MR816 "Audio Hardware Setup" in Cubase disappears

All about Steinberg's Advanced Integration DSP Studio MR816 CSX and MR816 X.
User avatar
rtorstrick
Member
Posts: 276
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:18 pm
Contact:

Re: MR816 "Audio Hardware Setup" in Cubase disappears

Post by rtorstrick » Wed Dec 21, 2016 5:31 am

There is a new driver available. Looks like it fixed BOTH problems, the disappearing Hardware Setup menu/dialog, AND the disappearing hardware tab in the mix console. Limited testing, but looks like it's working properly AT LAST!
Windows 10
Cubase 9.5.30, Halion 6.0.15, Wavelab 9.5.20, Dorico 2.
Intel Core i7, 16 Gb RAM, ASUS Z97-A mobo, 256 Gb SATA SSD system drive, 2x2TB SATA media drives, G-Drive 3TB USB 3 drive.
Steinberg MR816csx, Steinberg UR242, Yamaha KX8, CC121, UAD-2 Duo, Waves 9: IR-1, Vocal and Horizon Bundles, L316, iZotope Ozone 5, RX5

User avatar
Casual-T
New Member
Posts: 13
Joined: Thu May 05, 2011 4:07 pm
Contact:

Re: MR816 "Audio Hardware Setup" in Cubase disappears

Post by Casual-T » Fri Dec 23, 2016 9:05 pm

rtorstrick wrote:There is a new driver available. Looks like it fixed BOTH problems, the disappearing Hardware Setup menu/dialog, AND the disappearing hardware tab in the mix console. Limited testing, but looks like it's working properly AT LAST!
Thanks for the info, rtorstrick... Downloaded and installed the new driver. Seems to be working, so far!! I guess we'll know if it stays this way, but so far it's looking good!!
T - Composer/Producer/Musician - and all 'round dandy chap!!

================================
www.brooklyncomposer.com
www.youtube.com/brooklyncomposer
www.facebook.com/brooklyn.composer
www.imdb.com/name/nm3278451
================================

prot
New Member
Posts: 22
Joined: Tue Feb 08, 2011 8:53 pm
Contact:

Re: MR816 "Audio Hardware Setup" in Cubase disappears

Post by prot » Thu Feb 09, 2017 9:44 pm

The same problem is back again in 9.0.10 with 1.7.8 driver :( I might be wrong but I guess the issue starts if I first power off MR816 and the shut down Cubase. Steinberg please correct the driver again.
Cubase 9.5.20 | Steinberg MR816x |Windows 10 Pro

J-S-Q
Member
Posts: 916
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:45 pm
Location: London, UK
Contact:

Re: MR816 "Audio Hardware Setup" in Cubase disappears

Post by J-S-Q » Tue Feb 28, 2017 11:33 am

I still suffer this issue with latest drivers and Cubase 9.0.1. :roll:

Did it really get cured???? Or were people just lucky in not having it happen for a while?
Cubase Pro 9, Win10
CPU: AMD Threadripper 1920X. MOTHERBOARD: Gigabyte Aorus X399. RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX. GRAPHICS CARD: Gigabyte GV-N96TSL GeForce 9600GT. SYSTEM DRIVE: Samsung 950 Pro M.2 SSD. AUDIO INTERFACE: Steinberg MR816-CSX CONTROLLER: Avid S3, Avid Artist Transport

User avatar
Mrhehon
Member
Posts: 325
Joined: Fri Oct 21, 2011 2:02 am
Location: Valencia Spain.
Contact:

Re: MR816 "Audio Hardware Setup" in Cubase disappears

Post by Mrhehon » Thu Mar 02, 2017 7:05 pm

J-S-Q wrote:I still suffer this issue with latest drivers and Cubase 9.0.1. :roll:

Did it really get cured???? Or were people just lucky in not having it happen for a while?
The 1.7.8 driver sorted it for me and still good ....Cubase 8.5. My question is when and if I upgrade to 9 will the problem return?
Windows 10 pro 64bit
Cubase Pro 9
PC i7 920@2.67 GHz 15GB ram
2xMR816 CSX FireWire Audio Interfaces
CC121 controller
Nektar P6

J-S-Q
Member
Posts: 916
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:45 pm
Location: London, UK
Contact:

Re: MR816 "Audio Hardware Setup" in Cubase disappears

Post by J-S-Q » Tue Mar 14, 2017 5:51 pm

Mrhehon wrote:
J-S-Q wrote:I still suffer this issue with latest drivers and Cubase 9.0.1. :roll:

Did it really get cured???? Or were people just lucky in not having it happen for a while?
The 1.7.8 driver sorted it for me and still good ....Cubase 8.5. My question is when and if I upgrade to 9 will the problem return?
I have a vague feeling that 1.7.8 cured it in 8.5 for me too but hard to be sure as I don't use the Hardware Setup window on a daily basis so it may be that it was still disappearing and I just hadn't noticed.
Cubase Pro 9, Win10
CPU: AMD Threadripper 1920X. MOTHERBOARD: Gigabyte Aorus X399. RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX. GRAPHICS CARD: Gigabyte GV-N96TSL GeForce 9600GT. SYSTEM DRIVE: Samsung 950 Pro M.2 SSD. AUDIO INTERFACE: Steinberg MR816-CSX CONTROLLER: Avid S3, Avid Artist Transport

User avatar
AlakaLazlo
Member
Posts: 201
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:44 am
Contact:

Re: MR816 "Audio Hardware Setup" in Cubase disappears

Post by AlakaLazlo » Wed Mar 15, 2017 9:11 pm

I'm running 9 and it seems to be working correctly.
Moog IIP, Dot.Com 110, Cubase 8.5.20, Ableton Live 9.6/64, W10 Pro/64, i75820/GAX99SLI/16Gigs HyperX 2133, 3xSSD, 2xMR816, MidiExpress128, Novation SL61MKII, MCU + 2 Extenders, HR824s, NS10Ms, Komplet10, Omnisphere 2, RMX, Trilian, MMV, Z3ta+, Axon AX50, Variax700... Hi, I'm Al, and I'm a gear addict...

hendrix97
Junior Member
Posts: 58
Joined: Mon Oct 10, 2016 3:27 pm
Contact:

Re: MR816 "Audio Hardware Setup" in Cubase disappears

Post by hendrix97 » Fri Mar 24, 2017 12:19 pm

Had the issue with Nuendo 7.1.3 two days ago.
A reboot fixed it.
Direct Monitoring is also not working when it does not show up. Really annoying when you get to the studio in the morning and have a voice over session right away.

Post Reply

Return to “Steinberg MR816”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest