FLAC Import Problem

All topics on WaveLab 7 and WaveLab Elements 7
Post Reply
User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1770
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

FLAC Import Problem

Post by suntower » Thu Jan 17, 2013 6:49 pm

Hi,

I am unable to import a FLAC file that plays just fine in VLC Media player. VLC reports that it is 16bit 44.1khz stereo but provides no other info as to the proper settings that WL asks (Little-Endian, etc.)

Can someone provide a bit of guidance on how to troubleshoot?

TIA,

---JC
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 10, iCPro, WL9.5, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

PG
Moderator
Posts: 7186
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: FLAC Import Problem

Post by PG » Thu Jan 17, 2013 8:27 pm

You mean you have a Flac file that opens ok in VLC and not in WaveLab?
If this is the case, please make that file available to me.
What is the origin of the file?
Philippe

User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1770
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

Re: FLAC Import Problem

Post by suntower » Thu Jan 17, 2013 9:29 pm

PG wrote:You mean you have a Flac file that opens ok in VLC and not in WaveLab?
If this is the case, please make that file available to me.
What is the origin of the file?
1. How do I get it to you?

2. I ripped the track from a commercial CD (my own) about 5-6 years ago using a program called 'Monkey' -something-. It was an old 'playlist manager' program for Windows XP.

TIA,

---JC
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 10, iCPro, WL9.5, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

PG
Moderator
Posts: 7186
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: FLAC Import Problem

Post by PG » Fri Jan 18, 2013 6:38 am

You can try to attach it here to your message.
Philippe

User avatar
suntower
Senior Member
Posts: 1770
Joined: Mon Feb 07, 2011 7:53 am
Location: Seattle/Dublin
Contact:

Re: FLAC Import Problem

Post by suntower » Fri Jan 18, 2013 7:15 am

Thanks so much for replying so quickly. Not to try to tell you yer job but...

1. I'm pretty sure that would be a copyright violation---it seems like anyone here could open it.

2. It's 13mb and I didn't think one could upload a file that large.

PM me and I can give you a private ftp link. Or I can send to SB as a 'support ticket'? Or...?

Standing by.

Best.

---JC
Primary: i7960 16gb RAM, SSD, 3 3TB HD, Win10 Pro
Second: Sandybridge 16gb RAM 3 3TB HD, Win10 Pro
Laptop: HP Pavilion i5, 8GB RAM 7200RPM, Cubase Pro 10, iCPro, WL9.5, Win 10
Vienna Ensemble5, VSL, NI Komplete, EWQLSO, LASS, Embertone, Arturia, Waves, Soundtoys etc. CME UF8, Roland TD-12 VDrums

Post Reply

Return to “WaveLab 7 | WaveLab Elements 7”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest