Page 1 of 1

Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 4:11 am
by PhilDarg
I purchase this software some time ago, and used it for a while. Then my computer went bad, and I had to re-format the main hard drive.

Now, I am trying to install the same software I used to have on the same computer; I installed the 7.2 patch version - I believe the WL7.2 and eLicensor installed just fine, however, the eLicense app is not accepting the activation code that I had before ("code has been used before" etc.). I tired to go online to "My Steinberg" but I am making no progress there.

Very confused. I would hate to abandon this software for another brand, but it is getting closer to that point.

Anyone have any advise?

Before, my install used the software version of ELicensor, etc., and this was installed about December 2011.

Thanks!

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 7:38 am
by PG
did you install the latest version?
http://www.elicenser.net/en/latest_downloads.html

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 4:27 pm
by PhilDarg
Yes, I did. I still get the message that the activation has been used once, and that I should contact the vendor for a new code. Please advise.

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 4:44 pm
by PG
Did you open the eLicenser control center? What license do you see on your dongle?

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 6:23 pm
by PhilDarg
First I see this:

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 6:24 pm
by PhilDarg
Then I see this: (with number blacked out)

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 6:24 pm
by PhilDarg
Then I see this:

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 6:25 pm
by PhilDarg
It seems that I need a new activation code.

I am not certain why (??)

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 7:42 pm
by PG
If the code is not on your dongle, that means you have removed it in the past.
I recommend you to contact the official steinberg support.

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 8:15 pm
by PhilDarg
I did not use a dongle for the last install - it was a software "eLincense" app.
It seems I just need a new activation code. Who do I contact to obtain this? What is the e-mail address?
Thanks.

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 8:32 pm
by PhilDarg
I am user pdarg48 - can someone please contact me?

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Tue Nov 05, 2013 10:49 pm
by Arjan P
The answer to your question is in the Steinberg Knowledge Base The procedure is called 'reactivation'.

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Wed Nov 06, 2013 5:26 pm
by PhilDarg
YES! That did it - thank you!

Allow me to explain: MS Internet Explorer 10 is apparently not compatible with many aspects of the Steinberg website. I was unable to click on some of these buttons successfully until I had switched to FireFox. Steinberg web masters should study this problem; I am sure that I am not the only user who has encountered this difficulty.

Re: Help - I am trying to activate WaveLab Elements 7

Posted: Wed Nov 06, 2013 9:38 pm
by MrSoundman
PhilDarg wrote:MS Internet Explorer 10 is apparently not compatible with many aspects of the Steinberg website
Then isn't the problem up to Microsoft to fix, not Steinberg? I can recommend FireFox, and suggest you consider switching to it permanently.