy solving this? I'm tearing my hair out with this!

User avatar
Fitz
Junior Member
Posts: 167
Joined: Sat Dec 18, 2010 11:29 am
Contact:

Re: CC121 NOT RECOGNIZED in CUBASE 7 or 7.5

Post by Fitz » Wed May 18, 2016 1:24 pm

Try a shorter USB cable.
macOS 10.11.x / C9.5 Pro

Post Reply

Return to “Steinberg CC121”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest