Elements 7 not working in Win 10

All topics on WaveLab 7 and WaveLab Elements 7
Post Reply
zipzep
New Member
Posts: 11
Joined: Thu Oct 17, 2013 8:43 am
Contact:

Elements 7 not working in Win 10

Post by zipzep » Wed Nov 04, 2015 3:08 pm

My Wavelab Elements 7 is not working in Windows 10. I have the latest update 7.2.1.600. Is there a way around this? I downloaded the Wavelab Elements 8 trial, and it is working.

dbcoe
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Nov 16, 2015 8:04 pm
Contact:

Re: Elements 7 not working in Win 10

Post by dbcoe » Mon Nov 16, 2015 8:14 pm

I have exactly the same problem. Version 7.2.1.600 will not start at all in Windows 10. Worked just fine in Windows 7 (Haven't tried Version 8 yet). I have initiated a troubleshooting request to Steinberg Support. I'll re-post if I hear back from Steinberg with a solution.

papri
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Sep 26, 2017 4:21 pm
Contact:

Re: Elements 7 not working in Win 10

Post by papri » Mon Oct 30, 2017 5:32 pm

Is there any solution from Steinberg? I have the same problem.

PG
Moderator
Posts: 6373
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Elements 7 not working in Win 10

Post by PG » Tue Oct 31, 2017 1:27 pm

Try running in a compatibility mode maybe. WaveLab 7 was created while Windows 10 did no exist.
Philippe

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 3015
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: Elements 7 not working in Win 10

Post by Romantique Tp » Tue Oct 31, 2017 1:30 pm

Wavelab 9.5 is much better than 7. You should definitely upgrade if you can afford it.
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

bob99
Senior Member
Posts: 2254
Joined: Fri Jan 07, 2011 2:49 am
Contact:

Re: Elements 7 not working in Win 10

Post by bob99 » Wed Nov 01, 2017 7:11 pm

papri wrote:
Mon Oct 30, 2017 5:32 pm
Is there any solution from Steinberg? I have the same problem.
Try the latest installer and Win 8 compatibility patch, described in the posts at the bottom of this page:

For Wavelab 7 pro:
viewtopic.php?f=47&t=120245&p=653106#p653106

The same for Wavelab 7 elements:
https://www.steinberg.net/index.php?id= ... ents_7&L=1

It worked to fix it on Win 10 here.

Post Reply

Return to “WaveLab 7 | WaveLab Elements 7”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest