Saving a preset > possible?

All about Steinberg's Advanced Integration DSP Studio MR816 CSX and MR816 X.
Post Reply
User avatar
hell mood
Member
Posts: 229
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:58 pm
Location: Austria
Contact:

Saving a preset > possible?

Post by hell mood » Wed Nov 08, 2017 8:06 am

hi!
i'm tired of ALWAYS setting up my mr816csx for vocal recording. i mean - i always have to set the lowcut, load my preset for the FX zone (EQ/comp). then i have to set the REV to plate, tweak the parameters etc. etc.!

how can i save ONE PRESET in cubases mix-console and next time i'm ready to go by LOADING THIS ONE PRESET or automatcally load it by DEFAULT.
with apollo twin you can save a session. this is my thought of setting it up like this! is it possible?

thanks for your help
kind regards
helmut
DA-X-PC, Gigabyte X99 UD4P, i7-5820K, 32GB RAM, Nvidia GTX 1050TI, Win 10 64bit, Universal Audio Apollo Twin USB, Universal Audio LA-610 mk2, Cubase Pro 9.5.21, WaveLab Pro 9, CC121, HALion 5, HALion Sonic 2, Virtual Guitarist 2, UJAM Guitarists, NI Komplete 8, NI Alicias Keys, Nexus2, Sylenth1, Korg M1, Toontrack, Waves, Lexicon, Relab LX480, Slate Digital Everything Bundle, Mackie Big Knob, 2x UAD2 Duo, Neumann TLM103, Rode NTK, AKG C214, VOVOX Cables, Adam P11A + Sub8, Yamaha NS-10m ...

shanabit
Member
Posts: 911
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: Saving a preset > possible?

Post by shanabit » Sun Nov 12, 2017 10:01 pm

Store your Scene is at the top of the MR Console Software. Is that what you are looking for?
Non-participating in perpetuity. Enjoy your forum

User avatar
hell mood
Member
Posts: 229
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:58 pm
Location: Austria
Contact:

Re: Saving a preset > possible?

Post by hell mood » Mon Nov 13, 2017 8:17 am

thanks for your reply.
yes, you're right. i already saved my setup as a scene in MR editor. BUT > how can i load/restore this scene in cubase?
MR editor cannot be used in cubase because of an error > "the firewire-driver is in use"!

i wish i could setup MY default-configuration when i create a vocal-record channel.
i often get projects from a team-member and for vocal recordings i always have to tweak the MR-channel settings. boring!

wish there would be a quicker solution for this
kind regards
helmut / AUSTRIA
DA-X-PC, Gigabyte X99 UD4P, i7-5820K, 32GB RAM, Nvidia GTX 1050TI, Win 10 64bit, Universal Audio Apollo Twin USB, Universal Audio LA-610 mk2, Cubase Pro 9.5.21, WaveLab Pro 9, CC121, HALion 5, HALion Sonic 2, Virtual Guitarist 2, UJAM Guitarists, NI Komplete 8, NI Alicias Keys, Nexus2, Sylenth1, Korg M1, Toontrack, Waves, Lexicon, Relab LX480, Slate Digital Everything Bundle, Mackie Big Knob, 2x UAD2 Duo, Neumann TLM103, Rode NTK, AKG C214, VOVOX Cables, Adam P11A + Sub8, Yamaha NS-10m ...

shanabit
Member
Posts: 911
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: Saving a preset > possible?

Post by shanabit » Mon Nov 13, 2017 8:03 pm

Open a NEW Project, get your settings the way you need then then do a FILE/ SAVE as Template.

Then you just open up Cubase, load your Template, then Save As and name it for the new project name
Non-participating in perpetuity. Enjoy your forum

User avatar
hell mood
Member
Posts: 229
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:58 pm
Location: Austria
Contact:

Re: Saving a preset > possible?

Post by hell mood » Tue Nov 14, 2017 10:06 am

thx! i did exatly THIS!
but very often i get projects from co-writers and in this case i can't use my templates.
i import my vox tracks (LV, BV etc. > from saved "track archives") and always have to set up my MR channelstrip from scratch. this is the situation i've looked for a solution!
DA-X-PC, Gigabyte X99 UD4P, i7-5820K, 32GB RAM, Nvidia GTX 1050TI, Win 10 64bit, Universal Audio Apollo Twin USB, Universal Audio LA-610 mk2, Cubase Pro 9.5.21, WaveLab Pro 9, CC121, HALion 5, HALion Sonic 2, Virtual Guitarist 2, UJAM Guitarists, NI Komplete 8, NI Alicias Keys, Nexus2, Sylenth1, Korg M1, Toontrack, Waves, Lexicon, Relab LX480, Slate Digital Everything Bundle, Mackie Big Knob, 2x UAD2 Duo, Neumann TLM103, Rode NTK, AKG C214, VOVOX Cables, Adam P11A + Sub8, Yamaha NS-10m ...

shanabit
Member
Posts: 911
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:50 pm
Contact:

Re: Saving a preset > possible?

Post by shanabit » Tue Dec 05, 2017 2:34 pm

hell mood wrote:
Tue Nov 14, 2017 10:06 am
thx! i did exatly THIS!
but very often i get projects from co-writers and in this case i can't use my templates.
i import my vox tracks (LV, BV etc. > from saved "track archives") and always have to set up my MR channelstrip from scratch. this is the situation i've looked for a solution!
UNTIL Steinberg puts Import Session DATA like Protools has into Cubase Im afraid there is no solution.
Users have been BEGGING for this for YEARS.
Non-participating in perpetuity. Enjoy your forum

User avatar
hell mood
Member
Posts: 229
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:58 pm
Location: Austria
Contact:

Re: Saving a preset > possible?

Post by hell mood » Tue Dec 05, 2017 2:48 pm

shanabit wrote:
Tue Dec 05, 2017 2:34 pm
UNTIL Steinberg puts Import Session DATA like Protools has into Cubase Im afraid there is no solution.
Users have been BEGGING for this for YEARS.
thank you!
DA-X-PC, Gigabyte X99 UD4P, i7-5820K, 32GB RAM, Nvidia GTX 1050TI, Win 10 64bit, Universal Audio Apollo Twin USB, Universal Audio LA-610 mk2, Cubase Pro 9.5.21, WaveLab Pro 9, CC121, HALion 5, HALion Sonic 2, Virtual Guitarist 2, UJAM Guitarists, NI Komplete 8, NI Alicias Keys, Nexus2, Sylenth1, Korg M1, Toontrack, Waves, Lexicon, Relab LX480, Slate Digital Everything Bundle, Mackie Big Knob, 2x UAD2 Duo, Neumann TLM103, Rode NTK, AKG C214, VOVOX Cables, Adam P11A + Sub8, Yamaha NS-10m ...

Post Reply

Return to “Steinberg MR816”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests